Hoppa till innehåll
Gårdens vackra mangårdsbyggnad ligger högt, omfamnad av skir lövskogsgrönska. Eckerna 310 - Bjurfors

Hästgård om 32 ha med exklusivt renoverad mangårdsbyggnad, pool, 2 stall, 27 boxar och ridhus

Lödöse - Lilla Edet, Lilla Edet

Eckerna 310

Utgångspris:
16 500 000 kr
Antal rum:
7
Boarea / Biarea:
258 kvm / 32 kvm*
Tomtarea:
327 015 kvm
Byggår:
1920

*Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Hästgård om 32 ha med exklusivt renoverad mangårdsbyggnad, pool, 2 stall, 27 boxar och ridhus

Bjurfors Beyond presenterar lika välutrustad som välskött hästgård om drygt 32 ha. Den exklusivt renoverade mangårdsbyggnaden är från 1920

Beskrivning

Den vackra hästgården ligger omgiven av egna marker. De pastorala omgivningarna är bedövande vackra med öppna landskap och lummig lövskog. Nedanför den vackra och högt belägna mangårdsbyggnaden från 1920 ligger poolområdet och gårdens stallbyggnader ramar in den traditionella miljön. Utsikten är fri och bara 500 meter bort rinner älven stilla förbi. En stilla sommarkväll betar hästarna i kvällssolen innan belysningen i den stora mosaikpoolen tänds och vattnet glittrar i blått.

Eckerna Gård med anor från 1800-talet omfattar idag drygt 32 ha. Runt sekelskiftet bodde här ägaren till Eckerna varv. Mangårdsbyggnaden om 290 kvm är totalrenoverad med fokus på att förena ursprungsmiljöns ljusa estetik och detaljer med vår tids bekvämlighet och design. Ursprung och historia är en självklar del av gårdens starka miljö. Här finns tidstrogna fönsterpartier, nyslipade plankgolv i ask, spegeldörrar, bröstpaneler, detaljskurna listverk, två öppna spisar och tre stilrena kakelugnar. Det stora husets atmosfär kännetecknas av stora rumsvolymer och ljusa ytor med 20-talets lätta elegans och sparsmakade detaljer. Entréplanet har bitvis öppen planlösning med stora hallar, matsal och exklusivt kök. Här nere finns även ljusa och smått spektakulära sällskapsytor samt allrum, sovrum, arbetsrum och badrum. Övre planet rymmer stort allrum, master bedroom, två sovrum samt två sobra badrum. Till poolen hör ett större poolhus med en av husets många uteplatser. Till den välutrustade och välskötta hästgården hör bland annat två stall om totalt 27 boxar, stort ridhus, ridbana, beteshagar mm. Från gården har du 2,8 km till Lödöse centrum. Det finns gång och cykelbana till Lödöse/Lilla Edet och tågstationen. Det går gång- och cykelavstånd till skola, idrottsanläggningar, livsmedelsbutik, matställen, museum, bibliotek, natur och pendelstation för regiontåg. Här finns bra kommunikationer med buss och tåg som tar dig till Göteborg på cirka 25 minuter och 13 min till Trollhättan med tåg.

Interiör

ENTRÉ
En lång, stensatt gång letar sig i två etage upp till den tidlöst vackra mangårdsbyggnadens entré. Huset ligger högt men känns helt privat och insynsskyddad. Gräsytorna breder ut sig till höger på väg upp, och till vänster öppnar sig poolområdet i vinkel med poolhuset. En sommarkväll är det stora trädäcket ännu varmt efter dagens sol och poolens vatten glittrar i blått från mosaiken. Huset vänder sin traditionella lockpanelsfasad ner mot besökaren. En veranda med snickarglada räcken breder ut sig nedanför de dubbla entrédörrarna under tak uppburet av kolonner. Ytterligare en trappa leder upp. När du vänder dig om får du en panoramavy ner över den stora hästgården med stallbyggnaderna, de egna markerna och bort mot de skogsklädda höjderna.

ENTRÉHALL
Stora fönsterpartier med krysspröjsade överfönster kastar ljus från två håll över den stora entréhallens ljusa marmorgolv. 1920-talets ljusa och lätta formideal möter redan här, med stora fönsterpartier och detaljskuren vit bröstpanel. In till höger finns plats för avhängning och rakt fram presenterar sig villans öppna planlösning med en stor inre hall som till vänster övergår i kök och matsal. En stiltrogen vit träträtrappa försvinner upp till övre plan och bröstpanelen kommer igen.

