Hoppa till innehåll

Trivsam 3:a med inglasad balkong. Hushållsel ingår i avgiften!

  • På förhand
  • 80,4 kvm
  • 3 rum
  • 2 195 000 kr

Värpinge, Lund

Östen Undéns gata 5

Utgångspris:
2 195 000 kr
Avgift:
5 891 kr*
Antal rum:
3
Boarea:
80,4 kvm**
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
3 av 5
Hiss:
Ja

*I månadsavgiften ingår hushållsel via föreningen, värme, vatten, kabel-TV och bredband. Obligatoriskt tillägg för parkering om 200 kr/månad tillkommer

**enligt bostadsrättsföreningens mäklarbild/utdrag ur lägenhetsregistret.

På Förhand – Vad är det?

På Förhand ligger bostäder som av olika anledningar inte är ute till försäljning just nu men som kan komma att säljas om förutsättningarna är rätt.

Läs mer om På Förhand

Ansvarig mäklare

Hanna Cedergren fd Nilsson

Fastighetsmäklare/Partner

Kontakta mig

Bjurfors Lund Väster

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Trivsam 3:a med inglasad balkong. Hushållsel ingår i avgiften!

I natursköna Värpinge finns denna ljusa och välplanerade trea med öppen planlösning. Inglasad balkong med härlig utsikt över grönskan. Hiss finns!

Beskrivning

I natursköna omgivningar i trivsamma Värpinge hittar ni denna trevliga och moderna bostad. Lägenheten har en genomtänkt planlösning med två sovrum, fina sociala ytor samt en härlig inglasad balkong. Här har du en ljuvlig utsikt över grönskan. Hela bostaden har varsamt renoverats 2013 och 2021 och erbjuder goda förvaringsmöjligheter samt egen tvättstuga. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt stora fönster i två väderstreck ger bostaden ett fint ljusflöde. Hiss från markplan!

Lummiga Värpinge har perfekt läge med cykelavstånd till Centrum, Väster och Nova Lund. Härlig bykänsla med Lomma på bekvämt cykelavstånd om sommaren. Lugnt område med mycket barnfamiljer, grönområden och parker. Perfekt för pendling till Malmö, Helsingborg etc. Flertalet förskolor och skolor i närheten.

Föreningen är välskött och har bland annat solceller och parkeringshus med laddmöjlighet för elbil. Föreningen erbjuder även gemensamhetslokal och mindre gym i källaren. Välkommen på visning!

Interiör

Hall: Från markplan tar hissen hela sällskapet upp till bostaden på tredje våningen. Innanför dörren välkomnas du av den ljusa och fräscha öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum som har utsikt i två väderstreck. Här finns också goda avhängningsmöjligheter samt plats att sätta in byrå eller klädskåp om så önskas. På golvet ligger eklaminat från 2021 som löper enhetligt i hall, kök och vardagsrum.

Grovkök: Direkt till vänster om entrén ligger bostadens praktiska grovkök. Här finns bekvämligheter som tvättmaskin (2023), torktumlare (2019), torkskåp samt vask. Rummet erbjuder även goda förvaringsmöjligheter. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett praktiskt klinker.

Sovrum 1 : I anslutning till hallen finner vi bostadens första sovrum, som är väl tilltaget. På golvet ligger grått laminatgolv.

Kök: Bostadens kök är ljust och modernt. Köksbänkarna är i svart härdat glas och ovanför detta ett stänkskydd smakfullt kaklat i gråa toner. Skåpsluckorna går i svart och vitt. Mitt i köket finner du en stor köksö i vitt med samma svarta härdade glas som bänkskivan. Detta funkar perfekt som matplats eller en extra arbetsyta. Vitvaror från 2013, förutom diskmaskin från 2021.

