Fritt läge med balkong

Vasastaden, Göteborg

Föreningsgatan 3B

På förhand
Utgångspris
2 950 000 kr
Avgift
3 150 kr
Antal rum
2
Boarea
50 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 7
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Fritt läge med balkong

Charmig och mycket väldisponerad bostad i solid Brf. Mysigt vardagsrum med utgång till balkongen med utsikt över grönskan

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Planritning. Föreningsgatan 3B - Bjurfors
Planritning
Välkommen till Föreningsgatan 3 B!. Föreningsgatan 3B - Bjurfors
Välkommen till Föreningsgatan 3 B!
Mysiga Haga en kort promenad bort. Föreningsgatan 3B - Bjurfors
Mysiga Haga en kort promenad bort
Ta en promenad till grönskande Slottskogen. Föreningsgatan 3B - Bjurfors
Ta en promenad till grönskande Slottskogen

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till Vasastan, en välplanerad samt nyrenoverad lägenhet om 50 kvm. Vardagsrummet är väl tilltaget och här ifrån nås balkongen med utsikt mot de vackra sekelskiftes villorna med grönskan i bakgrunden. Stilrent badrum med tvättmaskin och dusch. Här bor du i ett tyst och rofyllt område med Vasagatans puls endast ett stenkast bort samt promenadavstånd till Avenyn och Linnéstaden med dess rika utbud av restauranger, caféer, shopping och uteliv. Känner du för att varva ner och smita undan från stadslivet en stund ligger flera grönskande parker i närområdet däribland Slottskogen. Bostaden ligger i en välskött 70-talsfastighet där stora fönsterpartier bjuder in ljuset och hjälper till att skapa rymd i bostaden. Stort och inbjudande vardagsrum med plats för det stora möblemanget. Stilrent kök med plats för matbord intill fönstren. Badrummet är i anslutning till hallen och tilltaget. Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaringsenhet. Här bor du med ett lugnt och attraktivt läge med det mesta du kan önska inom bekvämt promenadavstånd

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong mot de trevliga röda tegelvillorna från förra sekelskiftet med grönskan i bakgrunden.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd samt tillgång till föreningens två gemensamma tvättstugor utrustade med vardera 4 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 1 mangel och torkrum. Tvättstugorna återfinns på Föreningsgatan 1A och Föreningsgatan 3A

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via Com Hem.

Bredband via Com Hem (ingår ej i avgiften).

Parkering

Föreningen förvaltar över 40 garageplatser. Till dessa är det separat kö.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 150 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 950 000 kr
Våningsplan
1 av 7
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
50 kvm

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Grimberget
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Brf Grimberget (769610-1919) förvärvade fastigheten Annedal 6:15 år 2005. Fastigheten består av fyra punkthus, omfattande 148 bostäder med en sammanlagd bostadsarea om 8667 kvm samt 3 lokaler om 360 kvm. Friköpt tomt. Adresser Föreningsgatan 1-3. Föreningen har de senaste åren genomfört omfattande renoveringsarbeten såsom fönster, tak- och fasadrenovering samt att föreningen har gjort renovering av innergården. Förra året renoverades samtliga hissar. Stammarna filmades och spolades under senhösten 2014. Frånluftsfläktarna i huset byttes ut i februari 2015. Ett ekosystem har installerats i en del av lägenheterna för att säkerställa ett bra inomhusklimat. En underhållsplan för fastigheten har upprättats för år 2015-2024.

För mer information gå in på www.brfgrimberget.se

Föreningen har de senaste åren genomfört omfattande renoveringsarbeten såsom fönster, tak- och fasadrenovering samt att föreningen har gjort renovering av innergården. Samtliga hissar är renoverade. Stammarna filmades och spolades under senhösten 2014. Frånluftsfläktarna i huset byttes ut i februari 2015. Ett ekosystem har installerats i en del av lägenheterna för att säkerställa ett bra inomhusklimat. Säkerhetsdörrar installerades 2015 och 2016 målades trapphusen om. Nu pågår dränering runt husen och detta beräknas vara klart senast i april 2018.

För mer information gå in på: www.brfgrimberget.se alternativt se föreningens årsredovisningar eller kontakta någon i deras förening.

