Högst upp i huset

Lomma - Slättäng, Lomma

Slättängsgatan 29B

Budgivning pågår
Utgångspris
2 095 000 kr
Avgift
5 446 kr
Antal rum
3
Boarea
85,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Högst upp i huset

Välplanerad bostad på trivsamma Slättäng med närhet till såväl centrum som Lomma strand. Här erbjuds 85,5 kvm högst upp i huset med stor söderbalkong!

 • Ansvarig mäklare

  Patrik Tegnhammar

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 50

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Väl tilltagna sällskapsytor. Slättängsgatan 29B - Bjurfors
Väl tilltagna sällskapsytor
. Slättängsgatan 29B - Bjurfors
Stor balkong med plats för flera möblemang. Slättängsgatan 29B - Bjurfors
Stor balkong med plats för flera möblemang
Utsikt från balkongen. Slättängsgatan 29B - Bjurfors
Utsikt från balkongen
. Slättängsgatan 29B - Bjurfors
. Slättängsgatan 29B - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till stabila HSB Brf Krafen och denna charmiga 3:a om 85,5 väldisponerade kvadratmeter högst upp i huset. Med en genomgående planlösning erbjuds du här ett såväl ljust som modernt boende, generöst med sällskapsytor i såväl kök som vardagsrum. Badrum från 2017, renoverat av föreningen i samband med stambytet. Köket uppdaterades 2018 skapar en fräsch känsla i bostaden som i övrigt också bjuder på fina ytskikt. Genomgående fräscha ytskikt med mörkgrått golv och vitmålade väggar skapar en härlig helhetskänsla och en trivsam atmosfär. Stor söderbalkong ut mot innergården förlänger bostadens sällskapsyta från tidig vår till sen höst. Vid bjuds på en omgivning där Slättängsdammarna och dess kringliggande grönska skapar en ständigt idyllisk känsla. Perfekt bostad för såväl paret eller den lilla familjen som inte nöjer sig med mindre. Bostaden är belägen på populära Slättäng med närhet till både Lomma centrum och stranden. Välkommen på visning!

Interiör

ENTRÈ
Entrén välkomnar dig med en hall med plats för skor och avhängning samt smarta förvaringsutrymmen med skjutdörrar till vänster. Härifrån nås även den praktiska klädkammaren/walk-in-closet för ytterligare klädförvaring.

VARDAGSRUM
Vidare ut i vardagsrummet möts vi av ett härligt ljus från två väderstreck och stora sällskapsytor. Här finns gott om plats för såväl soffa och matbord. De stora fönsterpartierna förstärker ljuset och ger också en behaglig utsikt över bland annat Slättängens grönytor bort mot dammen.

SOVRUM 1 & 2
De två sovrummen ligger praktiskt avskilt på andra sidan av bostaden. De två rummen gör sig utmärkt som sovrum, men där möjligheten finns att använda ett av rummen som kontor, gästrum eller hobbyrum om så önskas. Från de båda rummen nås även den stora inglasade balkongen i härligt söderläge mot innergården och kraftens museum. Här finns gott om plats för balkongmöbler där du även kan skapa ett extra rum från tidig vår till sen höst.

KÖK
Köket bjuder på separat matplats samt en gedigen matlagningsavdelning med en komplett uppsättning av vitvaror. Vitvarorna består av ugn, induktionshäll och spisfläkt. Kyl och frys i fullhöjd samt integrerad diskmaskin. En ny finish från 2018 bjuder på stilfullt vitt fabrikat i högblankt möts upp av hexagon-kakel mellan skåp och bänkskiva. Gott om förvaring och generösa arbetsytor.

BADRUM
Badrummet renoverades av föreningen 2017 i samband med stambytet. Badrummet är av den större varianten i föreningen varpå du erhåller tvättmaskin och torktumlare, badkar, handdukstork, handfat med kommod, spegelskåp samt wc-stol. Som tillval erhålls även spotlights som takbelysning.

