Bostäder till salu i Löddeköpinge

Hitta din nya bostad i Löddeköpinge

Attraktiva bostäder till salu i Löddeköpinge

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Löddeköpinge just nu!

Området

Att bo i Löddeköpinge

Löddeköpinge är en handelsplats med anor från Vikingatiden. Här shoppar du på Center Syd, paddlar i Lödde å och ser på veteranbilar på Vikingatider.

Tätorten ligger i Kävlinge kommun. Löddeköpinge kyrkas äldsta delar som långhuset och koret är från 1100-talet, då många kyrkor byggdes i Skåne. I närheten av kyrkan ligger Fredwickfeldtska Möllan, en vacker kvarn som renoverats och fått nya vingar. Här finns också ”Vikingatider”, en arkeologisk temapark med syfte att berätta den sanna historien om vikingarna genom byggnader, utställningar och seminarium. I parken anordnas den årliga vikingamarknaden under sensommaren. På anläggningens parkeringsplats anordnas under sommaren motorträffar som drar tusentals entusiaster och besökare.

Lödde centrum ligger precis vid Barsebäcksvägen och är en plats för folkliv och handel med gott om parkeringsmöjligheter. Utbudet är brett både när det gäller butiker, service och tjänster. Här finns också bibliotek. På Center Syd hittar du allt från livsmedel och marknader till inredningsaffärer och biltillbehör.

Det finns mycket att erbjuda när det gäller friskvård och friluftsliv. Tolvåkersbadets anläggning omfattar tre olika bassänger, en sporthall, bowlinghall och en utomhusanläggning med fotbollsplan. Björkenäs Golfklubb i Löddeköpinge är en populär bana med drivingrange, puttinggreen och övningsbunker.

I västra Löddeköpinge finns Lödde Sandskog, ett rekreationsområde med en mycket varierande terräng där du finner strövstigar och löparslingor med elljusspår. Här finns också grillplatser, ett hägn med klövdjur samt ett rikt fågelliv. Lödde å som rinner genom samhället är känt för sina stora gäddor och flera fina exemplar på runt tjugo kilo har fångats genom åren.

Köpa eller sälja bostad i Löddeköpinge? Kontakta Bjurfors mäklare i Bjärred! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Löddeköpinges 3 bästa

3
  • Åboden
    Glass och kanot vid Lödde å
  • Center Syd
    Shopping, lekland, frisörer ja allt!
  • Galleri Transformatorn
    Ombyggd transformatorstation som nu är konstgalleri