Vadensjö

Hitta din nya bostad i Vadensjö

Området

Att bo i Vadensjö

Vadensjö är en landsby på Landskronaslätten, nära motorvägen som tar dig in till centrum. Här trivs såväl barnfamiljer som äldre och yngre generationer. Bebyggelsen varierar kraftigt, med både nyare och äldre hus. Vadensjö kyrka är placerad högt uppe på Rönneberga backar, som är ett gravfält 100 meter över havet. Här bjuds det på en vidunderlig utsikt över Öresund, Köpenhamn och Malmö.

1871 uppstod en frivillig brandkår i Vadensjö. Kyrkan hade god ekonomi och beslutade sig för att stå för brandutrustningen som krävdes. På fanan stod det ”Wadensjö brandcorps”, och bemanningen bestod av alla män mellan 20-55 år som bodde i socknen.

Inom tio minuters avstånd med bil finns stora matbutiker, pizzeria, tågstation, ridhus och skolor.

På våren och sommaren köper du jordgubbar och sparris från den lokala odlaren Humlegården i Vadensjö.

I Vadsensjö finns en stark byanda och det arrangeras flera aktiviteter under året. Många av dessa utgår från Byastugan som ligger i anslutning till kyrkan och även hyrs ut till privata arrangemang.

Köpa eller sälja bostad i Vadensjö, Landskrona? Kontakta Bjurfors mäklare i Landskrona! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.