Hoppa till innehåll

Sekelskiftesvilla i Sösdala!

  • Såld, 2023-10-27
  • Besiktigad
  • 230 + 170 kvm
  • 8 rum
  • 2 495 000 kr

Sösdala, Hässleholm

Industrigatan 2

Slutpris:
2 495 000 kr
Antal rum:
8
Boarea / Biarea:
230 kvm / 170 kvm
Tomtarea:
3 705 kvm
Typ:
Friliggande villa

[En bra dold rubrik här]

Ansvarig mäklare

Linda Friberg

Fastighetsmäklare / Partner

Kontakta mig

Bjurfors Hässleholm
Linda Friberg

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Vill du också sälja din bostad?

Fyll i formuläret nedan så hjälper vi dig!

Bilder

Om Sösdala

Att bo i Sösdala

Sösdala med sina ca 1800 invånare ligger i södra delen av Hässleholms kommun. Här ligger orten inbäddad i sin skogrika, vackra natur.

Här är goda kommunikationer; Pågatågen går dagligen till och från Sösdala – både norrut mot Hässleholm och Kristianstad, samt söderut mot Lund, Malmö, Köpenhamn. Från Sösdala kommer du till Kastrup på 1 timme och 20 minuter. Det går tät tågtrafik här, med avgångar i stort sett varje timme.

Sösdala har två förskolor; Lillgårdens förskola och Ella förskola. Dessutom finns Lejonskolan med klasser från förskoleklass till årskurs fem och Vannarödsskolan med klasser från årskurs sex till nio. På Vannarödsskolan ligger även Sösdalas bibliotek – ett integrerat folk- och skolbibliotek.

Det finns många aktiva föreningar i Sösdala, det finns något för gammal som ung, för dig som vill ha rörliga aktiviteter och för dig som föredrar något stillsammare.

Vannaröds Slott ligger centralt i Sösdala och byggdes i slutet på 1800-talet som en kopia av ett slott i Skottland. Nu bedrivs det verksamhet i Vannaröds Slott med glasscafé och olika evenemang. Slotten ligger beläget i en naturskön park som både har en lekplats för barnen och en mindre damm för turturduvorna att titta på.

Från Vannaröds slottspark utgår en belyst tre kilometersslinga. En liten bit utanför Sösdala finns Lillsjödal och Bosarpssjön med fina badplatser. Vid Bosarpssjön finns såväl minigolfbana som fik sommartid.

Lite utanför Sösdala hittar du många pärlor. På Humlalyckan i Bjärröd finns en garnverkstad med butik. I Adseke har konstnärerna Karl Georg Bramming och Kirsten Raagaard Galleri 1317 med keramik, skulpturer i marmor och brons och tavlor i olika tekniker. Det finns även Sösdala Art & Design Room som ligger på torget där de håller Konst och designutställningar titt som tätt. I Norra Mellby finns hembygdsmuseet Holegården.

I Sösdala finns det både vårdcentral, apotek, mataffär, klädaffär och Rallarhustruns som har bistro och middagsservering.

Flera industrier och mindre företag och hantverkare finns i Sösdala. Dux är ett av de mest kända företagen och där tillverkas bland annat den välkända möbeldesignern Bruno Mattssons stolar.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Sösdala? Kontakta våra mäklare i Hässleholm! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Mäklare

}