Hoppa till innehåll

Magisk utsikt!

  • På förhand
  • 64 kvm
  • 2 rum
  • 895 000 kr

Almvik, Malmö

Serenadgatan 30

Pris:
895 000 kr
Avgift:
5 269 kr*
Antal rum:
2
Boarea:
64 kvm**
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
15 av 17
Hiss:
Ja

*I månadsavgiften ingår vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg. Föreningen tillämpar individuell mätning och debitering för el, debitering sker månadsvis. Obligatorisk kostnad tillkommer för bredband, värmetillägg och administrativ avgift för el.

**areakälla enligt bostadsrättsföreningens mäklarbild/utdrag ur lägenhetsregister

På Förhand – Vad är det?

På Förhand ligger bostäder som av olika anledningar inte är ute till försäljning just nu men som kan komma att säljas om förutsättningarna är rätt.

Läs mer om På Förhand

Ansvarig mäklare

Jasmin Palevic

Fastighetsmäklare

Kontakta mig

Bjurfors Malmö Väster

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Magisk utsikt!

Äntligen den stora 2:an till salu på våning 15! Milsvid utsikt och inglasad balkong.

Håll koll på detta objekt

Bilder

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
895 000 kr
Lägenhetsnummer
066
Våningsplan
15 av 17
Hiss
Ja
Rum
2
Antal sovrum
1
Boarea
64 kvm*

*areakälla enligt bostadsrättsföreningens mäklarbild/utdrag ur lägenhetsregister

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 269 kr

I månadsavgiften ingår vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg. Föreningen tillämpar individuell mätning och debitering för el, debitering sker månadsvis. Obligatorisk kostnad tillkommer för bredband, värmetillägg och administrativ avgift för el.

Byggnadssätt

Byggår
1971/72

Parkering

Föreningen har 473 P-platser och 287 garageplatser till uthyrning , 60kr resp. 225kr/mån. Önskas hyra parkering eller garage registrera er och anmäl intresse på kundwebben (riksbyggen.se). Eventuell kötid finns.

Avgiftsbelagd gästparkeringar finns på 3 platser inom föreningen, vid Serenadgatan 22, Serenadgatan 28 & Kvartettgatan 3, kostnad 3kr/tim max 3 tim.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,15571%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
184 698 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2019-02-14

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Malmöhus nr 22
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
590
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 433 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Nej

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Riksbyggens Brf Malmöhus 22 bildades 1967 och inflyttning skedde 1971/72. Föreningen innehar marken med tomträtt. Nästa omförhandling sker 2023-01-01. Det finns 590 lägenheter i föreningen, fördelat på 4 höghus (17 våningar) med 80 bostadsrätter i varje plus 15 trevåningshus med vardera 3 våningar och 18 bostadsrätter per hus. Samtliga innehas med bostadsrätt. Det finns 1 lokal i föreningen som innehas med hyresrätt. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

Föreningen har tecknat gemensamt elavtal med individuell mätning där kostnaden debiteras i efterhand utöver den angivna månadsavgiften. Föreningen har tagit beslut om att kostnad för byte av golvbrunn i befintlig position i badrummet ersätts om föreningens entreprenör Rörmontören Syd anlitas för bytet. Ersättningen uppgår till max 5000 kr. Vill man flytta på golvbrunnen vid badrumsrenovering gör de även detta men den kostnaden får man själv betala. Gör du det med annan firma utgår ej ersättning. Kvitto och ansökan lämnas in till Lokalkontoret och utbetalning sker 3-6 månader efteråt, kontroll utförs av föreningens representant/Rörmontören Syd.

Gemensam el
Boende betalar i efterskott, avgiftsavin som boende får kvartalsvis (för 3 månader) betalas månadsvis, summan står för förbrukad el och en administrationskostnad.

Hemsida
Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.mhus22.se

Föreningens ekonomi

Föreningen höjde (grundavgiften) med 5 % 2024-01-01. I dagsläget finns inga fler planerade avgiftshöjningar. (Kontrollerat 2024-01-01).

Försäkring

Föreningen har tecknat en gemensam försäkring som täcker medlemmarnas bostadsrättstillägg. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg till sin hemförsäkring.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2000 Byttes samtliga tak, fasaden renoverades och samtliga trappuppgångar målades.
2003 Renoverades undercentralen till fjärrvärmesystemet.
2004-2005 Renoverades samtliga tvättstugor.
2006-2009 Genomfördes en uppfräschning av innergården.
2010 Renoverades och målades fasaden.
2012 Genomfördes stambyte för kall- och varmvattenstammarna på Serenadgatan 22, 24, 28 och 30. Samma år installerades porttelefoner i trappuppgångarna.
2014 Installerades kameraövervakning för tvättstugor och entréer. Dessutom installerades gemensam el.
2014-2016 Renoverades fasad samt att det utfördes en PCB-sanering av vissa byggnader och mark
2015 Installerades värmeåtervinning på Serenadgatan 22-30 och takrenovering gjordes på höghusen.
2016 Fick Kvartettgatan 4-56 och Serenadgatan 22-30 nya armaturer, plåtning av garagemur runt garage G3 utfördes och värmeväxlare för låghus i två undercentraler byttes. 2016-2017 genomfördes takbyte på låghusen.
2017 Installerades värmeåtervinning i höghusen samt i ett av låghusen på Serenadgatan (7-11).
2018 Det blir miljöhus för 4 höghus i år, färdigt till hösten september/oktober.
2019 Radonmätning av samtliga lägenheter
2021 Uppdatering av Aptussystem (för inpassering, taggar, bokning)
2022 Relining i alla liggande avloppsstammar inkl höghusen, på börjas troligen Q2. Sanering av PCB i mark, möte med miljöförvaltningen därefter beslut om sanering.
2023 - byte av golv i lokalen
2023- byte av tvättmaskiner
2023 - omläggning av nedfarten till garagen

Föreningen följer sin underhållsplan som uppdateras årligen tillsammans med Riksbyggen.

