Hoppa till innehåll

Stilfull bostad med välplanerade ytor, härlig uteplats och egen ingång

  • 42 kvm
  • 2 rum
  • 1 790 000 kr

Vipeholmsparken, Lund

Vipeholms allé 52

Utgångspris:
1 790 000 kr
Avgift:
3 093 kr*
Antal rum:
2
Boarea:
42 kvm**
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
1 av 6
Hiss:
Ja

*I månadsavgiften ingår det värme och kallvatten. Tillkommer en obligatorisk kostnad på Telia triple play om 220kr/mån samt el och varmvatten debiteras av föreningen var tredje månad via månads avin.

**Uppgifter enligt bostadsrättsföreningen

VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Ansvarig mäklare

Joel Tingfors

Fastighetsmäklare / Partner

Kontakta mig

Bjurfors Lund Väster

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Stilfull bostad med välplanerade ytor, härlig uteplats och egen ingång

Nyproducerad lägenhet från 2021 med stilfulla tillval, generösa ytor och uteplats i gavel

Beskrivning

Välkommen till denna moderna bostad nära attraktiva Vipeholmsparken. Lägenheten är smart planerad och inredd med fina materialval som gör det enkelt att trivas. Denna trevliga etta är belägen på gavelläge och erbjuder en skön atmosfär med gott om naturligt ljus. Med sina 42 kvadratmeter erbjuder den tillräckligt med utrymme för bekvämt boende.

Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum skapar en trevlig atmosfär för vardagslivet och ger tillräckligt med ljus från flera fönster. I sovrummet finns gott om plats för en dubbelsäng och extra förvaring om så önskas. Badrummet är fräscht och helkaklat med bekvämligheter för tvätt. Det som verkligen utmärker denna lägenhet är den härliga uteplatsen i gavelläge, perfekt för avkoppling eller sociala stunder utomhus. Bostaden har genomgående ett vackert vitbetsat parkettgolv.

Bo med närheten till Hardebergaspåret som erbjuder cykelväg direkt till Lund centrum. Det är även kort avstånd till busshållplats och motorvägspåfart för den som pendlar. ICA Tuna, LTH, Ekonomicentrum, Ideon, Gastelyckan nås på cykelavstånd. Njut av nyproduktionens alla fördelar, bara att flytta in!

Håll koll på detta objekt

Bilder

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 790 000 kr
Lägenhetsnummer
3-1004
Våningsplan
1 av 6
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
42 kvm*

*Uppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 093 kr

I månadsavgiften ingår det värme och kallvatten. Tillkommer en obligatorisk kostnad på Telia triple play om 220kr/mån samt el och varmvatten debiteras av föreningen var tredje månad via månads avin.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
2021
Uppvärmning
Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden hör ett källarförråd om cirka 2 kvm

Ekonomi

Andel i föreningen
0,665%
Andel av årsavgiften är
0,66506%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
621 194 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
C

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Picknick
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
96
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 433 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Styrelsen bedömer detta från fall till fall. Brukligt är att de godkänner delat ägande om den som ska bo i lägenheten äger minst 10 %. Men som nämnt tar styrelsen beslut från fall till fall och därmed inga garantier (2024-06-27).
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

I Vipeholmsparkens gröna omgivningar finns Brf Picknick med fyra hus och totalt 96 bostäder om 5-6 våningsplan.
Den ekonomiska förvaltning sköts av JM@Home AB.
Den tekniska förvaltningen sköts av JM AB och fastighetsjour av Örestads Industribevakning AB.

Föreningens ekonomi

Månadsavgifterna samt p- platserna är höjda med 10% from 2024. I dagsläget finns inga beslut om kommande avgiftshöjningar (2024-06-27).

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa. Bostadsrättstillägg för hemförsäkring ingår i avgiften och behöver inte tecknas separat. De boende behöver dock teckna en hemförsäkring (2024-06-27).

Renoveringar - Utförda och planerade

Eftersom fastigheten är nybyggd finns inga större underhåll planerat inom de närmsta fem till tio åren (2024-06-27).

Parkering

I föreningens byggnader finns 72 garageplatser varav 12 med laddbox för elbil. Garageplats kostar 880 kr/månad och med laddstation 1155 kr/månad + elförbrukning. Det finns även 7 uteplatser varav 1 plats för poolbil. Det finns 2 p-platser för MC i garage som kostar 440 kr/mån. Det tillämpas ett kösystem till p-platserna och i dagsläget finns det inga lediga platser. Kostnad för p-plats debiteras separat (2024-06-27).

