Hoppa till innehåll
Exklusiv bostadsrätt med fri havsutsikt (fasadbilden är renderad). Utsiktsgatan 10 - Bjurfors

Exklusiv bostadsrätt med fri havsutsikt i tidlös ljus och ren funkisstil i obelånad förening.

Fjällbacka, Tanum

Utsiktsgatan 10

Utgångspris:
22 500 000 kr
Avgift:
3 955 kr
Antal rum:
4
Boarea / Biarea:
138 kvm / 17,8 kvm*
Byggår:
2024
Våningsplan:
1
Hiss:
Ja

*Enligt föreningen

Exklusiv bostadsrätt med fri havsutsikt i tidlös ljus och ren funkisstil i obelånad förening.

Bjurfors Beyond presenterar en nyproducerad våning med en hög och fri havsutsikt. Den långa, rundade terrassen ligger 40 m från vågorna.

Beskrivning

Den stora och ljusa våningen vänder sina höga glaspartier och den långa, svagt rundade, balkongen mot panoramautsikten över Fjällbacka och havet. Dörrarna står på vid gavel ut mot sommarkvällens ljud och dofter – solen är på väg ner under den rosa himlen. Cirka 40 meter ner slår stilla vågor mot kajen och bryggorna. Blicken färdas ut över skärgården och ner över hamn och takåsar. Hela våningen präglas av en internationell ton, präglad av funkisens tidlösa arkitekturlinjer och asymmetriska planlösning samt det spektakulära läget vid havet.

Den höga byggnaden, i modern funkisstil, rymmer sju stora och exklusiva bostadsrätter. På platsen låg en gång Fjällbackas legendariska badrestaurang som byggdes 1937 i den då tongivande funkisstilen. Här uppe på terrasserna minglade dåtidens societet. De hade sommarkvällarnas solnedgångar framför sig och vågskvalpet alldeles nedanför. Hollywoodstjärnan Ingrid Bergman, med familj och internationella vänner, tillhörde restaurangens stamgäster. Funktionalismens formspråk, detaljer och material hyllas i den nya byggnaden; med stora glaspartier, formen och det platta taket. Den södra delens stilenligt rundade fasad återfanns även på ursprungsbyggnaden. Den stora och mycket ljusa våningen är om 155,8 kvm och fyra rum. Bostadens öppna planlösning sveper längs den rundade ytterväggens stora glaspartier och öppnar upp utsikten. Material, utrustning och design är samtida med en diskret exklusiv touch. Våningen har stora sällskapsytor i öppen planlösning med matsal och kök. Här finns två exklusiva badrum, gäst-wc i samma diskreta ton samt tre sovrum varav två med utgång till balkong. Med båtplats, panoramautsikt och morgondopp någon minut bort manifesterar denna spektakulära våning verkligen ”drömmen om Fjällbacka”.

Interiör

Den höga och spektakulära byggnaden reser sin lätt svängda funkisfasad mot öppet hav. Stilla vågor slår mot den nyskapade kajen med de boendes privata båtplatser. Från husets balkong är det bara drygt 40 meter till kajkanten. Grönskan framför huset breder ut sig i svaga sluttningen. Där ovanför klättrar den arkitektoniska juvelen uppför slänten – balkongerna sträcker ut sig mot kvällssolen.

ENTRÉHALL
Våningens rymliga entréhall tar emot med ljus värmeklinker och härlig takhöjd. Till höger kan kvällens gäster hänga av sig ytterkläderna och här finns även takhöga garderober.

GÄST-WC
Bakom en formren dörr ligger våningens sobra gäst-wc med ljust marmorerad granitkeramik på värmegolv och väggar. Här finns en handfatskommod i sober ton samt en wc-stol.

SÄLLSKAPSYTOR
I öppen planlösning med hallen flyter nu våningens ljusa ekgolv ut över de närmast spektakulära sällskapsytorna i öppen planlösning med kök och matsal. Det första intrycket präglas helt av den smått dramatiska utsikten via flera, höga glaspartier ut mot havet. Läget är högt och panoramautsikten över hamn, hav och skärgård är helt fri. Funkisens ofta organiska och asymmetriska planlösning blir tydlig i den långa och mjukt rundade diagonalväggen med glaspartier mot havet. Stilens tidlöst rena och blonda arkitekturlinjer ger en märkbar internationell ton som kontrasterar effektfullt mot de svenska skärgårdsvyerna utanför. Ljuset är av lätt insedda skäl ansenligt och stark känsla av rumsvolym uppfyller interiören. Framme vid den avsmalnande rumsytan invid glaspartierna finns en naturlig vardagsrumsdel och mitt i ytorna öppnar sig en stor matsalsdel med havsutsikten som ständig gäst.

KÖK
I öppen planlösning, med minimalistiskt formrena former och sobert färgval, ligger det stora köket som är måttanpassat och tillverkat från grunden av massivt trä i Strömsdals Snickerier. Den starka kontrasten markerar både kökets rumslighet samt bidrar med en grafisk ton. Inredningen är takhög och beslagen diskreta – de exklusiva vitvarorna är helintegrerade med inslag av ugnarnas svarta glas och rostfria detaljer. Ytan avgränsas av en lång köksö med extrabred induktionshäll. Här finns ett härligt barhäng med plats för gästernas glas och tilltugg eller grillkvällens salladsbuffé. Ett glasparti intill köket kan stå på vid gavel ut mot havet. Takets infälld downlight ger bra arbetsbelysning eller soft ljusmiljö till nattmackan.