Vardagsrum: Bostadens vardagsrum känns stort och luftigt tack vare den öppna planlösningen. Här finns utrymme för ett större matbord där hela familjen kan avnjuta härliga middagar. Det finns även plats för soffmöblemang. Från vardagsrummet nås den inglasade balkongen som har en ljuvlig utsikt.

Sovrum 2 : Bostadens sovrum är ljust och har garderober samt en klädkammare som ger goda förvaringsmöjligheter. Plats finns för en dubbelsäng, sängbord samt mer förvaring om så önskas. På golvet ligger ljust laminatgolv.

Badrum: Badrummet har flera vackra genomtänkta detaljer och en stilren känsla. Badrummet är helkaklat och går ljusa och mörka toner. Här finns WC, handfat, badrumsskåp, duschvägg samt handdukstork.

Rumsbeskrivningar

Hall
Från markplan tar hissen hela sällskapet upp till bostaden på tredje våningen. Innanför dörren välkomnas du av den ljusa och fräscha öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum som har utsikt i två väderstreck. Här finns också goda avhängningsmöjligheter samt plats att sätta in byrå eller klädskåp om så önskas. På golvet ligger eklaminat från 2021 som löper enhetligt i hall, kök och vardagsrum.

Grovkök
Direkt till vänster om entrén ligger bostadens praktiska grovkök. Här finns bekvämligheter som tvättmaskin (2023), torktumlare (2019), torkskåp samt vask. Rummet erbjuder även goda förvaringsmöjligheter. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett praktiskt klinker.

Sovrum 1
I anslutning till hallen finner vi bostadens första sovrum, som är väl tilltaget. På golvet ligger grått laminatgolv.

Kök
Bostadens kök är ljust och modernt. Köksbänkarna är i svart härdat glas och ovanför detta ett stänkskydd smakfullt kaklat i gråa toner. Skåpsluckorna går i svart och vitt. Mitt i köket finner du en stor köksö i vitt med samma svarta härdade glas som bänkskivan. Detta funkar perfekt som matplats eller en extra arbetsyta. Vitvaror från 2013, förutom diskmaskin från 2021.

Vardagsrum
Bostadens vardagsrum känns stort och luftigt tack vare den öppna planlösningen. Här finns utrymme för ett större matbord där hela familjen kan avnjuta härliga middagar. Det finns även plats för soffmöblemang. Från vardagsrummet nås den inglasade balkongen som har en ljuvlig utsikt.

Sovrum 2
Bostadens sovrum är ljust och har garderober samt en klädkammare som ger goda förvaringsmöjligheter. Plats finns för en dubbelsäng, sängbord samt mer förvaring om så önskas. På golvet ligger ljust laminatgolv.

Badrum
Badrummet har flera vackra genomtänkta detaljer och en stilren känsla. Badrummet är helkaklat och går ljusa och mörka toner. Här finns WC, handfat, badrumsskåp, duschvägg samt handdukstork.

Håll koll på detta objekt

Bilder

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 195 000 kr
Lägenhetsnummer
1132 / CA32
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja
Rum
3
Antal sovrum
2
Boarea
80,4 kvm*

*enligt bostadsrättsföreningens mäklarbild/utdrag ur lägenhetsregistret.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 891 kr

I månadsavgiften ingår hushållsel via föreningen, värme, vatten, kabel-TV och bredband. Obligatoriskt tillägg för parkering om 200 kr/månad tillkommer

Byggnadssätt

Byggår
1992

Övriga byggnader/utrymmen

Tillhörande källarförråd.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,766%
Andel av årsavgiften är
1,766%
Pantsatt
Ja
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
543 423 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
D
Energideklarationsdatum
2021-02-26

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Värpingehem nr 3
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
56
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 433 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Föreningen accepterar inte juridiska personer som köpare. Föreningen accepterar delat ägande inom familjen, annars ses det som en andrahandsuthyrning som kräver särskilt tillstånd. Den boende ska äga minst 10% (kontrollerat 2024-06-25).
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Värpingehem nr 3 är en äkta förening bestående av 56 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningens fastighet byggdes 1992 av JM Byggnads och Fastighets AB. Adbus sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Föreningens ekonomi

Föreningen har beslutat att höja avgiften med 3% from 1 April 2024. Inga ytterligare höjningar beslutade (kontrollerat 2024-06-25).