Bilpool finns som kan nyttjas av föreningens medlemmar. För mer info: https://www.volvocars.com/se/on-demand

TV/bredband

Varje lägenhet har ett obligatoriskt standard Telia Triple Play abonnemang med bredband 1000/1000 för 220 kronor/månad (2024-06-27).

Gemensamma utrymmen

Miljöhus för mat- och restavfall finns. Cykelförråd, barnvagnsförråd, rullstolsförråd finns.

Gästlägenhet finns i hus 2, Vipeholms allé 56. Det är ett rum med en dubbelsäng, och ett badrum med toalett och dusch. Man bokar via hemsidan och priset är ca. 250 kr per natt.

Inom fastigheten finns även ett skyddsrum för 60 personer.

Källarförråd ingår. Extra förråd finns att hyra.

Övrigt

Mätare för individuell varmvattenmätning till varje lägenhet blir där ägaren debiteras efter faktisk förbrukning (IMD). Debitering sker första månaden i varje kvartal, med debitering från tidigare kvartal (med ett par månaders eftersläpning).
Värme och kallvatten ingår i avgiften medan el och varmvatten debiteras efter förbrukning.

Information som berör föreningen är inhämtad via årsredovisning, stadgar och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

Om Vipeholmsparken

Att bo i Östra Lund

I Östra Lund finns ett av stadens finaste villaområden med stora tomter och trädgårdar men också en helt ny spännande stadsdel med lantlig känsla som växer så det knakar. Här bor man lugnt med bekvämt cykelavstånd till utbudet i centrum.

Södra Råbylund är en helt ny stadsdel som är under stark utveckling med nyproducerade radhus, bostadsrätter, förskolor, skolor, handel, service och en stor idrottshall. Området är fridfullt och naturskönt med fina promenad- och joggingstråk, grönområden, utegym och lekplatser. Ytterligare ett trevligt inslag är Råbysjön som har en kajkant och planteringar mot ett av bostadsområdena. Många, i synnerhet barnfamiljer, lockas till området på grund av det lugna läget nära stans centrum. Det tar bara 10–15 minuter att nå stadens innersta centrum och Lund C med cykel eller buss.

I området Linero finns det ett boende för alla. I dagligt tal brukar man dela upp området i två delar; övre och nedre Linero. Övre Linero är i huvudsak ett villaområde med stora villor. Nedre Linero består till största delen av bostadsrätter och hyresrätter. Det är den här blandningen av boendeformer som ger människor ifrån alla yrkeskategorier en möjlighet att bo i området. I Linero finns ett litet centrum där de flesta affärer samt kyrkan finns. Här finns också ett fint bibliotek där man anordnar en mängd aktiviteter.

Från området Östra Torn och Mårtens fälad tar du dig med cykel in till Lunds centrum på cirka tio minuter. På Mårtens Fälad finns stora tomter och trädgårdar. I huvudsak består den av tvåvåningsvillor byggda på 1960-talet. Det är ett attraktivt bostadsområde som räknas till Lunds mest populära. På Östra Torn ligger bostadsområden med studentikostklingande namn som Spexaren och Djingis Khan, samt Brunnshög. För barnfamiljer är området perfekt, med bland annat tre olika skolor.

Strax intill ligger Vipeholm. Det är namnet på både ett bostadsområde och en park. I Vipeholm kan du hitta ett lugnt och trivsamt boende i natursköna miljöer. Det finns utmärkta promenad – och cykelvägar så du tar dig snabbt och enkelt till centrum. Här finns också en utmärkt förskola med tre olika avdelningar och fina uteplatser för barnen att leka och utvecklas på. Förskolan har ett projekt som man kallar ”Gröna skolgårdar”. Tanken var att skapa en inspirerande utomhusmiljö för barnen, som ska utmana och locka till lek. I området finns också Vipeholms gymnasieskola.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad vid Vipeholmsparken? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Vipeholms allé 52

Vipeholms allé 52

224 66 Lund

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Mäklare

Jag är intresserad av Vipeholms allé 52

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Kampanjbild Boneo