Välplanerad tvåa med söderbalkong

Norra Fäladen, Lund

Skarpskyttevägen 24A

Budgivning pågår
Pris
1 695 000 kr
Avgift
3 525 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
69 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välplanerad tvåa med söderbalkong

Välkommen till rymliga 69 kvadratmeter med söderbalkong i stabil förening. Avgiften inkluderar bl.a. internet, parkering och el.

 • Ansvarig mäklare

  Oskar Leghammar

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 58

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen in i denna bostad som karaktäriseras av rymliga kvadratmeter. Här erbjuds ni en hemtrevlig bostad på bra läge i området med grönskan tätt inpå. Tack vare sitt rika ljusinsläpp via stora fönsterpartier och den genomgående planlösningen upplevs lägenheten ljus och luftig. Samtliga rum är stora och rymliga. Bostaden erbjuder ett kök med matplats, stort vardagsrum, sovrum med plats för dubbelsäng och ett helkaklat badrum. Lägg därtill en balkong med fördelaktigt söderläge!

Här bor ni på andra våningen i ett lummigt, lugnt och barnvänligt område med närhet till såväl grönområden och utomhus-gym som Lunds absoluta centrum. Inom promenadavstånd finns Fäladstorget med hela dess utbud av matbutiker, vårdcentral, apotek, frisör och restauranger. Lägenheten ligger också nära universitetssjukhuset, ESS forskningsanläggning, LTH, universitetet samt Ideon. Inom gångavstånd finns även motionsanläggningarna Victoriastadion och Delphinen som erbjuder bl.a. bad, gym, tennis- och fotbollsplaner, badminton och pingis.

När vädret tillåter kanske grönskande S:t Hans backar lockar desto mer sina kullar, dalar och stora grönytor. Här bjuds också möjlighet till frisbeegolf, motionsslingor och Lunds bästa pulkabackar på vintern!

Brf Tingvallen är en välskött förening med god ekonomi. I avgiften inkluderas värme, vatten, kabel-tv, bredband, p-plats och elnätsavgift.

Varmt välkommen på visning!

Utvald detaljbild ej bildlista

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Tingvallen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
414
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Tingvallen bildades 1965 och husen byggdes mellan åren 1967-1969. Föreningen består av 414 bostadsrätter med adresserna Skarpskyttevägen 2-30 (A-E). HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning samt utomhusmiljöerna. I samband med överlåtelser tar HSB ut en medlemsavgift på 500 kr/medlem. Denna avgift återbetalas vid utträde från HSB.

Föreningen planerar årliga avgiftshöjningar om 2-3% per år från 2020-2028 för att täcka framtida renoveringskostnader. Kontrollerat 2019-11-08

Föreningen har tidigare tillåtit delat ägande, exempelvis att föräldrar står som delägare till lägenheten utan att bo där själva. Detta är nu ändrat, föreningen accepterar inte längre delat ägande.
Föreningen tillåter inte juridiska personer.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningar och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas kontakta föreningen för att stämma av informationen.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.tingvallen.se. Se även infolänk: http://tingvallen.se/pdf/Rapport_infomote_2018.pdf.

Renoveringar - Utförda och planerade

2011 Spolning av avloppsstammar
2012 Nytt tak
2013/14 Tilläggsisolering av vindar
2013/14 Byte till tryckstyrda frånluftsfläktar
2014/15 Upprustning av undercentral för fjärrvärme inkl. ny styrning
2014/15 Renovering av källargångar, kameraövervakning i garaget.

Planerade renoveringar (uppdaterat 2019-11-08):
Fasadrenovering planeras ske inom några år och fönsterna kommer troligtvis bytas i samband med detta. I samband med fasadrenoveringen har föreningen beslutat att se över möjligheten att byta ut vardagsrumsfönstret mot en balkongdörr och bygga uteplatser på norrsidan (gäller endast hus 10, 20, 30, 6, 16 och 26).

Föreningen planerar att bredda parkeringsfickorna i garaget. Även gårdsbjälklag (garagetak) skall renoveras men detta sker troligtvis först efter fasadrenoveringen har färdigställts.

Preliminärt räknar styrelsen med att byta alla vatten/avloppsstammar utanför lägenheterna (i trapphusen) och "relina" sticken in i lägenheterna. Tidsplanen är ännu inte bestämd. Just nu byter föreningen alla vattenrör, avlopp samt ev. väggbrunn till golvbrunn i dusch- och badrum. Vattenrör m.m. renoveras först när medlemmen själv ska renovera sitt duschrum och ev. badrum. När medlemmen ska renovera sitt duschrum så ska denne kontakta styrelsen för vidare information.

