Bostäder till salu i Tosteberga

Hitta din nya bostad i Tosteberga.

Attraktiva bostäder till salu i Tosteberga

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Tosteberga just nu!

Området

Att bo i sydöstra Kristianstad

Öster om Kristianstad breder sandslätterna ut sig mot Hanöbuktens oerhört vackra kustlinje. Området präglas av öppet odlingslandskap och natursköna vidder kantade av grönskande lövskog. Närheten till både stadspulsen i Kristianstad och de långa havsstränderna gör läget mycket attraktivt.

Den stora Hammarsjön tar vid strax utanför Kristianstad. Här ligger det skyddade våtmarksområdet Vattenriket, med Sveriges lägsta punkt – 2,41 meter under havet. Längre norrut finns de stora sjöarna med sin vilda natur. På en smal landtunga, mellan Oppmannasjö och Ivösjön ligger Bäckaskogs slott som grundades på 1200-talet. Orter som Kiaby, Bäckaskog och Kjuge växte upp i skuggan av slottet. Naturreservatet Kjugekull lockar turister och klättrare. Och Skånes enda skärgård ligger intill Vanneberga och Tosteberga

Tätorten Fjälkinge, med rötter från 1100-talet, har växt ut till en trivsam förort till Kristianstad. Med knappt 8 km in till stan och ungefär lika långt till hav eller vildmark är Fjälkinge typisk för orterna öster om stan. Det strategiska läget i skärningspunkten mellan Skåne, Blekinge, Småland gör att många pendlar betydligt längre än in till Kristianstad. Samhället är en av kommunens sex basorter med utbyggd service.

Här är skolorna små och trygga. Service och kommunikationer är väl utbyggda och närheten till Kristianstad erbjuder den stora stadens alla möjligheter med arbetstillfällen, högskola och service. Stadens handelstraditioner är starka. Här finns två stora köpcenter och alla betydande handelskedjor. Men staden har också ett rikt kultur-, nöjes- och restaurangliv samt stolta idrottstraditioner.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Tosteberga? Kontakta Bjurfors mäklare i Kristianstad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Sydöstra Kristianstads tre bästa

3
  • Bäckaskogs slott
    Känt från TV4:s Stjärnorna på slottet
  • Kjugekull naturreservat
    Vacker natur och klippklättring
  • Hanöbukten
    Fri sikt ner till Österlens Stenshuvud