Hoppa till innehåll

Välplanerad 1:a på oslagbart läge, precis vid universitetet!

  • 47 kvm
  • 1 rum
  • 1 945 000 kr

Tuna, Lund

Thomanders väg 2A

Pris:
1 945 000 kr
Avgift:
3 293 kr*
Antal rum:
1
Boarea:
47 kvm
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
1 av 10
Hiss:
Ja

*I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg för bredband 139kr/mån, TV via internet 50 kr/mån samt administrativ avgift för IMD 20 kr/mån.

VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Ansvarig mäklare

Paola Lindell

Fastighetsmäklare

Kontakta mig

Bjurfors Lund Centrum

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Välplanerad 1:a på oslagbart läge, precis vid universitetet!

Nu har du chansen att förvärva denna charmiga 1:a med ett topprenoverat badrum, belägen i hjärtat av universitetsområdet i Lund!

Beskrivning

Välkommen till denna mysiga lägenhet belägen i lummiga och gröna universitetsområdet Tuna i Lund!

Lägenheten är belägen på entréplan med utsikt över föreningens lummiga innergård, och erbjuder likaså komfort som 60-talscharm. Badrummet är otroligt exklusivt renoverat utrustad med kombinerad tvätt/torkmaskin. Lägenheten erbjuder även gott om förvaring och rymliga utrymmen med sina hela 47 kvm.

Slappna av och njut av varma sommardagar på föreningens rymliga innergård eller ta en promenad i mysiga Tunaparken eller Botaniska trädgården. Lägenheten ligger även ett stenkast bort från centrala lund där du finner mysiga caféer, restauranger och butiker. Denna lägenhet är perfekt för dig som ska studera, med en bekväm närhet till Lunds universitet och både Hallands-, Västgöta- och Helsingkronas nation.

Varmt välkommen på visning!

Interiör

Hall:
Hallen är väldigt rymlig med gott om plats för hallmöblemang. Här finns en väl tilltagen hatthylla och en generös inbyggd garderob, perfekt för förvaring av säsongskläder och städutrustning. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett trägolv i ek.

Badrum:
Badrummet är totalrenoverat år 2021 i en otroligt smakfull stil. Badrummet har helkaklade väggar i en neutral färg och på golvet ligger det klinker i en ljusgrå färg vilket tillsammans skapar ett exklusivt intryck. I badrummet finns det även golvvärme. I badrummet finns en toalett, utvikningsbara duschdörrar, handdukstork, kommod i vit färg som sitter samman med den kombinerade tvätt/torkmaskinen med en smakfull bänkskiva i trä. Däröver finns ett förvaringsskåp i vit färg.

Kök:
Köket är fräscht med vita köksluckor och bänkskivan av trä är välhållen. Stänkskyddet är i vitt kakel och väggarna är vitmålade. Köket innehåller en diskmaskin från år 2021, spis, fläkt, kyl/frys och dubbel diskho. I köket finns det gott om plats för matmöblemang och här finns ett generöst fönsterparti med utsikt över innergården.

Allrum:
Allrummet är rymligt och har gott om plats för både säng, soffgrupp och skrivbord. Väggarna är vitmålade med generösa fönsterpartier och golvet är av trä i ek. Rummet delas enkelt upp med förslagsvis en bokhylla för att skapa en separat sovdel.

Håll koll på detta objekt

Bilder

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
1 945 000 kr
Lägenhetsnummer
A70
Våningsplan
1 av 10*
Hiss
Ja
Rum
1
Boarea
47 kvm

*Entréplan

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 293 kr

I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg för bredband 139kr/mån, TV via internet 50 kr/mån samt administrativ avgift för IMD 20 kr/mån.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1961
Uppvärmning
Fjärrvärme

Ekonomi

Andel i föreningen
0,999%
Andel av årsavgiften är
0,999%
Pantsatt
Ja
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
399 614 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
96
Energideklarationsdatum
2019-09-26

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Fågelmannen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
71
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 433 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja. Föreningen tillåter delat ägande men vill att den boende ska stå för åtminstone 10%. Observera att för en förvärvare yngre än 18 år fyllda krävs alltid överförmyndarens godkännande (kontrollerat 2024-04-24).
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Fågelmannen bildades 1987 och köpte fastigheten Zettervall 3 år 2000. Föreningen består av 71 lägenheter i varierande storlek från 1:or till 5:or.

