Hoppa till innehåll
Lilletummens väg 14b. Lilletummens väg 14B - Bjurfors

Strandtomt med egna badklippor i solnedgången

Torslanda - Hästevik, Göteborg

Lilletummens väg 14B

Utgångspris:
12 000 000 kr
Tomtarea:
1 131 kvm

Strandtomt med egna badklippor i solnedgången

Bjurfors Beyond presenterar en strandtomt i pittoreska Hästevik. Vågorna slår mot klipporna och panoramautsikten är mer än 180° över fjorden.

Beskrivning

Vid fjordvikarna längs Torslandas västra kust ligger de små pittoreska kustorterna som på ett pärlband. Från den ofta höga kustlinjen öppnar sig den smått dramatiska utsikten över fjorden och bort mot de stora öarna. Hästevik är en av de allra charmigaste små orterna, med sina mjukt formade granithöjder och den fria havsutsikten. Längst in på Lilletummens väg, på en platå över fjorden, ligger denna bedövande vackra strandtomt om ca 1 100 kvm vars solvarma klippor sluttar rakt ner i havet. Den fria utsikten är snudd på spektakulär och mer än 180° över fjord och skärgård. På den mycket speciella platsen, nästan längst ut, står idag ett litet lusthus som vänder sina glaspartier ut mot fjorden. På verandan i solnedgången, när vågorna slår mot tomtens klippor cirka 20 meter ner, är det inte särskilt svårt att visualisera hur det vore att bo på denna exceptionellt natursköna plats som öppnar för ett aktivt liv vid havet. Utöver fjorden är det nära till vackra omgivningar, strövområden, cykelvägar och motionsspår. Vill dina gäster lägga till med båten finns det flera hamnar inom några minuter. Till förskolor, service och Amhult torg är det knappt tio minuter i bilen. Och till centrala Göteborg kör du på cirka en halvtimme.

Mäklarens uppdrag omfattar endast förmedling av tomten.
Vi presenterar er ett förslag från E/M Arkitektur & Inredning se bifogade bilder samt planlösningar. Entreprenadavtal avseende uppförande av ett bostadshus ingås mellan Husleverantören och köparen. Mäklaren förmedlar inte entreprenaden. Kontakta arkitekt Elin 0705-230232 för mera information om husförslaget.

Planbestämmelser

Ändring Av Detaljplan (2006-08-31) Avstyckningsplan (1941-01-17)

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Hästevik GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Hästevik GA:66, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Hästevik GA:67

Ansvarig mäklare

Bilder

  • Lilletummens väg 14b
  • Här finns alla möjligheter att skapa ert drömhus
  • Se bifogad förslag under dokument från E/M Arkitektur & Inredning
  • Inritat tomtgräns av säljare med reservation av att det kan vara viss justering
  • Sjöboden står på fastigheten idag och kommer ev. att flyttas från fastigheten innan försäljning
  • Planlösning för förslaget från E/M Arkitektur & Inredning
  • Planlösning för förslaget från E/M Arkitektur & Inredning
  • Fastighetskarta vi har skickat in för justering av tomtgräns se bild med inritad tomtgräns

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Hästevik 1:329

Information

Typ
Tomt
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
12 000 000 kr
Tomtarea
1 131 kvm

Vatten/Avlopp

Det finns en avgiftsindikation för VA från 2022.

Tomt

Typ
Tomt

Det är en avstyckningsplan i området som säger att byggnaden får uppföras med minst 4,5 meter till tomtgräns i övrigt gäller sedvanligt bygglov.

Säljarna har skickat in till Lantmäteriet ett avtalsservitut för badbrygga som ger tillåtelse att bygga en brygga i anslutning till tomten. Men det är Länstyrelsen som ger godkännande till en brygga.

Planbestämmelser

Ändring Av Detaljplan (2006-08-31) Avstyckningsplan (1941-01-17)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Hästevik GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Hästevik GA:66, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Hästevik GA:67

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 324 000 kr
Fastställt
2023
Kod
210, Småhusenhet, tomtmark
Fastighetsskatt/Avgift
43 240 kr

Om Torslanda - Hästevik

Att bo i Torslanda

BO KUSTNÄRA I TORSLANDA

I Torslanda bor du med närhet till havet, norra skärgården och lantliga omgivningar, samtidigt som storstaden Göteborg finns runt hörnet.

BARNVÄNLIGT I VACKER MILJÖ
Torslanda tillhör stadsdelen Västra Hisingen och bebyggelsen i området består av både villor, radhus och bostadsrättslägenheter. Många barnfamiljer väljer att flytta till detta barnvänliga områdedet finns både förskolor och grundskolor här. Torslanda består av de gamla socknarna Björlanda och Torslanda och omfattar även Arendal.

Kustlivet bjuder på många möjligheter till avkoppling och naturupplevelser och här finns flera olika badplatser. Hällsviks badplats, Hästeviksbadet och Sillviksbadet med Sillviks naturreservat för att nämna några. Här ligger också flera stora båthamnar som Torslanda Lagun och Björlanda Kile, som är en av norra Europas största hamn.

Högt över havet reser sig Telegrafberget i Sillvik, ta en promenad dit och du får en vacker utsikt över vattnet. Härifrån kan du se en stor del av den norra skärgården och en klar dag faktiskt ända till Marstrand med Carlstens fästning.

För dig som är idrottsintresserad finns bland annat Torslanda Golfklubb som med både en 18-hålsbana och en korthålsbana om 9-hål. Lockar hästryggen desto mer så har Torslanda flera fina stall och ridskolor. I området finns träningsanläggningar och olika idrottsföreningar för till exempel fotboll, handboll, innebandy och tennis.

TA DIG ENKELT TILL BÅDE CITY OCH SKÄRGÅRDEN
I Amhults centrum är utbudet stort i form av butiker, kulturhus, bank, vårdcentral, apotek och livsmedelsbutik. Området står under utveckling och fler bostäder, butiker och kontor växer fram här. Med sitt läge vid Öckeröleden är det gångavstånd till hav, bad och båtliv i den bohuslänska skärgården.

Med kollektivtrafik eller bil tar du dig smidigt in till stan och övriga Hisingen. Från Torslanda har du också nära till färjelägret på Lilla Varholmen med färjor som tar dig ut i Göteborgs norra skärgård med Hönö och Björkö som närmsta öarna. Från dessa öar tar du dig lätt vidare med färja eller bil till andra öar i Öckerö kommun.

KONTAKT
Köpa, sälja eller värdera bostad i Torslanda - Hästevik? Kontakta våra Bjurfors mäklare i Torslanda! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Lilletummens väg 14B

Lilletummens väg 14B

42341 Torslanda

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Lilletummens väg 14B

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND