Modern tvårummare med västerbalkong

Dammfri, Malmö

Pilåkersvägen 7A

På förhand
Utgångspris
1 695 000 kr
Avgift
3 390 kr
Antal rum
2
Boarea
51 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 4
Balkong
Ja

Modern tvårummare med västerbalkong

På lugn gata erbjuds en välplanerad tvårummare i modernt utförande. Bostaden ligger bekvämt en trappa över markplan med möblerbar balkong i väster.

 • Ansvarig mäklare

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Utvald detaljbild. Pilåkersvägen 7A - Bjurfors
. Pilåkersvägen 7A - Bjurfors
. Pilåkersvägen 7A - Bjurfors
. Pilåkersvägen 7A - Bjurfors
Utvald detaljbild. Pilåkersvägen 7A - Bjurfors
. Pilåkersvägen 7A - Bjurfors

Köket är utrustat med ugn, induktionshäll, mikro, kyl/frys, kolfilterfläkt och diskmaskin

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Pilåkersvägen 7A!

På lugnt läge presenteras en välplanerad tvårumslägenhet med välutrustat kök, helkaklat badrum, funktionellt sovrum samt en härlig västerbalkong på fritt läge. Lägenhetens utformning lämpar sig väl för singeln eller paret och det geografiska läget erbjuder något för alla. Som boende i Västra Malmö finns ett brett utbud av bra bussförbindelser, livsmedelsaffärer, gym och inte minst en mängd natursköna grönområden och parker. Slottsstadens mysiga restaurang- och caféutbud finns ett par minuter bort, precis som Ribersborg och det böljande blå havet. På Pilåkersvägen 7A erbjuds med andra ord förutsättningar för ett trivsamt boende i flera år framöver.

Varmt välkommen att boka in dig på visning!

Interiör

Bjurfors presenterar 2 rum och kök med väldisponerade kvadratmeter. Ytorna är sunt fördelade och bildar en effektivt planerad tvårumslägenhet. Nedan följer en konkret beskrivning av bostadens samtliga rum med materialval och attribut.

Hall
Säkerhetsdörr, klinkergolv och vita väggar. Förvaring i rymlig skjutdörrsgarderob.

Vardagsrum
Parkettgolv i original matchas mot vitmålade väggar. Härifrån nås bostadens balkong.

Kök
Utrustat med ugn, induktionshäll, mikro, kyl/frys, kolfilterfläkt och diskmaskin. Skåpsinredning och luckor löper i vitt som matchas mot mörkgrå bänkskiva samt svart kakel. I övrigt vita väggar och klinkergolv.

Sovrum
Ekparkett och väggar målade i ljusgrå nyans. Här finns plats för dubbelsäng, sängmöbler och garderob.

Badrum
Helkaklat i tidlös färgkombination när svart möter vitt. Badrummet är utrustat med infällda spotlights i taket, wc-stol, handdukstork, handfat med underskåp, spegel samt duschhörna med glasdörr.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Hilleröd 2

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Hilleröd
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
70
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Hilleröd är en äkta bostadsrättsförenining och består av 70 lägenheter fördelat på fyra byggnader med adress Pilåkersvägen 7, Ängdalavägen 28, 29 och 31. Föreningen äger fastigheterna Hilleröd 1, Hilleröd 2 och Ängdala 3 där bostadshusen står. HSB handhar den ekonomiska förvaltningen.

Gemensam el
I föreningen har man en gemensam upphandling av hushållsel. Detta innebär att föreningen bara har och betalar för en anslutning till elnätet. Elen handlas upp med hjälp av HSB som förhandlar åt många föreningar och som därmed har förhandla fram förmånligt elpris. Kostnaden för elen läggs på månadsavierna från HSB. Det belopp som faktureras varje medlem är den faktiska förbrukningen genom den digitala avläsningen.