MATSAL
Entréplanets askparkett i enstavsläggning flyter ut över öppna och ljusa ytor. Till vänster finns en stor matsalsdel med fönsterpartier i två väderstreck och synlig takbjälke. Du ser ner över slänten, poolområdet och stallen. Här finns plats för långbord med stora middagar. När höstgrytan står på bordet sprakar bokveden i den formrena braskaminen. En sådan kväll är atmosfären stark i de stora ytorna.

KÖK
I öppen planlösning ligger det stora köket. Inredningen går i vitt med en modern referens till ursprungsmiljön, med stiliserade speglar, inslag av vitrin och stiltrogna beslag i mässing. Ljuset faller in från två håll via spröjsade fönster. Kökets ton känns trivsamt rustik och de höga stänkskydden har 20-talets typiska kakelmosaik i vitt och blått. Rumsytan är generös och det blonda askträet bidrar till känslan av tryggt och klassiskt köksgolv – där minstingen kanske tar sina allra första steg. Vitvarorna från bland annat Miele är elegant helintegrerade. Köket har integrerad kaffemaskin och en stiltrogen köksspis i blått med detaljer i mässing. I ena hörnet tronar en helvit kakelugn.

SÄLLSKAPSYTOR
En passage från den inre hallen, med bröstpanel och snickerier, leder in till husets stora sällskapsytor. Det blonda askgolvet följer med in och ljuset faller in i kaskader från fyra stora fönster i tre väderstreck. Utanför står grönskan hög och tät runt huset. I taket finns den typiska 20-talssalongens stiliserade stuckatur. De höga fotlisterna och profilerade fönsterkarmarna är stiltroget detaljskurna. Detta är stora och öppna ytor för allt från fest och dans till familjens vardagskvällar. I rummets mitt tronar en pampig öppen spis i vitputs med formren design. Här framför den knastrande brasan samlas gästerna med sina glögglas en kväll när hela huset doftar saffran.

ALLRUM
Tillbaka i den inre hallen fortsätter det vackra golvet in i ett allrum med glasdörr ut till parkeringen på husets baksida. Det är den här vägen du snabbt får in matkassarna i köket. Rummet har en nästintill historisk atmosfär tack vare den fint renoverade murstocken med vedförråd och bakugnslucka i svart smide.

SOVRUM 1
Rummet förbinder till ett privat placerat sov- eller gästrum i villans hörn. Här finns fönsterpartier i två väderstreck samt ett ekgolv.

BADRUM 1
Bakom en diagonal spegeldörr i allrummet överraskar villan med ett mycket sobert badrum i stiltrogen stil. Här finns avfasat helkakel i förbandssättning, schackrutig klinker, handfatskommod med blandare i gammal stil, wc samt dusch bakom glasvägg.

ARBETSRUM
I fil med badrummet ligger ett arbetsrum med klinkergolv och platsbyggd skåpsförvaring. Ett fönster vetter mot husets baksida. Bakom en spegeldörr finns ett förråd och trappan ner till källaren.

ÖVRE HALL
Följ trätrappan upp till det övre planets inre hall. Planets genomgående plankgolv i ek försvinner ut i de stora ytorna. Hallen förbinder till höger med master bedroom och två badrum. 1920-talstonen gör sig påmind i höga fotlister, detaljskurna listverk och höga spegeldörrar.

BADRUM 2
Rakt fram i hallen ligger ett grafiskt rent badrum med mörkt helkakel, grå klinker, wc, handfatskommod, förvaring och dusch bakom glasvägg.

MASTER BEDROOM
Villans master bedroom ligger i husets hörn och har ljus från två håll. Utsikten över gården öppnar sig. Det stora sovrummet har romantiskt atmosfär med plankgolv, vita brädväggar, fotlister med sockelklossar samt en garderobsvägg med skjutbara spegeldörrar. En suite ligger även en walk-in-closet med hyllor och hängare.

BALKONG
En spegeldörr med klarglas leder ut till en balkong med trägolv och tidstrogna smidesräcken. Tack vare den branta sluttningen är den höga platsen omsluten av grönska och fågelsång. Ner till höger överblickar du de pastorala omgivningarna, i den stilla kvällen hör du hästarna frusta på avstånd.

BADRUM 3
Alldeles utanför sovrumsdörren ligger ett mycket stort och sobert badrum. Tonen är femstjärnig med mörkgrå klinker och vitt helkakel, båda med stora plattor. Ljuset faller in från två håll via folierade fönster med överfönster i klarglas. Badrummet har plats för stort hörnbubbelbad, duschalkov med dubbla takduschar bakom väggar i glasbetong, wc, en platsbyggd förvaringskommod samt en vägghängd handfatskommod med dubbla handfat och blandare. I badrummet finns även villans tvättavdelning med arbetsytor och maskiner från Miele.

