Borgmästaregården, Malmö

Lagmansgatan 2B

På förhand
Utgångspris
1 300 000 kr
Avgift
3 485 kr
Antal rum
2
Boarea
65,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 8
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

 • Ansvarig mäklare

  Tom Flydalen

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 64

Bilder

på.förhand. Lagmansgatan 2B - Bjurfors
på.förhand
Tom.Flydalen. Lagmansgatan 2B - Bjurfors
Tom.Flydalen

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong i sydost - Stor inglasad

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns källarförråd som är knutet till lägenheten och ingår i avgiften. I källaren finns också två nyrenoverade tvättstugor med bra utrustning samt två torkrum.
Fritidslokal går att hyra för 300kr och föreningen har en övernattningslägenhet med 6 bäddar som går att hyra mot en avgift på 300/natt.
Gym öppnades den 25 mars 2008. Årskostnaden per person är 300 kr.
Solarium finns och att sola kostar 20 kr för 20 min.
Man bokar tid till solariet på listan som finns uppsatt nere vid lokalen.
Underbar innergård med utemöbler, grillplatser och grönområden.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband. Leverantör: Own-IT. Obligatorisk kostnad 81 kr/mån för 100 mbit/s

Parkering

Det finns 275 st parkeringsplatser som kan hyras för 200 kr/mån. Till dessa finns en separat kö.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 485 kr

Inkl värme, vatten, kabel-tv, bostadsrättstillägg. Kostnad för internet tillkommer med 81 kr/månad.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 300 000 kr
Lägenhetsnummer
41
Våningsplan
6 av 8*
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
65,5 kvm**

* Våningsplan 6 av 8.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1964

Om föreningen

Namn
HSB Brf Domaren
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
463
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningens verksamhet omfattar förvaltning av fastigheterna Borgmästaregården 1, 2, 4 och 5, vilket innehåller 463 st lägenheter samt garage i samfälligheten Notarien/Domaren. Föreningens tomt är friköpt. Lägenheterna är fördelade på 2 st 17 våningshus, 1 st 8 våningshus och 5 st 3 våningshus.

Föreningens fastigheter är belägna i bostadsområdet Borgmästaregården, som är vackert placerat i grönskande omgivningar mellan Pildammsparken och Stadiongatan, öster om Malmö stadion. Utöver välplanerade natursköna vyer erbjuder omgivningarna ett stort antal bekvämligheter, såsom köpcentra, livsmedelsbutik och närhet till Södervärn. På området finns dessutom grundskola, förskola samt fritidshem, vilket lämpar sig väl för familj med såväl små som stora barn.

Boende i föreningen kan hyra övernattningslägenheter (3 st finns) för 300 kr/natt. En gemensamhetslokal finns att hyra för 400 kr/tillfälle. Föreningens medlemmar har även tillgång till ett gemensamt cykelförråd och ett barnvagnsrum.

Stort utbud av studie- och fritidsverksamhet såsom: handarbetskvällar, vävning i vävstuga, boule (på sommaren) och dart (på vintern), läsecirkel, målarkurs, musikhistoria, bridge och vinprovarkvällar. Föreningen tillhandahåller kostnadsfritt lokal för aktiviteter anordnade för föreningens medlemmar bl.a så finns det ett träningsrum att nyttja.

Gjorda renoveringar:
2009/2010 Hissar i höghusen, porttelefoni
2011 Tvättutrustning
2013 Fasader tvättades
2016 Stamrenovering, byte värmeväxlare, tvätt av fasader 17-våningshusen, installation av elmätare, tilläggisolering av vindar
2017 Målning träfönster, stamrenovering fortsätter

Planerade renoveringar
2018 Stamrenovering fortsätter. Lekytor, dörrar/portar, trapphus målning golv, luftbehandling och tvättstugor.
2019 Byte pumpar
2020 Källare, trapphus målning, byte lekplatsutrustning
2021 Målning, luftbehandling och tvättstugor

Föreningarna Lagmannen, Domaren och Notarien startade den 1 januari 2008 en ekonomisk förening där man samordnar fastighetsskötseln. Man har gemensamt fastighetskontor och personal.

Föreningen tillämpar även ett system med kollektiv-el för att sänka medlemmarnas elkostnader. På avgiftsavierna debiteras även en beräknad kostnad för elförbrukningen. Denna är individuell och beräknas på personen/personerna som bor i lägenheten. Här får man tillbaka pengar om man ej brukat sin andel samt betala till om elförbrukningen varit större än den beräknade kostnaden. Föreningen står för bostadsrättsförsäkringstillägget.

På gården finns ett miljöhus.

Styrelsen planerar följande avgiftshöjningar:
2017-2021 planerar föreningen att höja avgifterna med 3% varje år.(kontrollerat med styrelsen 2018-01-04) Höjningen för 2018 blev 2%.

I samband med överlåtelse önskar föreningen göra en lägenhetstillsyn med köpare och säljare på plats. Denna bokas av säljaren med styrelsen. Kontakta Fredrik Limås 040-964212.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Föreningen tillåter s.k. delat ägande. Det betyder att en förälder kan stå som delägare av bostaden, trots att det endast är barnet som är boende i lägenheten. Den boende skall dock äga minst 10% av bostadsrätten.