Fakta

Uteplats/balkong

Stor inglasad balkong i söderläge

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd samt ett mindre matförråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 446 kr

Ingår värme och bredband. Utöver månadsavgiften tillkommer det avgift för vatten, hushållsel samt hemförsäkring.
Tillkommer en administrationsavgift för el om 105 kr/mån.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,59155%
Andel av årsavgiften är
0,59155%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 095 000 kr
Lägenhetsnummer
60
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
85,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1968

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
149

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Kraften i Lomma
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
192
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Kraften är en relativt stor förening som bildades 1968. Föreningen har sammanlagt 192 lägenheter fördelade på 5 bostadshus med adresserna Slätängsgatan 23, 25, 27, 29 och 31. Det finns 22 st. 1 r o k, 42 st. 2 r o k, 104 st. 3 r o k och 24 st. 4 r o k. Föreningens ekonomiska förvaltare är HSB.

Ekonomi:
- I dagsläget finns det inga planerade avgifts förändringar (kontrollerat med styrelsen 2019-01-29).
- Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. l föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.
- Varm- och kallvatten debiteras för egen förbrukning (på tillsynen tar föreningen med sig uppgifter om hur mycket som ska regleras mellan parterna). Kostnaden kommer varje månad tillsammans med månadsavgiften, avierna sänds ut kvartalsvis.

Medlemskap:
- I samband med överlåtelsen önskar föreningen utföra en tillsyn. Denna bokas av säljare i överenskommelse med köpare i god tid före tillträde.
- Andrahandsuthyrning accepteras med särskilda skäl; 6 månader åt gången, max 12 mån. Föreningen tillåter delat ägarskap mellan t.ex. föräldrar/barn, den boende i föreningen måste äga minst 10 %. Båda parter måste vara medlemmar i HSB Malmö och i föreningen.

För övrig ekonomisk fakta och vad som är på gång i föreningen, se årsredovisning eller besök föreningens informativa hemsida: www.hsb.se/malmo/kraften. Spekulanter uppmanas att kontrollera ovanstående information med representant från styrelsen.

Föreningens ekonomi

I avgiften ingår värme, Com Hems basutbud för analog TV samt bredband. Varm- och kallvatten debiteras efter faktisk förbrukning.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2017/2018 Stambyte.
2017 Hus 23 - 31 Uppsättning av Wiresystem monterat på takbryggor. Nya arbetsmiljökrav.
2017 Nya fönster och balkongdörrar i hus 27. Byte av trasiga murmabalkar.
2016 Avluftare i värmecentralerna.
2016 Nya fönster och balkongdörrar i hus 29 inkl. PCB och asbestssanering.
2016 Framför hus 27 har ett antal gamla och/eller höga träds tagits bort och ersatts med nya.
2016 Ny plantering vid miljöhus 2 (hus 25).
2015 Asfaltering av gata och trottoar bakom hus 27. Nya lyktstolpar. Nya fönster och balkongdörrar i hus 31 inkl. asbestssanering. Asfaltering av parkering och trottoar framför hus 31 + 2 nya MC platser. 3 nya parkeringsplatser och 2 MC platser på 29:ans parkering. Nya lyktstolpar. Ny plantering vid miljöhus 1 (hus 23).
2014 Nya fönster och balkongdörrar i hus 25.
2013 Nya fönster och balkongdörrar i hus 23. Nya ventiler och nya fönster i källarplan. Ny uteplats bakom hus 23. Plattor runt samtliga hus och påfyllnad av makadam
2011/2012 Ny tvättutrustning och målning. Nya toaletter. Klinker i mangelrummen.
2011 Tilläggsisolering med cellulosa på vinden i hus 31. Grillplatser uppfräschade. Asfaltering av parkeringen vid hus 29 och 31.
2010 Ny lekplats. Intern nätverk, kopparkabel till alla lägenheter för digital TV, IP telefoni och bredband.
2009/2010 Byte av värmepannor, injustering av varmvattencirkulation, injustering av radiatorer i hus 31 enligt EB metoden.
2009 Utrymningsväg från samlingslokal + branddörr. Byte av dagvattenledningar och nya vattenlåsbrunnar.
2007/2008 Renoverade trapphus, dörröppnare, porttelefon och elektronisk bokning.
2007/2008 Rörelsedetektorer för belysning i trapphus, källare och miljöhus. Byte av springventiler (fönster) och fönsterbleck, hängrännor och stuprör. Målning av källargolv, nya nätväggar till källarförråd. Nya tak, kinahattar.
1994 Ny utemiljö med plattor och växter.
1993/1994 Inglasade balkonger.
1993 Miljöhus byggda.
1988 Nya fönster i ytterfasad.
2018 Injustering av ventilation och värmeåtervinning.

