Bjurfors Exklusiv presenterar 435 kvm tidlös 60-talsarkitektur med poolområde och havsutsikt.

Onsala - Finnasand, Kungsbacka

Finnasandsvägen 3

Exklusiv
Besiktigad
Utgångspris
14 950 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
2946 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
281 kvm / 154 kvm

Bjurfors Exklusiv presenterar 435 kvm tidlös 60-talsarkitektur med poolområde och havsutsikt.

 • Ansvarig mäklare

  Pontus Kähr

  Fastighetsmäklare / Säljcoach
  Partner / Försäljningsansvarig

  :
  Telefon: 0300-504 91

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till en stilfull, modern sextiotalsvilla med bevarad atmosfär och med skyddat poolområde. Finnasandsvägen 3 - Bjurfors
Välkommen till en stilfull, modern sextiotalsvilla med bevarad atmosfär och med skyddat poolområde
. Finnasandsvägen 3 - Bjurfors
Välkomnande uppfart. Finnasandsvägen 3 - Bjurfors
Välkomnande uppfart
Med närhet till havet för salta bad och med stort och insynsskyddat poolområde. Finnasandsvägen 3 - Bjurfors
Med närhet till havet för salta bad och med stort och insynsskyddat poolområde
Tidstypisk bred entréhall med stora stenplattor på golvet. Finnasandsvägen 3 - Bjurfors
Tidstypisk bred entréhall med stora stenplattor på golvet
Ljus och luftig hall med stora garderober bakom skjutdörrar. Finnasandsvägen 3 - Bjurfors
Ljus och luftig hall med stora garderober bakom skjutdörrar

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Följ Onsalavägen och sväng in på den smala Klockaregårdsvägen. Den slingrar sig över öppna ängar kantad av lövskog. När havet glimtar till svänger du in på Finnasandsvägen som stiger upp mot tomten om närmare 3000 kvm som ligger omfamnad av grönska. Den stora 60-talsvillan har en låg, nästan hukande profil ut mot gatan. Villan har under de senaste fem åren genomgått en omfattande renovering. Läget är högt. Tegelfasaden bär tidsperiodens rena arkitekturlinjer. Huset är om totalt 435 kvm. På villans baksida öppnar sig de enorma glaspartierna inte bara ut mot havet, vars vågor slår ner. Tomten överraskar också med en brant sluttning där terrasser i olika etage kliver ner till ett helt skyddat poolområde inramat av trädäck. Utsikten över Kungsbackafjorden breder ut sig med öarna samt kusten på andra sidan. Den stora suterrängvillan är byggd i vinkel. De två huskropparna möts i ett högt glasrum, med spetsigt och brant sluttande tak, som ger den annars linjära arkitekturen en intressant spänst. Känslan av höjd och fritt läge är påtagligt. Villans interiör kontrasterar med sällsynt ljusa, öppna och fria ytor. Tidlösa sextiotalsdetaljer och arkitekturlinjer möter modern design och rena naturmaterial. Transparensen går som ett tema, skapat i glas, sten, ädelträ och slätputsade ytor. Den bitvis öppna planlösningen präglas av tidsperiodens ljusa och mondäna loungemiljöer, tydligt inspirerade av tidlösa amerikanska och danska ideal. De stiltrogna öppna spisarna kompletterar bilden. Utöver flera sällskapsytor, och det imponerande glasrummet, rymmer entréplanet tre sovrum, kök och badrum. Sluttningsvåningen överraskar med en mycket smakfull spaavdelning med bastu, relax, bubbelbad och dusch. Här finns även sovrum, biorum, sällskapsytor med komplett kök, tvättstuga, förråd, stort dubbelgarage mm. På tomten finns även ett separat dubbelgarage vid ett av de två asfalterade uppfarterna. Båtplats medföljer fastigheten i Finnasands Båtförening. Visas efter överenskommelse. Vänligen kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Interiör

En öppning i grönskan, med elektriskt styrd smidesgrind, leder in till en av dom två den asfalterade uppfarterna. Ner till vänster finns ett dubbelgarage och rakt fram finns ett stort dubbelgarage under huset. Här finns plats även för gästernas bilar. Stora och insynsskyddade gräsytor breder ut sig på framsidan. Från en terrass där de hela glasväggarna kan trollas bort leder en svagt sluttande trappa ner till framsidans gräsytor.