ALLRUM
Till vänster i den övre hallen öppnar sig ett mycket stort och ljust allrum där det vackra ekgolvet flyter ut över de öppna ytorna. Ljuset faller in från två väderstreck och de U-formade ytorna har härlig rumsvolym för de minstas vilda lekar eller tonåringarnas häng över sina mobiler.

SOVRUM 3 OCH 4
På andra sidan allrummet ligger två stora sovrum i fil. Rummen har varsin spegeldörr från allrummet men har också en dörr emellan sig. Gavelläget ger båda rummen ljus från fönsterpartier i två väderstreck. Den höga och fria utsikten öppnar sig över den pastorala idyllen med beteshagar, öppet landskap och de skogsklädda höjderna som blånande fond vid horisonten. Båda rummen har ett set med formrena garderober samt varsin stilren kakelugn i original.

VIND
På den stora vinden finns ansenliga förrådsutrymmen.

KÄLLARE
I källaren ligger klassisk Höganäsklinker. Här nere finns bland annat förråd, klädkammare samt ett stort pannrum med garderobsvägg, tvättmaskin mm.

VINKÄLLARE
Källarens klinker fortsätter in via en passage till ett kvadratiskt rum med murade granitväggar. Vinställ, flaskor och ett levande ljus är allt som behövs för att skapa en vinkällare med traditionell stämning.

TVÅ STALL
På gården bedrivs en välfungerande och lönsam inackorderingsverksamhet i två stallbyggnader. Det stora stallet är uppdelat i tre avdelningar med uppvärmda ytor som sadelkammare, fikarum, tvättrum, torkrum, toalett samt spolspilta. Stallet är byggt som ett hingststall med 17 boxar och kraftiga, murade väggar. De minsta boxarna är om 14 kvm och de största är upp till 25 kvm. Takhöjden är mellan 2,70 och 3 m. På logen finns fyra boxar om ca 12 kvm med träväggar och öppet upp i nock. På gården finns även ett mysigt ponnystall med träväggar, öppet upp till nock samt sex boxar om ca nio kvm. Detta stall har även sadelkammare. Totalt finns det alltså 27 boxar på gården.

RIDHUS & RIDBANA
Det ljusa och luftiga ridhuset stod klart 2016. Byggnaden har en rejäl stålkonstruktion med betongplintar, byggt och levererat av Tectum. Ridmåttet är 20x60m och underlaget är fibersand. På ena sidan finns ett betonggolv om 6x22m. Här är det förberett med vatten och avlopp för eventuell läktare med café och wc. Ridhuset har träsarg och stora speglar på ena kortsidan. I nära anslutning till ridhuset finns även en stor ridbana på 40x60 meter. Förutsättningar för att arrangera träningar och events är optimala.

ÖVRIGT
De grusade rasthagarna ligger samlade nära stallarna och på markerna finns flera stora sommarhagar. Gården är idag självförsörjande på grovfoder. I den angränsande skogen finns anlagda ridvägar och omgivningarna ger möjlighet till långa och bedövande vackra ridturer. För den händiga finns en rymlig verkstadsdel och snickeriavdelning. Det finns även gott om utrymme att förvara foder och maskiner.

INACKORDERINGSVERKSAMHETEN
Stallgästerna i stora stallet betalar 2 800 kr per månad. Då tillkommer kostnader för grovfoder och strö. utsläpp i hage samt frukost- lunch- och middagsfodring på vardagar. Kvällsfodring/insläpp vardagar, samt alla pass på helgerna, sköts av stallgästerna på rullande schema. . Priset i ponnystallet är 2 500 kr per månad, samma service ingår som för stora stallet. Totala intäkter är cirka 60 000:-/mån. Eu-bidrag om cirka 35 000:-/år för att hålla hagarna fria från träd.

