Landala Egnahem, Göteborg

Egnahemsvägen 24b

Såld, 2020-02-19
Slutpris
2 600 000 kr
Avgift
2 275 kr
Antal rum
1
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
38 kvm

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Brunzell

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 93

 • Extra kontaktperson

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

I en vacker byggnad från 1934 ligger denna ljuvliga landshövdingeetta. Egnahemsvägen 24b - Bjurfors
Vardagsrummet upplevs luftigt med varje kvadratmeter på rätt ställe. Egnahemsvägen 24b - Bjurfors
Väggarna är nymålade i en harmonisk färg som sammanstrålar med ljusflödet. Egnahemsvägen 24b - Bjurfors
. Egnahemsvägen 24b - Bjurfors

Här skapas utrymme för många myskvällar

. Egnahemsvägen 24b - Bjurfors
Sovdelen har sin naturliga plats. Egnahemsvägen 24b - Bjurfors

Området

Mäklaren om Landala Egnahem

I Landala finns alla förutsättningar för livskvalitet, för ung som gammal. Med flera förskolor och grundskolor i området, många bra lekplatser och närhet till såväl service som de centrala delarna av stan med shopping, restauranger och nöjen är det lätt att trivas, vem du än är. Den äldre bebyggelsen med sekelskiftes- och landshövdingehus blandat med moderna byggnader, många grönområden och trevliga butiker skapar den mysiga och pittoreska Landala-stämningen.

SMÅ TORG OCH STORSLAGNA UTSIKTER
Bor du i Landala har du din egen lilla värld utanför knuten. Det tar inte många minuter att promenera ner till Vasastan men allt man behöver finns ändå på Landala Torg vid Kapellplatsen. Med livsmedelsbutik, apotek och systembolag behöver du inte sakna någonting. Lägg därtill bageri, gym, blomsteraffär och bokhandel med ett trevligt litet kafé längst in. Det bästa med Landala är kanske ändå närheten till naturen. Här finns många gröna stråk och strövområden, som Landalaparken med sin damm och det gamla Vattentornet. Dessutom hittar du många gröna öppna ytor mellan husen. Från övre delen av Landala, som ligger på en bergsplatå, har du en fantastisk utsikt över stan och hamninloppet.

UTEGYM OCH KOLLEKTIVTRAFIK
Träningsmöjligheterna är obegränsade, med bland annat Fjäderborgen, Landala Squashhall och flera gym i närheten. Det är inte heller många steg till Mossens idrottsplats med inomhusanläggning, minigolf och motionsslinga. Hållplatserna Chalmers och Kapellplatsen trafikerar många buss- och spårvagnslinjer, så det är lätt att ta sig vidare ut i stan.

KÅKSTADSHISTORIA OCH EGNAHEM
Landalas historia börjar med industrialiseringen, under andra hälften av 1800-talet. Många sökte sig från landsbygden in till städerna för att hitta jobb och Landala blev, jämte Haga och Annedal, en av de första arbetarförorterna. Många bodde i enkla trähus med bristfällig standard, vilket skapade en ohållbar boendesituation. 1883 införlivades Landala med Göteborg och en ny stadsplan upprättades. Kåkstaden revs och ersattes med landshövdingehus i de norra delarna. I Landalabergen byggdes så kallade Egnahem, som skulle göra det möjligt för arbetare och mindre bemedlade att skapa sig ett eget hem.
Under 1920- och 30-talen tillkom landshövdingehus och utpräglade funkishus i nya kvarter mittemellan den gamla arbetarstadsdelen och egnahemsområdet. Från 60-talet och framåt genomgick Landala ännu en stor förändring, då de flesta lands-hövdingehusen revs och nya moderna hus byggdes upp. Trots de många perioderna av rivningar och stadsbyggnad har grönområden kunnat bevaras, vilket tillsammans skapat den pittoreska och mysiga Landala-stämningen. Lugnet och avsaknaden av genomfartstrafik gör att luften känns friskare och lite lättare här.

Köpa eller sälja bostad i Landala Egnahem? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Landalas 3 bästa

3
 • Landalaparken
 • Bokhandeln Lohrs Pocket med mera
 • Landala Squash

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Landala Egnahem, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Egnahemsvägen 24b
  Pris
  2 200 000 kr
  Månadsavgift
  2 275 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  38 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Landala Egnahem, Göteborg

  Adress
  Egnahemsvägen 22A
  Pris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 373 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  54 kvm

  Visning: 2020-02-26 17.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Landala Egnahem, Göteborg

  Adress
  Kolonigatan 9E
  Pris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 156 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  49,4 kvm

  Visning: 2020-02-23 13.45 Boka här