Byggnadssätt

Byggår
1975

Området

Mäklaren om Vasastaden

Om Göteborg vore en internationell storstad skulle Vasastaden vara stadens givna essens. Stenhusen från förra sekelskiftet och parkerna bildar tillsammans med de många klassiska kaféerna, barerna och stjärnkrogarna ett koncentrat av det göteborgska storstadslivet. Här möts nu och då, världsvana och småstadscharm, konstgallerier och korvkiosker i en härlig och alldeles speciell blandning.

KLASSISKA GATUKÖK OCH STJÄRNKROGAR
En tidig helgmorgon är den rofyllda tystnaden högst noterbar en milsvid skillnad mot kvällens sprudlande atmosfär, då fest och förväntan hänger i luften. Men utelivet i Vasastaden är någonting helt annat än i centrum och på Avenyn. Här går man ut för att uppleva smaker, mötas och umgås. Kanske avnjuta en välmixad fördrink eller perfekt skummad cortado innan kvällens middag. Det är inte för inte som stadsdelens restauranger stoltserar med majoriteteten av stadens Michelinstjärnor; hela Vasastaden har en självklar internationell prägel, som inte känns påklistrad, utan helt naturlig.

TROTTOARER OCH GRÖNA STRÅK
Det var just med den avsikten stadsplanerarna och arkitekterna drog upp planerna för den nya stadsdelen när den skapades, runt 1860. Målet vara att skapa ett göteborgskt Paris eller Wien med breda boulevarder och påkostade byggnader i nyrenässans- och jugendstil. Att göteborgarna månar om Vasastaden har faktiskt gjort den till en av Sveriges mest välbevarade stadsmiljöer från den här tiden. Överallt kryssar cyklar, spårvagnar och barnvagnar fram utan att det någonsin känns trångt eller bullrigt.

KORVKLASSISKER OCH KONSTGALLERIER
Men en stadsdel blir inte levande bara för att man planerar den så. Den växer och spretar åt de håll den själv vill och det är självklart så att människorna som bor, arbetar och rör sig där sätter sin unika prägel. Därför har Vasastaden också sina anspråkslösa småbutiker, sköna fikahäng, prisvärda lunchhak och klassiska gatukök. Många är de göteborgare någon gång snubblat in på Sjuans korvbar framåt småtimmarna efter en glad utekväll eller tentapluggat på något av kaféerna längs Vasagatan.

Kvarteren är inte bara hem för kulinariska upplevelser, utan är också ett mecka för konst, musik och allehanda annan kultur. Såväl Röhsska och HDK som Schillerska gymnasiets estetiska program sätter sin prägel på området och det finns hela 20 konstgallerier att kryssa sig fram mellan. Jazzhuset på Erik Dahlbergsgatan, som varit en vital del av Göteborgs musikliv sedan 70-talet, var tidigare en renodlad jazzklubb. Idag huserar allt från indiepop och garagerock till DJ:s och rena danskvällar på klubben.

SEKELSKIFTESHUS OCH 90-TALISTER PÅ CYKEL
Bland stadsdelens mer framträdande arkitektoniska byggnadsverk märks universitetsbyggnaden vid Vasaparken som knyter ihop studentlivet med Handelshögskolan längst ner mot Haga, där även Universitetsbiblioteket ligger mitt emot. Så det är inte konstigt att Vasagatan är den av studenter på cykel hårdast trafikerade leden i Sverige.

Köpa eller sälja bostad i Vasastaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Vasastadens 3 bästa

3
 • Levantine - kvarterskrog och fine dining i ett
 • La Fleuriste - en av stadens bästa blomaffärer
 • Michelin-restaurangen Koka

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Adress
  Erik Dahlbergsgatan 42
  Utgångspris
  3 790 000 kr
  Månadsavgift
  3 626 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  61 kvm

  Visning: 2019-10-19 12.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Adress
  Chalmersgatan 11
  Utgångspris
  2 780 000 kr
  Månadsavgift
  2 126 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48 kvm

  Visning: 2019-10-21 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Budgivning pågår
  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 16A
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 434 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Viktoriagatan 12 A
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  1 559 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Viktoriagatan 34
  Utgångspris
  4 600 000 kr
  Månadsavgift
  4 423 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!