Ansvarig mäklare

Anmäl dig till visning

Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Jag vill anmäla mig

Film

Vackra Eckerna Gård

Bilder

 • Gårdens vackra mangårdsbyggnad ligger högt, omfamnad av skir lövskogsgrönska
 • På vägen upp till huset passerar du det stora poolområdet som ligger i vinkel, skyddat av poolhuset
 • Den stora hästgården ligger omfamnad av lummig grönska på nästan bedövande vackra marker
 • Till poolen hör ett större poolhus med en av husets många uteplatser
 • På gården finns även ett mysigt ponnystall med träväggar, öppet upp till nock samt sex boxar
 • De grusade rasthagarna ligger samlade nära stallarna och på markerna finns flera stora sommarhagar
 • Stora fönsterpartier med krysspröjsade överfönster kastar ljus från två håll över den stora entréhal
 • Till vänster öppnar sig nu det stora och ljusa köket i öppen planlösning med matsalsplats
 • Här möts gästerna av björkvedsknaster i hallens nyinstallerade kamin
 • Kökets ton känns trivsamt rustik och de höga stänkskydden har 20-talets typiska kakelmosaik i vitt o
 • Fint renoverad murstock med vedförråd och bakugnslucka i svart smide
 • Stor och klassisk 20-talssalong där det vackra nyslipade trägolvet får ta ut svängarna under det hög
 • Rummet förbinder till ett privat placerat sov- eller gästrum i villans hörn
 • Till vänster i den övre hallen öppnar sig ett mycket stort och ljust allrum
 • På andra sidan allrummet ligger två stora sovrum i fil. Rummen har varsin spegeldörr från allrummet
 • Gavelläget ger båda rummen ljus från fönsterpartier i två väderstreck
 • Villans master bedroom har hörnläge med ljus från två håll och utgång till balkong
 • Badrummet har härlig yta med stort bubbelbad, duschalkov med dubbla duschar samt tvättavdelning
 • I källaren finns bland annat förråd, pannrum samt en lämplig yta för vinkällare
 • Poolhus med bastu matplats för många gäster under tak
 • Ridhus om 20x60m, byggt 2016. Underlaget är fibersand. På ena sidan finns ett betonggolv om 6x22m.
 • I nära anslutning till ridhuset finns även en stor ridbana på 40x60 meter. Förutsättningar för att a
 • Stora stallet är byggt som ett hingststall med 17 boxar och kraftiga, murade väggar
 • Här finns sadelkammare, fikarum, tvättrum, torkrum, toalett samt spolspilta
 • På gården finns även ett mysigt ponnystall med träväggar, öppet upp till nock samt sex boxar
 • Fastighetskarta

Planritning

Planlösning

Entréplanet rymmer bland annat sällskapsytor, matsal, kök, allrum, sovrum och badrum

Planlösning

På övre plan finns stort allrum, tre sovrum samt två badrum

Planlösning

Källare

Planlösning

Stora stallet

Planlösning

Lilla stallet

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Eckerna 4:1

Information

Typ
Hästgård
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
16 500 000 kr
Rum
7
Antal sovrum
4
Boarea
258 kvm*
Tomtarea
327 015 kvm
Biarea
32 kvm

*Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan
Byggår
1920*
Fasad
Stående träpanel
Grund
Betongplatta med lecafyllning
Stomme
Trä, timmerstomme och tillbyggnad med plankstomme
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Vattenburen golvvärme med jordvärmepump
Takbeklädnad
Betongpannor, falsad plåt
Ventilation
Mekansik frånluft
Fönster
Isolerglasfönster
Grundmur
Natursten samt betonghålsten

*Byggt slutet 1800-tal, tillbyggt 1929

Takhöjd i stora stallet är 2,70 - 3 m
Takhöjd i lilla stallet cirka 2,40 m
Ridhus, byggt 2016, 20*40 m med fibersand
Ridbana om 40*60 m
Pool 8*4m, djup 1,5
Dammar med karp och kräftor

Ombyggnad, Renoveringar

Boningshus:
2024 - Ved finns för vintern 2025
2024 - Slipat 130m2 golv i ljus ask entréplan
2024 - 2 kaminer monterade
2024 - Ny entré från parkeringsplats samt ny ytterdörr
2024 - Flyttat sovrumsvägg för att få ett större kök
2024 - Byggt kontor i på ca 8m2 istället för groventré
2024 - Nymålad och renoverad fasad i beige färg på både boningshus samt poolhus
2023 - Renoverat insidan på båda skorstenarna i boningshus
2023 - Platsbyggda garderober i tvättstuga

Stalldelen:
2024 - Byggt ny verkstad i magasinet. Helisolerat samt en ny värmepump.
2023 - Nytt kök med infravärme i stora stallet
2023 - Byggt kontor på ca 20m2 i magasinet med Wifi
2023 - Monterat ventilation i hela stora stallet
2023 - Ny sadelkammare med infravärme i stora stallet
2023 - Samtliga boxar och stallgångar målat och putsat invändigt i stora stallet
2023 - Nytt automatiskt bevattningssystem i ridhuset
2023 - Byte till LED lampor i ridhus, paddock samt på logen
2023 - Renoverat WC i stallet