En gatstensgång leder fram till husets entré under tak. Här bakom öppnar sig en tidstypiskt bred entréhall med stora stenplattor på golvet. Ljuset faller fritt från två håll och sextiotalsmiljön tar emot med rena linjer och blonda ytor. Bakom spegeldörrar finns bra förvaring och några steg in i hallen vrider sig hallen till vänster. Här finns ett tak högt glasparti, ytterligare spegelgarderober samt dörr till ett sobert gäst-wc som går i grått med fondvägg vit mosaik. Här ligger också ett av planets tre sovrum stort glasparti och ett runt fönster. Rummet har ekparkett.

En privat sovrumsavdelning med klädkammare döljer sig bakom en passage rakt fram i hallen. Badrummet är smakfullt inrett i grafiskt svart och vitt. Det är utrustat med bubbelbad, dubbla handfat, wc och dusch bakom glasvägg. De två sovrummen, det ena är något större, har ekparkett och stora glaspartier med utsikt över fjorden. Ute på rummens gemensamma balkong, inramad av glas, överblickar du den branta sluttningens terrasser ner till poolområdet. En trappa tar dig ner till en övre terrass med damm och planteringar. Här ligger det stora glasrummet med sitt branta tak. Ytterligare trappor tar dig ner till morgondoppet i poolen.
Tillbaka i hallen öppnar sig så de stora sällskapsytorna i vinkel. Fiskbensparketten breder ut sig. Känslan av det sena sextiotalets cocktailpartyn sitter för alltid kvar i väggarna. Ljuset faller i kaskader från flera håll – allt är inramat av glas och utsiktens ständiga närvaro. Centralt i de stora ytorna finns en minimalistiskt formren öppen spis.

In till höger finns en naturlig plats för matsal som övergår i ett uterum mot framsidan där de tak höga glasväggarna kan öppnas helt. Ett runt fönster ger ljus och karaktär. I villans vinkel reser sig det branta taket högt upp i glasrummet. Ytterligare en öppen spis ger atmosfär under höstkvällarnas middagar. En varmare kväll står väggarna öppna ut mot terrassen.

Tillbaka vid hallen ligger det rymliga köket med två små burspråk, köksö och plats för köksbord. Inredningen går i stilrent vitt med mörkt trägolv och rostfria inslag.

Från hallen leder trappan ner till suterrängvåningen. De stora sällskapsytorna har glaspartier ut mot fjorden och en egen terrass med trädäck och trappor ner till poolområdet. I öppen planlösning finns ett komplett kök och rummet har även öppen spis. Det stora planet överraskar med en härlig spaavdelning i japansk stil med mörkt golv och vitt kakel. Här finns bastu bakom glasväggar, stort bubbelbad, duschhörna, handfatskommod och relax.

Suterrängplanets bio- och tevespelsrum flankeras av ett gästrum och här nere finns även en smakfullt inredd vinkällare, tvättstuga, förråd samt utgång till det stora garaget.

Sammantaget är detta en stor, stilfull och modern sextiotalsvilla med bevarad atmosfär smyckad med vår tids design och bekvämlighet. Med närhet till havet för salta bad och med stort och skyddat poolområde.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Finnagården 5:5

Tomt

Parkliknande tomt om 2 946 m² (friköpt).

