Bostäder till salu i Veberöd

Hitta din nya bostad i Veberöd

Attraktiva bostäder till salu i Veberöd

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Veberöd just nu!

Området

Att bo i Veberöd

Veberöd är en tätort belägen i östra delen av Lunds kommun, precis längst det natursköna området vid Romeleåsens fot. Denna mysiga kyrkby har idag cirka 5000 invånare och är omgiven av de små idylliska byarna Vomb, Dörröd och Silvåkra som är populära utflyktsmål.

Med smidig kommunikation tar du dig härifrån till bland annat Lund, Malmö, Sjöbo, Ystad och Simrishamn. Riksväg 11 passerar norr om tätorten och länsväg 102 leder in i byn och fortsätter sedan söderut mot Skurup. Från Veberöd når du även centrala Lund smidigt på 20 minuter och Malmö på 30 med bil eller buss. Men även Veberöd erbjuder en hel del. Förutom den medeltida kyrkan som ligger mitt i samhället finns det matvarubutiker, blomsterhandel, bygghandel och flera trevliga restauranger och kaféer. Med en tillhörande fritidsgård finns det fyra kommunala förskolor och två skolor – Idalaskolan och Svaleboskolan. I Veberöd finns också Actic Gym som erbjuder både styrketräning och konditionspass.

Veberöd är ett familjärt, mysigt och lugnt samhälle med ett generöst föreningsliv. Veberöds AIF med dam och herrlag samt pojk och flicklag, Veberöds scoutkår, och Veberöds RHC som erbjuder rullbandy. Precis i kant med Veberöd ligger byn Dörröd som är välkänd för att ha en av Sveriges vackraste golfbana, Romeleåsens golfbana. På Romeleåsens östra sida ligger även körsbärsdalen där man ta långa skogspromenader eller ta en fika i grönskan. Utflyktsmöjligheter är oändliga, exempelvis öster om Veberöd, där flyter Skogsmöllebäcken i sin fulla prakt.

På sommaren är ett dopp i Häljasjön eller Vombsjön ett givet utflyktsmål för att sedan styra kosan vidare mot Sveriges mest kända fågelsjö Krankesjön. Veberöd är ett familjärt, mysigt och lugnt område med nära till mycket och naturen precis runt kröken.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Veberöd? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Veberöds 3 bästa

3
  • Mossagården
    På Mossagården i Veberöd finns en stor ekologisk odling. Här startades dessutom Sveriges första prenumerationstjänst på grönsakslådor.
  • The Lodge
    SPA, skogspromenader i fantastik miljö och ljuvlig gastronomi.
  • Skafferiet
    Ett måste att besöka, i denna lanthandel hittar ni närproducerade produkter och noga utvalda råvaror.