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2020 installerat solceller på tak.
För information kring utförda renoveringar hänvisas till föreningens årsredovisning.

Kommande renoveringar:
Föreningen har inga större renoveringar planererade i närtid (kontrollerat 2024-06-25).

Parkering

Parkeringsplatser finns i parkeringshuset som drivs av en samfällighet tillsammans med två andra närliggande bostadsrättsföreningar. Varje lägenhet har 1 parkeringsplats.
Vill man ha flera får man efterfråga det i mån av tillgängliga platser. I dagsläget finns det lediga extraplatser. (Kontrollerat 2024-02-16).
Utöver det finns avgiftsbelagda parkeringsplatser utmed Östen Undéns gata. (Kontrollerat 2024-02-16)

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och bredband via InfraCom (kontrollerat 2024-06-25).

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensamhetslokal som kan hyras till en kostnad om 100 kr/tillfälle. Det finns två stycken cykelföråd i samma källare som föreningslokalen. Utöver det finns det cykelställ vid soprummet samt på baksidan av parkeringsgaraget.

Övrigt

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Besök gärna föreningens informativa och trevliga hemsida https://varpingehemnr3.bostadsratterna.se/

Om Värpinge

Att bo i Västra Lund

Väster är en charmig och varierad stadsdel, lokaliserad på västra sidan om järnvägen i Lund. Här finns olika typer av citynära boende och hela elva fina grönområden.

Namnet Väster kommer ifrån att området ligger just ”väster om järnvägen”. Här finns en unik charm då man på flera ställen bevarat de äldre bostadsområdena. Väster ger ett omväxlande intryck med en blandning av hyreslägenheter, bostadsrätter, radhus och villor.

Den första samlade husbebyggelsen utanför den medeltida stadskärnan var förmodligen Jutahusen som växte fram kring en kvarn. Under århundradena spred sig bebyggelsen från staden och västerut. På 1980-talet byggdes ett helt nytt bostadsområde som döptes till Gasverket. Namnet kommer av det gamla gasverk som försåg staden med bränsle till gatubelysningen. De gamla byggnaderna runt gasverket revs i samband med att det nya bostadsområdet kom till.

Bibliotek Väster erbjuder förutom bokutlåning även kafé och utställningsverksamhet. Det är också en viktig träffpunkt för besökare i alla åldrar.

Den vackra vildandsparken anlades i slutet av 1960-talet och utformades av stadsträdgårdsmästare Robert Montan och landskapsarkitekt Gunvor Persson.

Trolle-Wachtmeisters Park i kvarteret Skytteln är en ljus och öppen park som upprustades ordentligt för ett par år sedan. De 70 år gamla idegranarna stammades upp och buskar och perenner nyplanterades. I dag är den främst en kvarterspark för de som bor i området, med en lite lugnare östra del och platser för bollspel och lek i den västra.

Värpinge är en relativt ny stadsdel i västra Lund. Stora delar av området byggdes under slutet av 1980-talet. I Värpinge ligger en brittiskinspirerad golfbana med 9 hål. Precis intill finner du Rinnebäcksravinen, en kvarlämning från inlandsisens avsmältning. För några år sedan gjordes ravinen till naturreservat för att bevara dess speciella natur och flora samt hålla den tillgänglig för besökare. I ravinen har kreatur betat fram till 1800-talet vilket bidragit till en mycket vacker flora, väl värd ett besök.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Värpinge? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Östen Undéns gata 5

Östen Undéns gata 5

227 62 Lund

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Östen Undéns gata 5

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Kampanjbild Boneo