Parkering

Parkering (utomhus) ingår i avgiften avgiften. Garageplats i underjordiska varmgarage kan hyras till en kostnad om 275 kr/månad. Separat kösystem tillämpas. I garagen finns spolplattor för biltvätt.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och bredband via Ownit (250 Mbps).

Gårdsplats/innergård

Föreningen har under lång tid satsat mycket på områdets grönytor och här återfinns mängder av olika trädarter, bl.a. valnötsträd, äkta kastanj, blodplommon, kattalpa, tulpanträd, ginkgo, kattsura och flera äpple- och päronträd. I området finns många lekplatser, sittgrupper, grillplatser och utomhusgym. Det finns också låsbara cykelhus samt miljöhus och sopsortering.

Gemensamma utrymmen

I föreningens källarutrymmen finns tvättstugor som är utrustade med flera tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel, matt-tvätt och torkrum. Tvättid kan bokas direkt via en app i mobilen. Det finns även en jourmaskin.

Det finns rymliga förråd till samtliga lägenheter i källaren. Dessutom finns stora hobbyrum (ca 22 kvadratmeter) som går att hyra (från ca 280 kr/månad) i mån av plats. För närvarande är det lång kötid till hobbyrummen.

Övrigt

Föreningen köper all elektricitet från E.ON.
Varje medlem kan följa sin egen lägenhets elförbrukning via Home solutions.

Övriga byggnader/utrymmen

Källarförråd ingår till bostaden

Tillträde

enligt ök

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 525 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband, en parkeringsplats utomhus och bostadsrättstillägg. Föreningen har ett gemensamt elavtal, elen debiteras utifrån faktisk förbrukning med tre månaders eftersläpning.

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
0,17244%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
1 181 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
1 695 000 kr
Lägenhetsnummer
422
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
69 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1967-1969

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
127

Länkar

Området

Att bo i Norra Lund

I Norra Lund är närheten till naturen i kombination med spännande arkitektur högst bidragande till områdets popularitet. Här finner du varierande bebyggelse där alla hus har sin egen identitet.

I Norra Lund är närheten till naturen i kombination med spännande arkitektur högst bidragande till områdets popularitet.

I stadsdelen Norra Fäladen i Lund ligger bostadsområdet Annehem, ett av stadens nyare områden som växer snabbt. Det är ett renodlat villaområde där den äldre delen mestadels består av trähusbebyggelse, vilket är ganska unikt för Lund. Området, som tidigare främst var för arbetarebostäder, har på senare tid blivit väldigt populärt bland akademiker. I Annehem har du alltid nära till naturen och till rekreationsområdet Sankt Hans backar.

I trakten ligger även Kungsmarken, det enda sammanhängande området i södra Sverige där markanvändningen varit oförändrad under tusentals år. Här finns ett naturreservat med minnen från forna tiders jordbruk. Till största delen består det av en golfbana kombinerat med övrig öppen mark, utom den norra delen som täcks av lövskog. Här har man hittat lämningar från tidig järnålder och här finns också flera olika fågelarter och växter som lever i symbios på slätten.

Norra Fäladen, strax norr om trafikleden Norra ringen, byggdes till stor del i slutet av 1960-talet. Här bor en stor andel av studenterna vid Lunds universitet i bostadsområdena Delphi, Kämnärsrätten och Klosterängen. Det är i den västra delen av området man finner Sankt Hans backar. Högstadieskolan Fäladsgården har genom sin arkitektur och sina verksamheter gjort området till något unikt. I mitten av området ligger Fäladstorget med bland annat matbutiker och Sankt Hans kyrka.

Det färgstarka området fredslyckan är även det ett mycket populärt område. Här bor du nära såväl vacker natur och grönska som stadsliv och all vardagsservice du kan behöva. Hela området byggdes utifrån tankar på såväl variation som helhet, vilket du kan se på områdets unika karaktär och tidlösa arkitektur.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Norra Fäladen? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Norra Lunds 3 bästa

3
 • Sankt Hans backar
  Bästa pulkabacken
 • Närhet till vidderna
  Bara en kort promenad så kan du njuta av milsvida vidder.
 • Nära Ideons stora arbetsgivare
  Granne med Ideon, Max-Lab, Ericsson mfl.

Karta

Skarpskyttevägen 24A

Skarpskyttevägen 24A,
226 42 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Oskar Leghammar

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 58

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Norra Fäladen, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Skarpskyttevägen 10A
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  5 728 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  109 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Norra Fäladen, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Skarpskyttevägen 22E
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 956 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  95 kvm