Medlemskap
Föreningen godkänner inte juridiska personer som medlemmar. Föreningen tar ett styrelsebeslut innan varje godkännande av medlem för varje fall av delat ägande, den som bor i lägenheten måste äga minst 10 %. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Föreningens ekonomi

Ekonomi
Föreningen är en av få i området som har friköpt tomt (dvs ingen tomträtt) och kommer därför inte påverkas av tomträttsavgäld. Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år. Det kommer att ske en höjning med 3% årsskiftet 2020/2021.

Renoveringar - Utförda och planerade

Renoveringar
Fönster, balkonger och vattenstammar är bytta i början av 90-talet.
Ca 2002 byttes el-stigare och el till samtliga lägenheter
2007 spolades samtliga avloppssystem
2012 renoverades fjärrvärmesystemet
2014 renoverades tak och fasad färdigställdes.
2016-2017 Uppfräschning av källare/trapphus
2016-2017 Trädgårdsöversyn
2016 -2017 Parkeringsplats och uppfart, asfaltering och byta betongmarksten
2016- 2017 Rensning och filmning av avloppsstammar
2018 Asfaltering av uppfart till parkering
2019 Relining av avloppsstammar
2019/2020 renovering av källare och trapphus.

Kommande renoveringar.
2020 (nov) installation av passagesystem och arbetet med belysningen i de gemensamma utrymmena inomhus
2020 (hösten) Utemiljö, åtgärder i trädgården.
Byte värmeledningar och radiatorer. Byte ventiler kv, vv, vvc ledningar samt radiatorventiler. Föreningen har inte påbörjat detta arbete ännu och det är skjutit det framåt i tiden. Medlemmar kommer i god tid informeras när arbetet beräknas starta.(Kontrollerat 2020-10-23).

Parkering

Bostadsrättsföreningen har 18 parkeringsplatser som hyrs ut för 250 kronor i månaden. Kötiden beror på antalet försäljningar och platser som frigörs i samband med det. Skicka ett mail till hillerod.styrelse@gmail.com eller lämna en lapp (med namn, datum och lägenhetsnummer) i styrelsens brevlåda på Ängdalavägen 29 om du vill ställa dig i kön. Tillträdesdagen räknas som första dag för kö.

TV/bredband

TV via Comhem genom det vanliga antennuttaget i lägenheterna. Genom HSB har vi också ett gruppavtal med Comhem vilket innebär att vi utan kostnad får tillgång till deras analoga kanalpaket. Vill du man ha ett större kanalutbud ska man kontakta Comhem.

I varje lägenhet finns uttag för bredband. Bostadsrättsföreningen är ansluten till HSB Bolina vilket innebär att varje medlem kan välja mellan ett antal olika bredbandsoperatörer.

Vid ordinarie föreningsstämma 10 februari 2020 tog föreningens medlemmar beslut att kollektivt ansluta föreningens samtliga lägenheter till bredband, TV och telefon via Bolina 3.0 från och med 2021-01-01. I samband med detta beslut togs även beslut om att säga upp nuvarande avtal med Com Hem 2020-12-31. Bolina 3.0 är Telias Triple Play tjänst innehåller bredband 250/250 Mbit/s, trådlös router, TV-paket mellan, TV-box, internettelefoni och IoT. Avgiften för Bolina 3.0 är 169 kr/månad och kommer tas ut som en extra avgift på månadsavierna. Avgiften kommer att tas ut för alla lägenheter oavsett om tjänsten används eller ej.

Gårdsplats/innergård

Två stycken uteplatser utrustade med grill, fasta bänkar och bord. En i trädgården mellan 29:an och 31:an och en bakom parkeringsplatsen mellan 7:an och 28:an.

Gemensamma utrymmen

3 tvättstugor finns i källaren på Pilåkersvägen 7.
Mangelrummet är utrustad med både en elektrisk mangel och en gammal stor stenmangel.
Varje lägenhet har nyttjanderätt till två förråd.
Föreningen har ett gästrum som bostadsrättsinnehavarna kan boka för 100 kr/natt.

