Hoppa till innehåll

Välplanerad tvåa med härlig balkong!

Sockerbruket, Lund

Kung Oskars väg 41

Utgångspris:
3 095 000 kr
Avgift:
3 335 kr*
Antal rum:
2
Boarea:
65 kvm
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
3 av 5
Hiss:
Ja

*I avgiften ingår värme, kabel-TV samt bredband. Individuell mätning för kallvatten, varmvatten, & El.

[En bra dold rubrik här]

ANMÄL DIG TILL VISNING

  1. Bokad visning.

  2. Bokad visning.

Boka visningstid

Ansvarig mäklare

Kristoffer Cedergren fd Karlsson

Fastighetsmäklare / Senior Partner

Kontakta mig

Bjurfors Lund Väster
Kristoffer Cedergren fd Karlsson

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Välplanerad tvåa med härlig balkong!

Välkommen till en ljus och välplanerad tvåa på Kung Oskars Väg 41! Inglasad balkong i söderläge, rymliga rum och en förening med låg skuldsättning

Beskrivning

Välkommen till Kung Oskars Väg 41 – en välplanerad och trivsam tvåa på 65 m², belägen i det populära området Sockerbruket och bara ett stenkast från Lund Centralstation. Denna ljusa och inbjudande lägenhet ligger på våning tre, med hiss, och har en härlig inglasad balkong i söderläge där du kan njuta av solen från lunch till kväll. Föreningen har låg skuldsättning och god ekonomi, vilket skapar en trygg och stabil boendemiljö. När du kliver in möts du av en rymlig hall med gott om förvaring, perfekt för att hålla ordning på ytterkläder och skor. Det stora köket har en generös matplats och erbjuder gott om arbetsyta och förvaringsutrymmen, idealiskt för både vardagsmatlagning och middagsbjudningar. Sovrummet är rymligt och har tillgång till en praktisk klädkammare, vilket ger dig gott om plats för dina kläder och tillhörigheter. Vardagsrummet är luftigt och rymmer både en bekväm soffgrupp och kontors/läshörna, vilket gör det till en perfekt plats för avkoppling och umgänge. Från vardagsrummet når du den inglasade balkongen, en extra bonus som ger dig ett extra rum under större delen av året. Det stilfullt helkaklade badrummet är utrustat med dusch, tvättmaskin och torktumlare, vilket gör vardagen enkel och bekväm. Här bor du i ett omtyckt och välskött område, med närhet till både natur och stadens utbud av butiker och restauranger. Missa inte chansen att bo i denna fantastiska lägenhet – här kommer du att trivas!

Sockerbruket i Lund är ett charmigt och attraktivt bostadsområde i stadens södra del, känt för sin kombination av historisk charm och moderna bostäder. Området har en rik historia, med många bevarade eller varsamt renoverade byggnader från den tid då ett sockerbruk låg här. Boende i Sockerbruket har bekvämt avstånd till Lunds centrum, vilket gör det enkelt att ta del av stadens kulturella och sociala utbud. Grönområden och parker, såsom den populära Stadsparken, erbjuder möjligheter till rekreation och avkoppling. Området har goda kommunikationer med gångavstånd till Lunds centralstation och andra delar av staden, och är dessutom cykelvänligt. Det finns flera skolor och förskolor i närheten, vilket gör Sockerbruket attraktivt för barnfamiljer. Service och handel är också lättillgängligt, med ett bra utbud av affärer, matbutiker, caféer och restauranger i området. Sockerbruket kombinerar det bästa av två världar – en lugn, historiskt präglad miljö med närhet till stadens bekvämligheter och pulserande liv, och är ett område som tilltalar både unga yrkesverksamma, familjer och äldre personer som söker en trivsam och praktisk boendemiljö.

