Bostäder till salu i Tollarp

Hitta din nya bostad i Tollarp.

Attraktiva bostäder till salu i Tollarp

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Tollarp just nu!

Området

Att bo i Tollarp

Tollarp är en gemytlig tätort i Kristianstads kommun. Här bor du på kort pendlingsavstånd till Kristianstad och med goda kommunikationer till Lund/Malmö. Byn har idag cirka 3.500 invånare, ett rikt serviceutbud och ett aktivt föreningsliv.

När järnvägen kom till Tollarp på 1880-talet började byn växa snabbt. Tågen har dock sedan länge slutat gå här - den gamla banvallen bjuder istället på lättcyklad asfalt in till Kristianstad och fin gruscykelväg i den kuperade terrängen upp mot Linderöd och vidare hela vägen till Hörby.

Idag är Tollarp en attraktiv ort för såväl barnfamiljer som seniorer. I centrum ligger en större ICA-butik med chark, spelbutik och blomsterhandel. I matväg finns även en pizzeria/bykrog med fullständiga rättigheter, en kinarestaurang, två enklare pizzerior och ett gatukök. Vidare har Tollarp bibliotek, vårdcentral, apotek, medborgarhus, gym, sport- och bowlinghall, tennisbana och ett utomhusbad med 25-metersbassäng och hopptorn.

Tollarp har en kommunal grundskola F-9 med tillhörande fritidsverksamhet samt en fristående grundskola med inriktning mot idrott och hälsa. Dessutom finns tre kommunala förskolor på orten.

Tollarps IF har sektioner för fotboll, handboll, gymnastik och innebandy. I FK Åsens regi kan du engagera dig i orientering och terränglöpning i frilufsområdet Stackedala, vars skog vid foten av Linderödsåsen gör skäl för Tollarps slogan Mitt i naturen. Vid snötillgång preparerar FK Åsen längdskidspår i Stackedala, som bjuder på Skånes kanske finaste skidterräng.

Andra aktiva föreningar i byn är Tollarps byalag, Tollarps Bowlingklubb, Tollarps Brukshundsklubb, Gärds Brottarklubb och Holley Hivers - en intresseförening med passion för nostalgi och amerikanska bilar.

Ortens mest kända företag är sannolikt Önos, som i mer än hundra år tillverkat livsmedelsprodukter i Tollarp. Numera ingår Önos i Orkla Foods, men fabriken i Tollarp är alltjämt Nordens största syltanläggning. Även det stora byggföretaget Thages har sina rötter i byn, liksom den berömde jazzpianisten Jan ”Tollarparn” Eriksson (1939-2009).

Köpa eller sälja bostad i Tollarp? Kontakta Bjurfors mäklare i Kristianstad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Tollarps 3 bästa

3
  • Stackedala
    Friluftsområde vid Linderödsåsen
  • Maltesholm
    Slottspark med anor från 1700-talet
  • Tollarps Frukt & Bär
    Gårdsbutik med pittoreskt café