Se mer information i årsredovisningen.

Parkering

Föreningen har 473 P-platser och 287 garageplatser till uthyrning , 60kr resp. 225kr/mån. Önskas hyra parkering eller garage registrera er och anmäl intresse på kundwebben (riksbyggen.se). Eventuell kötid finns.

Avgiftsbelagd gästparkeringar finns på 3 platser inom föreningen, vid Serenadgatan 22, Serenadgatan 28 & Kvartettgatan 3, kostnad 3kr/tim max 3 tim.

TV/bredband

Föreningen har kollektivt bredband och avtal med ViaEuropa som har A3 som operatör, (1000/1000 Mbit/sek) 99 kr/mån. De använder fiberLAN teknik. Månadskostnaden läggs som en extra avgift på månadsavgiften som är obligatorisk. Föreningen står inte för router, detta får varje medlem själv köpa.

Gårdsplats/innergård

I föreningen finns vackra innergårdar med grönska, lekplatser och grillmöjligheter.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga finns i vart trapphus, vilka totalrenoverades 2004. Dom är tillgängliga mellan 08.00-20.00. Dessa bokas med lätthet med samma bricka som används för att ta sig in i huset eller via hemsidan, gäller endast Serenadgatan 22-30. Serenadgatan 1-18 samt Kvartettgatan 4-56 finns bokningslistor. I låghusen finns tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, mangel och strykhörna. Månadslistan hänger på dörren till tvättstugan, lätt att boka.

Inom föreningen finns bra möjligheter till aktiv fritid. Det finns en boulebana, dartlokal och en styrketräningslokal (gymmet finns på adress Serenadgatan 30.)

Övrigt

Förråd som tillhör lgh finns på i trappan för låghusen.
För höghusen finns de antingen i källaren eller på vinden (beror på vilken våning man bor på).

Information som berör föreningen är inhämtad via årsredovisning, stadgar och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

Länkar

Om Almvik

Att bo i Södra Malmö

Puls och utveckling bildar tillsammans ett stort plus i södra delarna av Malmö. Sedan länge etablerade bostadsområden möter framtidens kvarter bland koloniområden och grönska. I Södra Malmö ökar hela tiden utbudet av aktiviteter och shoppingmöjligheter genom satsningar på Hylliebadet, Malmö Arena och Emporia. Här står man inte still.

Fosie, Hyllie och Oxie är exempel på sedan länge etablerade socknar som idag ingår i vad vi kallar Södra Malmö. Stadsdelen Hyllievång, som etablerades i mitten på 2000-talet med satsningen på Citytunneln, visar vägen. Här finns flera nya områden med flerfamiljshus. Här ligger också Emporia, ett köpcentrum med 230 butiker, samt Malmö Arena där Malmö Redhawks spelar ishockeymatcher och stora konserter äger rum. Hylliebadet är ett modernt badhus för hela familjen.

I Hyllie har man bevarat värdefull mark som t ex koloniområdet Ärtholmen som anlades på 1940-talet. I Bellevuegården och Bellevueparken blandas villor och radhus trevligt med parkers gröna rum. Bostadsområdet Lindeborg erbjuder också ett fint odlingsområde med kolonilotter. I närheten ligger Bergdala med byggnader från 1920-talet.

Nydala samt Kroksbäck etablerades samtidigt som intilliggande Hermodsdal på 1960-talet och domineras av flerfamiljshus. På kullarna i Kroksbäcksparken finns en av Malmö stads uppskattade temalekplatser, Äventyrslekplatsen. Precis invid ligger Holma som tog form under 1970-talet. Kulladal är ett stort och välkänt område med service och skolor vars historia går tillbaka till 1800-talet.

I Fosie har folk levt sedan vikingatiden och området visar på historiens utveckling med sin blandning av äldre bebyggelse och den folkhemssatsning som gjordes under 1950- och 1960-talet då flerfamiljshus uppfördes. Exempel på sådana stadsdelar är Almvik, Gröndal, Heleneholm och Hermodsdal. I Eriksfält finns flera villor och radhus som uppfördes redan tidigt 1900-tal och även i Gullviksborg varierar boendeformerna. I Kastanjegårdens lugna kvarter ligger villor byggda på 1970-talet. Augustenborg är ett område med låga flerfamiljshus som uppfördes under 1940-talet och som nu är känt som ’ekostad’.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Almvik? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Serenadgatan 30

Serenadgatan 30

21572 MALMÖ

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Serenadgatan 30

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Kampanjbild Boneo

Liknande bostäder