Föreningen har gemensam el där varje lägenhet har sin egen elmätare och man debiteras efter faktisk förbrukning kvartalsvis. Detta för att få ner elkostnaderna för medlemmarna.

Föreningens ekonomi

Föreningen höjde avgiften med 8% inför årsskiftet 2023/2024. Ingen ytterligare höjning har diskuterats (kontrollerat 2024-04-24).

Försäkring

Fastigheten är försäkrad via Trygg Hansa.
Bostadsrättstillägg ingår inte (kontrollerat 2024-04-24)

Renoveringar - Utförda och planerade

Huset har genomgått omfattande renoveringar sedan 2014 (avloppsstammar (relinade), värmesystem, dränering, elcentral, fasad)
2021 Nya fönster i hela huset.

Kommande renoveringar och underhåll:
- Byte av värmecentralen enligt underhållsplan. (kontrollerat 2024-04-24).

Föreningen följer underhållsplan.

Parkering

Föreningen har totalt 71 parkeringsplatser. Parkeringsplats kostar 300 kr/månaden. Föreningen har även 10 parkeringsplatser med laddstolpar, dessa går att hyra för 450 kr/mån. Just nu finns lediga platser, både vanliga och med laddstolpe. (kontrollerat 2024-06-17).

TV/bredband

Bredbands- och TV-leverantör är Ownit. Detta kommer som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften (bredband 139 kr, TV kostar 50 kr, går via bredbandet)(kontrollerat 2024-04-24).

Gemensamma utrymmen

Det finns källarförråd, cykel/barnvagnsförråd och 2 st tvättstugor med 2 tvättmaskiner, torktumlare samt torkskåp.

Övrigt

Hemsida: fagelmannen.se

Länkar

Om Tuna

Att bo i Lunds Nord Östra Centrum

I Lunds Nord Östra Centrum samsas stadens mest eftertraktade
bostadsområden som består av Galjevången, Linnéstaden, Tuna och Östra Centrum. En mysig oas mitt i Lunds kunskapsstråk med botaniska trädgården på gångavstånd.

Den nord östra delen domineras av teknik med Lunds Tekniska högskola, Eko­nomihögskolan och företagsbyn Ideon och kan med andra ord beskrivas som ett akademiskt område i en grönskande fristad. Området Galjevången består till mestadels av villabebyggelser och nationsbyggnader. Östra centrum är av tradition mycket popu­lärt bland stadens studenter med närhet till Lunds stadskärna.
Tuna kännetecknas för de vackra park­erna med stora gräsmattor och omfatt­ande trädplanteringar. Linnéstaden var från början ett område skapat främst för pensionärer, yngre akademiker och barnfamiljer. Redan 1944 såg framtidsutsikterna för Linnéstaden goda ut och området förmodades bli mycket uppskattat i framtiden vilket fortfarande stämmer.

Lunds östra centrums bostäder är en blandning av studentbostäder, villabe­byggelser, radhus och flervåningsbostäder. Med natursköna omgivningar och all tänkbar service inom räckhåll underlättar området de där små men viktiga väsentligheterna i vardagen. Kommunikationen är smidig och med kollektivtrafik tar du dig från exempelvis Galjevången till Lund C på tio minuter med buss. Från Lund C tar du dig till Malmö, Helsingborg och Köpenhamn med Öresundståget som avgår med jämna mellanrum för dig som pendlar. Ideonområdet som ingår i Nord Östra Centrum ligger väldigt nära motorvägen vilket gör att du snabbt och enkelt tar dig till Malmö och Helsingborg. På en smidig cykelbana tar du dig snabbt ner till centrum när suget efter stadspuls och kultur sätter in. Här finns både restauranger, caféer, butiker och torghandel. Förskolor och grundskolor finns i närheten och apotek samt matbutiker som ICA och Coop hittar du på nära gångavstånd. I Nord Östra Lund finns dessutom många grönområden, parker och lekplatser – en familjär oas i trygg miljö. Här hittar du lugn, hämtar energi och bor i en mysig och grönskande omgivning.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Tuna? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Thomanders väg 2A

Thomanders väg 2A

224 65 LUND

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Thomanders väg 2A

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Kampanjbild Boneo

Liknande bostäder