Kommande renoveringar:
I dagsläget finns det inga planerade renoveringar.
Se föreningens hemsida för mer information https://www.hsb.se/malmo/brf/kraften/renoveringar/.

Parkering

Det finns 171 parkeringsplatser som går att hyra för 125 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö (i dagsläget finns det inga lediga platser men det är ingen i kö 2019-01-29). Det finns även 4 MC-platser för 90 kr/mån och 5 gästplatser. Till MC-platsen är det separat kö (i dagsläget finns det inga lediga platser men det är ingen i kö 2019-01-29).

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s. Fast kostnad: 65 kr/mån som ingår i månadsavgiften. Leverantör: Bredband 2. Boende måste själv "aktivera" inkopplingen genom att kontakta Bredband 2, mer information finns på föreningens hemsida - www.hsb.se/malmo/kraften.

Gårdsplats/innergård

Mysiga och välskötta innergårdar med gräsmattor, buskar och träd. Här finns även två grillplatser och kryddträdgård.

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd, källarförråd och gemensam tvättstuga. Det finns även samlingslokal och övernattningsrum att nyttja för föreningens medlemmar.

Övrigt

Varm- och kallvatten debiteras för egen förbrukning. Debiteras varje månad tillsammans med månadsavgiften, avier sänds kvartalsvis.

Länkar

Området

Att bo i Lomma

Lomma är en tätort i Lomma kommun. Eftersom Lomma ligger vid mynningen till Höje å blev det redan under 1600-talet en naturlig plats för tull, omlastning och handel. Lomma är en blomstrande sommarort som speciellt under semestermånaderna drar mycket folk från de kringliggande kommunerna.

Varje sommar hålls en uppskattad folkfest i centrala Lomma med marknad, uppträdanden, tivoli, långlördag, utställningar, veteran- och sportbilsutställning, hantverksmässa, ponnyridning, konserter och mycket mer. För den som vill bada finns fina sandstränder och välskötta badplatser.

I Lomma centrum finns restauranger, fiskbod, bibliotek samt annan service som banker, apotek, vårdcentral, mataffärer och gym. Med en kort bil- eller bussresa kan du ta dig till större shoppingcenter som Burlövs Center och Nova Lund.

Landskapet i Lomma kommun är övervägande flackt och naturen präglas av det öppna landskapet och havet. Vacker natur finns framförallt i anslutning till stranden som till exempel området kring mynningen vid Lödde å och Alnarps ängar. Det kommunala naturreservatet Slättängsdammarna anses ha ett stort biologiskt och kulturhistoriskt värde. Tallplanteringarna Habo fure och Kyrkfuret bildar tillsammans ett större rekreationsområde med skogskänsla.

Alnarp är en mindre ort i Lomma kommun som också är säte för Sveriges lantbruksuniversitet, SLU. Här finns även den fantastiskt vackra botaniska trädgården i Alnarpsparken samt Alnarps slott som byggdes 1862. Området ligger som en grön oas mitt i det skånska landskapet. Strax intill ligger Alnarpsgården med lantbruksmuseum och undervisningslokaler. Nära byn ligger Alnarps restaurang, som förutom lunch och á la carte även erbjuder en mängd trevliga och uppskattade events som ostprovningar, temaveckor och studentfirande. Från Alnarp går flera olika busslinjer och tåg, så att du lätt kan pendla till både Malmö och Lund.

Vill du köpa eller sälja bostad i Lomma - Slättäng? Välkommen att kontakta Bjurfors mäklare i Lomma. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lommas 3 bästa

3
 • Fiskboden
  Härlig fiskrestaurang
 • Lomma Beach
  Hamnen och stranden ligger grannar
 • Lomma glassfabrik
  Lokalproducerad glass med känsla

Karta

Slättängsgatan 29B

Slättängsgatan 29B,
234 36 Lomma

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Patrik Tegnhammar

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 50