Hoppa till innehåll

Bjurfors Beyond presenterar en unik gård på Mallorcas västkust

Valldemossa, Nordväst

Valldemossa

Antal sovrum:
15
Tomtarea:
758 000 kvm
Ref:
1568
Terrass:
Ja

Bjurfors Beyond presenterar en unik gård på Mallorcas västkust

Den vidsträckta utsikten och det glittrande Medelhavet i horisonten gör att det är svårt att inte förälska sig i den här vackra gården.

Beskrivning

Den vidsträckta utsikten och det glittrande Medelhavet i horisonten gör att det är svårt att inte förälska sig i den här vackra gården som är belägen på sluttningarna strax utanför den pittoreska byn Valldemossa, på Mallorcas storslagna västkust. Inbäddad i en skyddande omgivning av grönska med karakteristiska inslag som cypresser, citrusträd och palmer ligger den med utsikt över vida dalgångar som vetter mot Medelhavet. Redan från långt håll syns frontfasaden och de båda flyglarna som understryker arkitekturens stora och kompakta volymer. Framför huset finns en grusplan där grönskan är påtaglig med frodigt växande häckar, träd och blommor.

Den fyrlängade gården består av två varsamt renoverade byggnader vars historia går tillbaka till år 1889 när huset köptes som en fristad av den österrikiske Ärkehertigen Luís Salvador, men spår från denna tid finns kvar än idag. De putsade längorna med spröjsade fönsterpartier smälter väl in i den lantliga idyllen. Med en total boyta på hela 2.000 kvadratmeter och ägor som omfattar 758.000 kvadratmeter är möjligheterna stora för att skapa mer än ett hem. På denna fridfulla och idylliska plats kan drömmar förverkligas. Det kanske står ett hotell, kafé, yoga retreat, en kursverksamhet, en gårdsverkstad eller en butik på önskelistan? Samtidigt som lugnet och de rogivande omgivningarna vilar över gården ligger den bekvämt nära folklivet i den idylliska byn Valldemossa.

Här finns möjligheten att bo på landsbygden men samtidigt nå storstaden Palmas puls på ynka 20 minuter. Kanske är längtan efter lantlivet som störst nu mer än någonsin. Den gröna omgivningen omfamnar en stenlagd gård bakom järngrindarna. På den generösa uppfarten finns utrymme för flera fordon.

Stilfull entré
De klassiska pardörrarna i trä leder in till innergården med en stenlagd öppen yta utsmyckad med vacker och väldoftande bouganvillia, syrener, rosor och andra växter. Bakom en av de traditionella trädörrarna gömmer sig ett karakteristiskt litet kapell med många bevarade originaldetaljer. Den kringbyggda innergården är vigt åt ro. Huvudbyggnaden har en imponerande bostadsyta om hela 2.100 kvadratmeter som fördelar sig på längorna, på tre våningar. Entréplanet är ett socialt plan med ett stort kök och flera sällskapsrum.

Entréplan
På entréplanet bemöts man av ett gemytligt kök i traditionell stil med massiva ekdetaljer i kombination med sten. Här finns gott om arbetsytor och praktisk förvaring. Den öppna ytan i köket fylls av ett matbord i trä som tillåter middagar för både familj som gäster. Charmen med fina detaljer från förr såsom den öppna spisen i kombination med ett fullt utrustat och inrett kök lockar till både långkok såsom umgänge runt det stora matbordet.

Till höger om köket finns stora sällskapsytor i form av två matsalar, samt ett rymligt allrum. Tack vare ett flertal fönster åt olika håll återges ett imponerande ljusinsläpp. De representativa matsalarna har en imponerande takhöjd med tidstypiska detaljer i form av takbjälkar men även bevarade detaljer från förr såsom ytterligare en öppen spis med murstock. Utrymmena lämnar få begränsningar för hur många gäster som ryms vid middagsbordet.

Interiört är huset till viss moderniserade men i tidstrogen anda som ger en fin balans mellan förr och nu.

Rum för ro
Vidare möts man av de privata ytorna. Sovrum med vidsträckta vyer över åkermarker, fält och hav och med badrum en-suite. Här välkomnas en stilfull och klassisk interiör från golv till tak. Här står ett vackert fristående badkar som bjuder på panoramavyer utan dess like och övrig interiör går i ljus kulör. Här finns plats för återkoppling och lugn och ro.

Med egen trädgård
Gården har påtaglig grönskan med frodigt växande häckar, träd och blommor. Från allrummens dubbla trädörrar med glaspartier ansluts en lummig trädgård med växtlighet i form av planteringar och rosenbuskar. En perfekt plats för att avnjuta en morgonkaffet. Från uteplatsen nås ännu en terrass med utsikt över bergstopparna och det öppna landskapet.

Förutom huvudegendomen så finns ytterligare en gård nere vid kusten som nyligen har renoverats i traditionell mallorkinsk stil med lokala material och hantverk. Interiören går i sten, trä och vitkalkade väggar. I huvudbyggnaden finns ett moderniserat originalkök, ett stort vardagsrum, öppen spis och matsal på nedervåningen. En våning upp finns två stycken dubbelrum, båda med egna badrum. På tomten som upptar ca 200.000 kvadratmeter finns även ett närliggande gästhus med ett sovrum med dubbelsäng och ett angränsande badrum. På bara några minuter promenerar man ner till en privat, avskild klapperstensstrand med fantastisk utsikt längs kusten.

Fastigheten är endast till salu via Bjurfors Beyond, välkommen att kontakta oss för mer information.

Ansvarig mäklare

Film

Video

Bilder

Fakta om bostaden

Information

Typ
Villa
Antal sovrum
15
Boarea
2 000 kvm
Tomtarea
758 000 kvm

Exteriör

Terrass
Ja

Om Valldemossa

Att bo i Valldemossa

Kanske den mest omtalade bergsbyn på Mallorca. Namnet härrör från den arabiske markägaren Muza och ”Valle” som betyder dal på spanska. Det var här som kompositören Frédéric Chopin och hans flickvän George Sand tillbringade en ganska svår men kreativ vinter år 1838. De hyrde in sig på det gamla klostret i byn och det är idag ett museum som är öppet för besökare. Den kurviga vägen som leder till byn från Palma kantas av de fantastiskt knotiga olivträden i alla former och storlekar som har gjort Valldemossa till en vallfärdsort för konstnärer och naturälskare i århundranden. Hamnområdet Puerto de Valldemossa med sin urcharmiga lilla fiskehamn och en enda fiskeresturang är ett fantastiskt ställe att avnjuta sommarens solnedgångar ifrån. På sluttningarna ner mot Medelhavet ligger det exklusiva bostadsområdet, George Sand.

Har du frågor kring att sälja eller köpa bostad i Valldemossa? Tveka inte att kontakta våra mäklare på Mallorca så hjälper de gärna dig.

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Valldemossa

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond Real Estate
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND REAL ESTATE