Utfört av tidigare ägare:
2021 - nytt plåttak på ladugården
2020 - djupborrad brunn
2020 - Miele torktumlare
2018 - nymålat
2015 - omlagt tak
2015 - tak o plåtarbete på stora taket
2015 - fasader, väst, norr, öst
2009 - total renovering inomhus
2009 - dränering och värmeisolering
2009 - fasad söder
2009 - dagvatten ledningar
2009 - avloppsledning
2009 - ventilation
2009 - våtrum
2009 -taket ovan fin entrén
2009 - Miele vitvaror

Övriga byggnader/utrymmen

Ladugården om cirka 1700 kvm:
Stall om cirka 500 kvm med 21 boxar, spolspilta, sadelkammare, tvättrum, fikarum, WC
Maskinhall
Garage
Förråd

Lilla stallbyggnaden:
Stall med 6 boxar
Verkstad med luft/luftvärmepump
Festlokal
Förråd

Ridhus

Poolhus med bastu och relax samt matplats under tak

Besiktning

Besiktigad
Ja

Uteplats/balkong

Uteplatser vid poolen och huvudentrén för utegrupper och solsängar.
Balkong med utsikt över naturen och lilla stallet

Vatten/Avlopp

Egen djupborrad brunn. Avlopp till minireningsverk avseende två familjer, stalltoalett är anslutet till avloppet

Tomt

Hagar, betesmark och åkermark
Jakträtt - Utarrenderat till lokalt jaktlag årsvis.

Planbestämmelser

Vattenskyddsområde (2022-05-16)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Lilla Edet Eckerna GA:1 ändamål: Vägar, Samfällighet: Lilla Edet Eckerna S:2, Samfällighet: Lilla Edet Garn S:5

Last: Avtalsservitut Kraftledning Mm, 15-IM2-86/929.1
Last: Avtalsservitut Kraftledning, 15-IM2-96/268.1
Last: Avtalsservitut Kraftledning, D202000490421:1.1
Last: Avtalsservitut Vattenledning, D202200367459:1.1
Last: Avtalsservitut Väg, D202200367458:1.1
Last: Avtalsservitut Väg, D202200367460:1.1
Last: Avtalsservitut Väg, D202200367462:1.1
Last: Ledningsrätt Elektronisk Kommunikation, 1462-2019/6.1
Last: Ledningsrätt Elektronisk Kommunikation, 1462-2023/15.1
Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 1562-529.1
Last: Officialservitut Avlopp, 1562-355.1
Last: Officialservitut Väg I Samfälld Vägmark, 1562-133.1
Last: Officialservitut Väg I Samfälld Vägmark, 15-TUN-228.3
Last: Officialservitut Väg, 1462-669.1
Last: Officialservitut Väg, 1462-744.1
Last: Officialservitut Väg, 1562-355.2
Last: Officialservitut Väg, 15-TUN-228.2
Last: Officialservitut Väg, 15-TUN-67.1
Last: Officialservitut Väg,Avlopp, 1562-133.2

TV/bredband

Fiber

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut D-2020-00490421:1
Avtalsservitut D-2022-00367458:1
Avtalsservitut D-2022-00367459:1
Avtalsservitut D-2022-00367460:1
Avtalsservitut D-2022-00367462:1
Avtalsservitut Kraftledning
Avtalsservitut Kraftledning Mm
Nyttjanderätt D-2022-00349523:1
Nyttjanderätt D-2022-00367461:1

Parkering

Gott om plats för bilar och hästtransporter

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 604 000 kr
Byggnadsvärde
3 084 000 kr
Fastställt
2023
Kod
120, Lantbruksenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
9 525 kr

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Hushållsström
98 000 kr
Försäkring
22 200 kr
Vatten/Avlopp
11 400 kr
Summa
131 600 kr

El avser total el, uppvärmning och gårdens elförbrukning. Granne har tidigare varit inkopplad på elen. Försäkring är fördelad på bostad och lantbruk 6700:- respektive 15500:- VA avser sophämtning 2 stora kärl varannan vecka samt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
59
Energideklarationsdatum
2022-05-24

Pantbrev

Det finns 2 st pantbrev uttagna om sammanlagt 10 000 000 kr

Om Västra Götaland

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Västra Götaland? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Eckerna 310

Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND