Bostäder till salu i Ålabodarna

Hitta din nya bostad i Ålabodarna

Attraktiva bostäder till salu i Ålabodarna

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Ålabodarna just nu!

Området

Att bo i Ålabodarna

Ålabodarna är ett genuint fiskeläge med idyllisk atmosfär. Här har fiskarsamhället blomstrat i över två sekel - även om de flesta yrkesfiskebåtarna idag har ersatts av fritidsbåtar.

Här är det lätt att trivas under årets alla årstider. Ta långa promenader längs den vackra stranden och njut av den friska havsluften eller vandra längs havsleden i hopp om att få se tumlare eller sällsynta fågelarter. Fisken är en av mathöjdpunkterna i området. Nordvästra Skånes mattradition har jämförts med både italienska Toscana och franska Provence. I hamnen finns grillplatser, bad, boulebana, lekplats och en säsongsöppen hamnkrog.

Nere vid småbåtshamnen ligger husen tätt, oftast med trädgårdar som vetter mot hamnen. Här förekommer både små gathus från förra sekelskiftet och nya, större stenhus. Huvudsakligen är fastigheterna bebodda året runt men allt fler används som fritidshus på sommaren.

Strax ovanför Ålabodarna ligger Örenäs slott från 1918, som erbjuder hotellrum, restaurang och konferens i vackra omgivningar. Slottet är beläget cirka 60 meter över havet och från terrassen har man en sagolik utsikt över Öresund, Ven och Köpenhamn.

Köpa eller sälja bostad i Ålabodarna, Landskrona? Kontakta Bjurfors mäklare i Landskrona! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Ålabodarnas 3 bästa

3
  • Örenäs slott
    Som en krona ligger Örenäs slott ovanför backen
  • Ålabodarnas hamnkrog
    Pärlan i Ålabodarna
  • Gästhamnen
    Mysig liten hamn i gammalt fiskeläge