BALKONG
Våningens vackert rundade balkong delvis skyddad är ett kapitel för sig. En varm kväll minglar gästerna ut i kvällsljuset med sina glas. Det doftar hav och blommande sommarnatt. Härute står du öga mot öga med havet, vars vågor kluckar en liten bit ner. Till vänster ser du ner över hamnen, takåsarna och bort mot ”fjällets” karaktäristiska siluett som tycks glöda i kvällsljuset. Så här i solnedgången är atmosfären oerhört speciell i det fria och öppna läget ut mot hamninloppet. Kanske gungar masten på din egna båt nere vid kajen, om inte dina gäster lagt till med sin. Ovanför de skogsklädda granitöarna är himlen inte sällan alldeles rosa och när stjärnhimlen tagit över glittrar ljusen på andra sidan. En sådan kväll längtar nog ingen till vare sig Rivieran eller någon annan solkust.

BADRUM
Badrum med ljust marmorerad, granitkeramik på golv och väggar. Även här kommer de fina snickerierna från Strömsdal igen med kommod med dubbla handfat samt wc och blandare i krom och med smakfull design. Bakom en glasvägg finns en duschalkov med takdusch. Badrum nr 2 har samma fina inredning samt klädvård med arbetsbänk, tvättmaskin och torktumlare.

SOVRUM 1, 2, 3
Tre fina och ljusa sovrum med privat karaktär. Rumsvolymen känns luftig och det erbjuds en enastående utsikt, två av rummen har dörr ut till balkong. Det vitlaserade ekgolvet går igen.

WALK-IN CLOSET
Walk-in closet med samma måttanpassade inredning som tillverkats från grunden av massivt trä i Strömsdals Snickerier.

Föreningen har ett avtal med Tanums kommun gällande båtplats.

Ansvarig mäklare

Bilder

  • Exklusiv bostadsrätt med fri havsutsikt (fasadbilden är renderad). Utsiktsgatan 10 - Bjurfors
    Exklusiv bostadsrätt med fri havsutsikt (fasadbilden är renderad)
  • Underbart läge vid nya kajen (bilden är renderad). Utsiktsgatan 10 - Bjurfors
    Underbart läge vid nya kajen (bilden är renderad)

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Tanum Fjällbacka 136:2 & 136:3

TV/bredband

Fiber

Parkering

Föreningen tillhandahåller p-plats

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
22 500 000 kr
Lägenhetsnummer
4
Våningsplan
1
Hiss
Ja
Rum
4
Antal sovrum
3
Boarea
138 kvm*
Biarea
17,8 kvm

*Enligt föreningen

Byggnadssätt

Byggår
2024
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
FTX-system
Fönster
3-glasfönster med aluminiumutsida

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Sandhagen i Fjällbacka
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
7
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen äger marken
Föreningen äger marken. Har arrenderade mark för ett antal p-platser

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 955 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
15,18%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
0 kr

Obelånad förening

Driftskostnad (per månad)

Avgiften är 3 939:- inkl vatten och värme
Parkering ingår
Föreningen är ansluten till Fiber
Hushållström och försäkring tillkommer

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Bostadsbeskrivning

Digital beskrivning

Länkar

Om Fjällbacka

Mäklaren om Fjällbacka

Fjällbacka är en idyllisk västkustpärla med anor från tidigt 1600-tal. Här, mellan Uddevalla och Strömstad, hittar du en av Bohusläns bästa gästhamnar. Här möts natur med kultur med den otroligt vackra skärgården som breder ut sig mot Väderöarna i väster.

LIVET I FJÄLLBACKA
Den lilla kuststadens traditionella skärgårdshus hukar under de branta klipporna, vända ut mot havet och de små klippöarna. Det ursprungliga fiskelägets namn nämns första gången 1617 och syftar på det branta Vetteberget mitt i samhället. I berget finns Kungsklyftan som syns bland annat i filmen Ronja Rövardotter. Men det är framför allt stadens egen författare, Camilla Läckberg, som har satt Fjällbacka på världskartan. Även om också skådespelaren Ingrid Bergman hade sitt hjärta på en av öarna härute.

Drygt 800 människor bor året runt i Fjällbacka och tack vare sommarturismen är servicen relativt väl utbyggd. I Fjällbacka finns förskola, skola F­–6, apotek, livsmedelsbutik, vårdcentral, restauranger, bibliotek m.m. Annars präglas livet i Fjällbacka av närheten till havet med segel- och vattensport samt fiske av allt från hummer till ostron. Inom några sjömil finns en mängd pittoreska öar med rik kulturhistoria, bland annat de mytomspunna Väderöarna. Fjällbacka tillhör Tanums kommun.

EN LEVANDE VÄSTKUSTPÄRLA ÅRET OM
Fjällbacka är en expansiv ort med många pågående byggprojekt vilket gör att inget står stilla, även under vinterhalvåret. Under advent anordnas den årliga julmarknaden och en rad vinteraktiviteter som långfärdsskridskor och såklart vinterbad är nära till hands.

Att nå till Fjällbacka är enkelt. Här hittar du en stor gästhamn och kaj med plats för större fritidsbåtar. Anländer du inte via inlandet eller till havs finns även möjlighet att landa med helikopter och eget flygplan via flygklubben. På så sätt leder alla vägar till Fjällbacka.

KONTAKT
Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Fjällbacka? Kontakta då Bjurfors Fjällbacka! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Utsiktsgatan 10

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND
}