Håll koll på detta objekt

Bilder

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Farinet i Lund
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
114
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 433 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja, Föreningen tillåter delat ägande, den som bor i lägenheten måste äga minst 10 % (kontrollerat 2024-02-01).
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

BRF Farinet 2 har under första kvartalet 2019 gått ihop med BRF Farinet 1 och de båda utgör nu en och samma bostadsrättsförening med namn BRF Farinet. Fusionen innebär i korthet att det på sikt blir mindre kostnader för föreningen och mindre administrativt arbete för styrelsen och förvaltare. Föreningen omfattar totalt 114 lägenheter i varierande storlek från 1 rok till 4 rok, samtliga med väl tilltagen balkong eller uteplats mot den soliga och skyddade innergården som öppnar sig mot Bjeredsparken i sydvästläge. Lägenheterna i Brf Farinet har adress Bryggaregatan 24, Kung Oskars väg 41, 43 och 45, Fabriksgatan 15 samt Silogatan 2, 4 och 6.

Ekonomisk förvaltning sköts via HSB.

Försäkring

I föreningens fastighetsförsäkringsavtal ingår bostadsrättstillägg för de boende, du behöver alltså inte teckna bostadsrättstillägg på din hemförsäkring (kontrollerat 2024-02-01).

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2017 - OVK (obligatorisk ventilationskontroll)
2022 - OVK (obligatorisk ventilationskontroll)

Kommande renoveringar:
Föreningen planerar att göra renovering av deras entré dörrar samt deras insynsväggar som finns inne på gården. Detta är ett pågående ärende (kontrollerat 2024-02-01).

Parkering

Föreningen har 81 st garageplatser som kostar 600 kr/mån att hyra. Föreningen har en kölista som man skriver upp sig på sen går man efter tur och ordning
Det finns 11 gästparkeringar längs med Bryggaregatan 24 och andra gratismöjligheter i angränsande områden (kontrollerat 2024-02-01).

TV/bredband

Föreningen har gruppavtal med Tele2 för alla lägenheter (kontrollerat 2024-02-01).

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en fin innergård med gemensamma utemöbler under vår och sommar.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har cykelförråd och barnvagnsrum.

Övrigt

Mer information hittar du på bostadsrättsföreningens hemsida: https://www.hsb.se/skane/brf/farinet/

Ovanstående information är inhämtad från årsredovisning samt styrelsemedlem. Slutlig köpare uppmanas att bekräfta ovanstående uppgifter med föreningen.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett förråd på översta våningen om ca 4 kvm.

Övrigt

Upplysningar från säljaren:
Den digitala displayen på ugnen är ur funktion. Värmetyp och grader styrs via analoga reglage så enda funktionaliteten som påverkas av displayen är klocka och timer.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 335 kr

I avgiften ingår värme, kabel-TV samt bredband. Individuell mätning för kallvatten, varmvatten, & El.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,78567%
Andel av årsavgiften är
0,75098%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
222 619 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 095 000 kr
Lägenhetsnummer
58
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
65 kvm

Byggnadssätt

Byggår
2012

Om Lund

Att bo i Lunds kommun

I Lunds kommun känner du historiens vingslag samtidigt som man ständigt planerar för framtiden. I Lund finns en unik blandning av nytänkande och tradition vilket gör att människor trivs här, gammal som ung. Kommunen erbjuder bra skolor, utmärkta pendlingsmöjligheter och ett stort utbud av fritidsaktiviteter såväl för sportentusiasten som för dig som älskar konst, musik, teater, litteratur och film. Det finns också många verksamheter för de lite yngre runt om i kommunen, som till exempel fritidsgårdar, kulturskolor, skolbiografer och bibliotek.

Runt omkring Lund finns också fullt med vackra naturområden, små idylliska byar, ridskolor och strövområden. Lunds kommun är idealiskt för entreprenörer då staden har ett mycket kreativt klimat med flera företagsbyar.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Lunds kommun? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Kung Oskars väg 41

Kung Oskars väg 41

222 36 LUND

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Anmäl dig till visning

Bokad visning.

Bokad visning.

Jag vill anmäla mig

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Kung Oskars väg 41

Bokad visning.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Liknande bostäder

}