Bostäder till salu i Äspet

Hitta din nya bostad i Äspet.

Attraktiva bostäder till salu i Äspet

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Äspet just nu!

 • Bostadsrättslägenhet

  Äspet, Kristianstad

  Adress
  Oxbärsvägen 8B
  Pris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 683 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea / Biarea
  85 kvm / 3,5 kvm

  Visning: 2020-06-10 Boka här

 • Friliggande villa

  Äspet, Kristianstad

  Exklusiv
  På förhand
  Adress
  Åvägen 3
  Utgångspris
  9 495 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  3-4
  Boarea / Biarea
  184 kvm / 54 kvm
  Tomtarea
  1200 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Friliggande villa

  Äspet, Kristianstad

  Adress
  Åvägen 34
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  2
  Boarea / Biarea
  84 kvm / 80 kvm
  Tomtarea
  1617 kvm

Området

Att bo i Åhus

Åhus är en av de klassiska svenska badorterna. I slutet av 1800-talet fylldes stränderna av badande i tidstypiska randiga baddräkter. På tidig medeltid var Åhus en viktig handelsstad vilket präglar atmosfären i de smala gränderna. Läget vid havet och de knappa två milen till Kristianstad gör staden extra attraktiv.

Åhus är betydligt mer än en sommarstad. Men den kontinentala stämningen en julikväll längs hamnpromenaden är svårslagen. Kvällssolen släpar sitt röda ljus över stilla vågor där glass- och restaurangbåtarna ligger vid kaj. Dofterna från de blommande trädgårdarna blandas med havsdoft och restaurangernas klirrande bestick. På avstånd hörs skratten från barnens kvällsdopp.

Åhus befolkning ökar under sommarhalvåret men orten är levande året runt som kommunens näst största tätort. Service, skolor och kommunikationer är väl utbyggda. Det lokala näringslivet är starkt precis som kultur- och föreningslivet. Här kretsar mycket kring livet vid havet med båt- och vattensport, kritvita badstränder eller kvällsdopp från bryggor och pirar.

Kvar från medeltiden finns bland annat Mariakyrkan och det gamla rådhuset på torget samt stadens ringmur. Till sevärdheterna hör även den 300 år gamla Spritkyrkan kopplad till världssuccén Absolut Vodka. All deras produkter görs och förpackas i Åhus.

Efter en kvart i bilen kan du parkera i centrala Kristianstad som erbjuder arbetstillfällen, högskola och fullt utbyggd service. Stadens handelstraditioner är starka. Här finns två stora köpcenter och alla betydande handelskedjor. Men Kristianstad har också ett rikt kultur-, nöjes- och restaurangliv samt stolta idrottstraditioner.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Äspet? Kontakta Bjurfors mäklare i Kristianstad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Åhus tre bästa

3
 • Hamnpromenaden
  Kontinentalt krogliv i sommarkvällen
 • Medeltida Åhus
  Historisk atmosfär och kullerstensgränder
 • Stränderna
  Upplev badortskänsla vid Hanöbukten