Bostäder till salu i Kävlinge kommun

Hitta din nya bostad i Kävlinge kommun

Attraktiva bostäder till salu i Kävlinge kommun

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Kävlinge kommun just nu!

Dösjebro
1
 • Friliggande villa

  Dösjebro, Kävlinge

  Adress
  Blågullsvägen 17
  Utgångspris
  4 995 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  4
  Boarea / Biarea
  142,5 kvm / 40 kvm
  Tomtarea
  899 kvm

  Visning: 2020-10-24 14.45 Boka här

Kävlinge
1
 • Bostadsrättslägenhet

  Kävlinge, Kävlinge

  På förhand
  Adress
  Bäckabrinken 69A
  Utgångspris
  1 595 000 kr
  Månadsavgift
  5 252 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  75 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

Löddeköpinge
1
 • Friliggande villa

  Löddeköpinge, Kävlinge

  Budgivning pågår
  Adress
  Landskronavägen 250
  Utgångspris
  3 490 000 kr
  Antal rum
  7
  Sovrum
  4-5
  Boarea
  160 kvm
  Tomtarea
  1516 kvm

Området

Att bo i Kävlinge kommun

Kävlinge har anor från stenåldern. Här golfar du på Kävlinge GK, äter och dricker vin hos Matmakarna och njuter av skog och natur.

Kävlinge kommun har en fantastisk kuststräcka som är drygt två mil lång. I kommunen ligger bland annat Stävie by, en idyllisk kyrkby med korsvirkeshus som har fått utnämningen Skånes vackraste by. Det är lätt att förstå varför människor trivs här.

Lämningar från äldre stenåldern visar att människor bodde i Kävlingeområdet redan för 5 000 år sedan. Det är lätt att förstå varför. De vackra kuststräckorna och närheten till Sydskånes största vattendrag Kävlingeån gör området mycket förmånligt ur både kommunikations- och handelssynpunkt.

Kävlingeån kallades under vikingatiden för Lodda älv och var en av de viktigaste transportlederna från havet in i landet. Både Kävlinge och Löddeköpinge, kommunens näst största ort, har uppkommit vid vadplatser över ån. Järnvägen har varit viktig för kommunens framväxt. 1886 blev järnvägen mellan Malmö och Billesholm färdig och detta gjorde det möjligt att etablera industrier längs med ån. I dag har du tillgång till Pågatåg och Öresundståg som snabbt tar dig både norr- och söderut.

Kommunikationerna och handeln är fortfarande av betydelse för Kävlingetrakten. I början av 1960-talet blev bilismen det viktigaste transportsättet istället för järnvägen. Invid E6:an har det stora handelscentrumet Center Syd vuxit upp och Löddeköpinge har återigen blivit en viktig marknadsplats.

I Löddeköpinge finns också goda möjligheter till rekreation, bland annat i den populära Lödde Sandskog. Här finns strövarstigar, löparslingor med elljusspår och flera grillplatser. Lödde å är internationellt känd för sitt goda gäddfiskevatten. Hit kommer turistande sportfiskare från hela Europa för att pröva fiskelyckan. Naturreservatet Järavallen är ett av de största fritidsområdena i sydvästra Skåne. Här finns ängsmarker, strand och tallskog samt ett nät av naturstigar.

Kombinationen av vackra kuststräckor, sprittande fiskevatten och fina golfbanor tillsammans med snabba kommunikationer och ett aktivt närings- och kulturliv gör att både människor och företag trivs och frodas i Kävlinge kommun.

Övriga områden i kommunen som är populära är Barsebäck, Hofterup, Ålstorp, Saxtorp och Dösjebro. I Barsebäck kan du bland annat hitta en egen liten hamn och mysiga badställen.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Kävlinge kommun? Kontakta Bjurfors mäklare i Bjärred! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kävlinges 3 bästa

3
 • Café M
  Drick kaffe i gammal stil
 • Matmakarna
  Här träffas matälskarna i Kävlinge
 • Kävlingeån
  Bjuder både på fiske och naturupplevelser