Bostäder till salu i Torna Hällestad

Hitta din nya bostad i Torna Hällestad

Attraktiva bostäder till salu i Torna Hällestad

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Torna Hällestad just nu!

Området

Att bo i Torna Hällestad

Denna mysiga lilla by i Lunds kommun ligger omgiven av fina naturområden, sagolik bokskog, gröna betesmarker och charmig lanthandel. Här bor du lugnt och tryggt samtidigt som smidiga bussförbindelser kan ta dig in till närliggande Lund på ca 30 min.

I som så många andra små byar i Skåne smyckar även en charmig vit 1100-talskyrka Torna Hällestad. Byn som ligger på en utlöpare till Romeleåsen omgärdas av vackra natursköna betesmarker och förtrollande bokskog. I närheten av byn finns även naturområdena Björkensdal, Revingefältet, Skrylle, Knivsåsen, Trollskogen samt Hällestads rullstensåsar. Dessa platser bjuder in till allt från hurtiga promenader och joggingturer till mysiga utflykter.

I närliggande Knivsåsen finns även ett stenbrott som är en av Skånes häftigaste badplatser och passar perfekt för den äventyrslystne som gillar att hoppa från klippor. För den aktive finns Torna Hällestad IF som är en idrottsförening som funnits sedan 1937.

I byn hittar vi kulturhusföreningen Tolvan. En ideell, politiskt obunden förening bestående av ca 100 familjer som tillsammans finansierar och sköter om huset på Byvägen 31. I drygt 30 år har gemensamhetslokalen använts för musikevenemang, café, träffar och andra möten. Sedan starten har hundratals band spelat i lokalen och många kända författare och fotografer har gästat föreningen. En trevlig aktivitet är även att föreningens medlemmar anordnar Café varje söndag.

Kollektivtrafiken erbjuder buss som pendlar mellan Lund, Dalby och Torna Hällestad. Med bilen tar du dig smidigt ut på närliggande Väg 11 och efter cirka 30 min är du inne i Malmö och på cirka 25 min är du i Lund.

Barnfamiljer bör känna till att här finns en populär F- 3 skola med närhet till naturen. Mellanstadie- och högstadieskolor finns i det närliggande samhället Dalby.

I Dalby hittar vi även ett serviceutbud med mataffärer, apotek, systembolag, postombud, bensinstationer, tandläkare och vårdcentral. För avancerade shoppingrundor är det Lund eller Malmö som gäller.

Det bästa till sist är nog ändå Torna Hällestads Lanthandel. En väl omtalad livsmedelsbutik, restaurang, bageri och café som även driver konferensverksamhet. Ett hållbart tänk i kombination med närproducerad och god mat gör att flera väljer att komma tillbaka till denna lilla pärla.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Torna Hällestad? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Torna Hällestads 3 bästa

3
  • Lanthandeln
    Byns naturliga mötesplats med brunch, restaurang, café och bageri
  • Skrylle
    Populärt rekreations-område med vandringsleder och gym
  • Kulturhusföreningen Tolvan
    kulturkvällar med musik, kör, bastu, café m.m