Hoppa till innehåll

Bostäder till salu i Stampen

Skapa bevakning

Spara sökning som bevakning

Vad är Bjurfors Boagent?

Resultat i lista

4 bostäder till salu

Resultat på karta

4 bostäder till salu
Kartan visar upp till 200 bostäder

Bostäder till salu i Stampen

Mäklaren om Stampen Prippska Tomten

BO I KVARTERSMILJÖ MITT I GÖTEBORG
Mellan Centralstationen och längs Fattighusån bort mot Olskroken ligger Stampen och Prippska Tomten. Du kommer här bo i en stadsdel med mysig kvartersmiljö. Här händer det mycket – nya restauranger, kaféer och intressanta butiker öppnar ständigt här. Både Odinsgatan och Friggagatan har byggts om de senaste årtiondena och äldre bebyggelse har fått sällskap av moderna byggnader och nylagda gator och stråk.

INNERGÅRDAR OCH PARADGATOR
I Stampen är du alltid i gott sällskap. Blandningen av bostäder, företag, skolor, butiker och service gör att vart du än går alltid möter människor i alla åldrar. Odinsgatan är en paradgata med liv och rörelse, mycket tack vare att det finns flera hotell i området och att många företag flyttat hit. Centralstationen ligger på bekvämt gångavstånd och både bussar och spårvagnar kör täta turer förbi Stampgatan som löper längs Fattighusån. I området finns flera välsorterade matbutiker och en kort promenad bort ligger Olskrokstorget med bland annat fisk-, ost- och blomsterbutiker. Här finns flera grundskolor och förskolor, däribland Samskolans högstadie- och gymnasieutbildningar.

BRYGGMÄSTARE OCH FATTIGHUS
Stampen har varit bebyggt sedan 1600-talet då här anlades en förstad med tegelbruk. Namnet Stampen går tillbaka till 1715 och den oljestamp som låg i området en kort period. Byggnaden köptes sedan av staden som gjorde om den till fattighus. Det var strax intill som J.A. Pripp startade sitt bryggeri 1828. Delar av verksamheten låg kvar i den gula tegelbyggnaden ända till 1970-talet då bryggeriet flyttade och lämnade Prippska tomten öde under några år, tills bostadshus, hotell och kontor byggdes upp här.

FOLKMYLLER OCH STILLSAM Å
Kvarteren har en typisk stadskaraktär, bostäder och kontor i samma hus och butiker och restauranger i gatuplan. När stadsdelen byggdes om var ambitionen att skapa förutsättningar för livskvalitet och enkelhet i vardagen. Det märks, inte minst på att allt fler upptäcker de nya möjligheterna som öppnas, i en tidigare lite bortglömd del av centrum.

Vid Stampen rinner Fattighusån som möter Mölndalsån utanför Ullevi. Det stilla flytande vattendraget skänker ett lugn till stadsdelen. Att promenera längs ån en solig vårdag och se vattnet glittra gör det enkelt för dig att samla tankarna och känna att du valt helt rätt plats att bo på. Du hittar lätt att dina favoritplatser i solen, som solbryggorna eller grönområdet intill Stampkyrkogården. På andra sidan ån tronar Ullevi upp sig och inleder hela det långa evenemangsstråket som sträcker sig ända bort till Korsvägen.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Stampen Prippska Tomten? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.