Föreningen accepterar ej juridisk person som medlem.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Föreningens ekonomi

Inkl. värme, vatten och kabel-tv.Tillkommer gör obligatorisk avgift om 81 kr/månad för bredband.
Föreningen har ett gemensamt elavtal som avläses varje månad och debiteras på månadsavgiftsavin.

Parkering

Brf Domaren tillhandahåller 207 utomhusparkeringsplatser till en kostnad för 100:- /månad. Separat kö.

Tillsammans med Brf Notarien har Brf Domaren en garagesamfällighet med 242 garageplatser. Kostnaden för dessa platser är 300:- /månad. Separat kö. Garaget har precis blivit uppfräschat med ny bättre belysning och nymålade tak och väggar. Pelarna är nu målade i färgglada kulörer för att öka trivseln.

Om du är intresserad utav att få mer information om utomhusparkeringen eller garageplatser, kontakta fastighetskontoret på telefonnummer: 040-96 42 12.

TV/bredband

Föreningen ingår i en kabelö som har tecknat avtal med Com Hem vilket gör att vi får tillgång till deras basutbud. Ingår i avgiften,

Föreningen har tecknat ett avtal om gruppanslutning för bredband 100/10 Mb och IP-telefoni med Bredband2. Kostnaden för detta är 81 kr/mån och debiteras alla lägenheter i föreningen som en särskild avgift på den månatliga avin. Eftersom föreningen ingår i HSB Bolinas nät så kan medlemmarna välja en annan av HSB Bolinas bredbandsleverantörer (gruppanslutningsavgiften på 81 kr/mån måste dock ändå betalas).

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, festlokal, källarförråd, samlingslokal. Tvättstuga med torkrum är lättillgängligt i markplan.

Området

Att bo i Västra Innerstaden

Det är snudd på omöjligt att tänka sig Malmö utan Ribersborgsstranden. Att leva i storstaden vid Öresund definieras lätt med sommardagar i sanden där. I Västra Innerstaden finns flera exklusiva bostadsområden som ligger precis invid eller med närhet till Ribersborgsstrandens vatten men ändå lugnt och ostört. Här finns bostäder med både citys och naturens alla möjligheter utanför porten året om. Det signalerar livskvalitet på Malmö-vis.

I västra innerstaden är det lätt att finna ro även om citypulsen slår bara några kvarter bort. Något som verkligen kännetecknar området är parkerna. I Malmös största, Pildammsparken, utnyttjas varje meter fullt ut. Mellan dammarna, vars innehåll en gång betydde skillnad mellan liv och död för stadens folk, ringlar motionsspår. Nu spelas här utomhusteater och man kan både ta en fika och träna på utegymmet i parken. Malmö stad har i flera områden byggt upp temalekplatser åt barnen, här ligger Spindellekplatsen tänkt för de minsta.

Fridhem, som ligger i Slottsstaden, är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden. Husen är eleganta och skolorna i närområdet utmärkta. Ribersborgsstranden och det vackra Kallbadhuset, som uppfördes 1898 och är klassat som byggnadsminne, ligger bara ett stenkast bort. Att ta ett vinterdopp från bryggan och sedan värma sig i bastun är tradition för många.

Västra Innerstaden är stor till ytan och rymmer många bostadsområden som alla har sin karaktär. Västervång ligger söderut längs Ribersborgstranden. Flera områden följer sedan inåt Malmö Centrum och Kronprinsen där kvarteren idag är mycket livliga. Skyskrapan skulle bli en stad i staden med butiker och service för de boende. Bostadsområden som Rönneholm, Dammfri, Lorensborg och Nya Bellevue ligger alla med närhet till Pildammsparken och Stadionparken.

Om man vill bo centralt i villa eller småhus i Malmö är Solbacken ett givet val. I charmiga Solbacken spänner stilarna över de senaste hundra åren då förtätning skett. Det var här som de första funkisvillorna Malmö byggdes och hela området är inbäddat i lummig grönska. Området länkas ut mot kusten till Mellanheden där flerfamiljshusen byggdes efter idén om ’hus i park med tillgång till ljus och luft’.

Populära Friluftsstaden var länge ett av Malmös mest välkända områden. Det tog form under 1940-talet och radhusens nyskapande finesser som sopnedkast direkt vid köksbänken och inbyggda skohyllor gjorde att det fick stor internationell uppmärksamhet.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Borgmästargården? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Innerstadens 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Vackert och välbevarat badhus som erbjuder bad, bastu, SPA samt fika och middag året om.
 • Teaterlekplatsen i Pildammsparken
  En dröm för de små med sagoslott, kulisser och scen.
 • Mineral
  100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren

Karta

Lagmansgatan 2B

Lagmansgatan 2B,
214 66 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Tom Flydalen

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 64

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Borgmästaregården, Malmö

  På förhand
  Adress
  Lagmansgatan 6B
  Utgångspris
  1 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 302 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  40,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!