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1975-10-09) Fråga Väckt Om Förordnande (1963-10-30)

Parkering

2 Garage samt plats för flertalet bilar

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
14 950 000 kr
Rum
6
Sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
281 kvm*
Tomtarea
2946 kvm
Biarea
154 kvm

* Areauppgifter enligt mätning

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan med souterrängkällare
Byggår
1963
Fasad
Tegel samt träpanel
Grund
Suterrängkällare
Stomme
Betong
Uppvärmning
Bergvärme, direktverkande elgolv & solfångare för tappvatten
Takbeklädnad
Bandtäckt kopparplåt & takpapp
Fönster
3-glas isolerrutor

För mer information se besiktningsprotokoll under fakta

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp. Egen brunn för bevattning

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energideklarationsdatum
2019-04-24

Uteplats/balkong

Underbara ute platser för sol hela dagen och insynsskyddat poolområde

TV/bredband

Fiber

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Finnagården GA:1, Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Onsala Klockargård GA:2

Förmån: Officialservitut Avloppsledning, 13-ONS-4102.1

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 860 000 kr
Byggnadsvärde
2 886 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Sotning
500 kr
Värme
40 000 kr
Försäkring
4 100 kr
Samfällighetsavgift
1 900 kr
Renhållning
4 954 kr
Vatten/Avlopp
4 900 kr
Summa
56 354 kr

Pantbrev

Det finns 9 st pantbrev uttaget om sammanlagt 4 500 000 kr

Området

Mäklaren om Onsala

Det sägs att den som mäter livskvalitet i materiella ting aldrig blir nöjd. Verklig livskvalitet handlar ju om någonting helt annat; att varje dag vakna upp med havet som närmsta granne, uppleva vädrets växlingar året om och den harmoniska känslan i att se solen sjunka ner bakom horisonten i väster.

OMRÅDET
I Onsala är havet alltid närvarande och som onsalabo finns alla möjligheter att ta vara på de möjligheter som havet ger. Att segla, surfa, dyka, paddla kajak eller bara hänga på stranden i timtal är självklarheter när man bor på Sveriges guldkust – halvön Onsala.

HISTORIA
Från början var Onsala en lantbruks- och sjöfararbygd och bär spår ända till järnåldern. När den västsvenska sjöfartsnäringen nådde sin höjdpunkt, blev Onsala hem åt framstående kaptener och kapare. Genom sjöfarten lyckades många av traktens bönder utöka sin inkomst vid sidan av jordbruket. Tack vare dubbelarbetet blev många av dem välbärgade och kunde bygga ut sina gårdar. Kring 1800-talets slut förvandlades många av dessa gårdar till sommarvillor och Onsala blev så småningom ett populärt turistmål. Sedan dess har sommarområdena fyllts på av alltfler åretrunthus längs kusten, vilket skapat fina variationer i bebyggelsen. Här finns gamla villor i nationalromantisk stil, pittoreska stugor och många nyproducerade hus med slående havsutsikt. Här kan man bo längst ut i kustbandet där Västerhavet lockar till äventyr, eller i vindskyddat läge in mot Onsalafjorden. Ett sådant idylliskt område är Gottskär, med vackra villor som dominerar bergssluttningarna ner mot havet samt restauranger, bryggor och butiker.

Onsalas popularitet har gjort halvön förhållandevis tätbebyggd men du behöver inte ta dig många kilometer på småvägarna inåt Onsalalandet för att befinna dig mitt på landsbygden, bland hästgårdar och kantarellskogar.

KULTUR OCH FRITID
Stillheten och lugnet till trots finns det massor att se och göra i Onsala. Utöver de rekreationsmöjligheter som havet och naturen ger, kan man som onsalabo också välja att bl.a. spela tennis eller rida. För golfspelare finns Gräppås Golfbana i natursköna omgivningar, med val på 9- eller 18-hålsbana. Området kring Onsala lockar även med många spännande utflyktsmål. Varför inte ta båten ut till Nidingen – ett 4 km långt stenrev med världens äldsta dubbelfyr. En fascinerande och unik miljö med föränderlig form och kristallklart vatten.

Köpa eller sälja bostad i Onsala? Kontakta våra mäklare i Kungsbacka! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Finnasandsvägen 3

Finnasandsvägen 3,
439 33 Onsala

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Pontus Kähr

  Fastighetsmäklare / Säljcoach
  Partner / Försäljningsansvarig

  :
  Telefon: 0300-504 91