Övrigt

Informationen är hämtad från föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. Se gärna deras hemsida: www.hsb.se/malmo/hillerod

Uteplats/balkong

Västerbalkong, ca 4 kvm.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör två förråd. Ett mindre i källaren (ca 2 kvm) och ett större på vinden (ca 6 kvm). Areauppgifter enligt säljaren.

Övrigt

Säljaren har svarat på en frågelista och man upplyser inte om några kända fel/brister.

Säljaren informerar om att den platsbyggda soffan på balkongen inkluderas i överlåtelsen.

Månadsavgift

Avgift
3 390 kr

I avgiften ingår:
- värme
- vatten
- kabel-tv
- bostadsrättstillägget till hemförsäkringen
- fast elnätsavgift

Kostnad för elförbrukning läggs på månadsavierna. Det belopp som faktureras varje medlem är den faktiska förbrukningen. Den fasta elnätsavgiften bekostas av föreningen.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,42745%
Andel av årsavgiften är
1,42745%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 695 000 kr
Lägenhetsnummer
13
Våningsplan
1 av 4*
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
51 kvm**

* Belägen en trappa upp över markplan.

** Areauppgifter enligt bostadrättsföreningen.

Byggnadssätt

Byggår
1950-1951

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
180
Energideklarationsdatum
2019-02-21

Området

Att bo i Västra Innerstaden

Det är snudd på omöjligt att tänka sig Malmö utan Ribersborgsstranden. Att leva i storstaden vid Öresund definieras lätt med sommardagar i sanden där. I Västra Innerstaden finns flera exklusiva bostadsområden som ligger precis invid eller med närhet till Ribersborgsstrandens vatten men ändå lugnt och ostört. Här finns bostäder med både citys och naturens alla möjligheter utanför porten året om. Det signalerar livskvalitet på Malmö-vis.

I västra innerstaden är det lätt att finna ro även om citypulsen slår bara några kvarter bort. Något som verkligen kännetecknar området är parkerna. I Malmös största, Pildammsparken, utnyttjas varje meter fullt ut. Mellan dammarna, vars innehåll en gång betydde skillnad mellan liv och död för stadens folk, ringlar motionsspår. Nu spelas här utomhusteater och man kan både ta en fika och träna på utegymmet i parken. Malmö stad har i flera områden byggt upp temalekplatser åt barnen, här ligger Spindellekplatsen tänkt för de minsta.

Fridhem, som ligger i Slottsstaden, är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden. Husen är eleganta och skolorna i närområdet utmärkta. Ribersborgsstranden och det vackra Kallbadhuset, som uppfördes 1898 och är klassat som byggnadsminne, ligger bara ett stenkast bort. Att ta ett vinterdopp från bryggan och sedan värma sig i bastun är tradition för många.

Västra Innerstaden är stor till ytan och rymmer många bostadsområden som alla har sin karaktär. Västervång ligger söderut längs Ribersborgstranden. Flera områden följer sedan inåt Malmö Centrum och Kronprinsen där kvarteren idag är mycket livliga. Skyskrapan skulle bli en stad i staden med butiker och service för de boende. Bostadsområden som Rönneholm, Dammfri, Lorensborg och Nya Bellevue ligger alla med närhet till Pildammsparken och Stadionparken.

Om man vill bo centralt i villa eller småhus i Malmö är Solbacken ett givet val. I charmiga Solbacken spänner stilarna över de senaste hundra åren då förtätning skett. Det var här som de första funkisvillorna Malmö byggdes och hela området är inbäddat i lummig grönska. Området länkas ut mot kusten till Mellanheden där flerfamiljshusen byggdes efter idén om ’hus i park med tillgång till ljus och luft’.

Populära Friluftsstaden var länge ett av Malmös mest välkända områden. Det tog form under 1940-talet och radhusens nyskapande finesser som sopnedkast direkt vid köksbänken och inbyggda skohyllor gjorde att det fick stor internationell uppmärksamhet.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Dammfri? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Innerstadens 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Vackert och välbevarat badhus som erbjuder bad, bastu, SPA samt fika och middag året om.
 • Teaterlekplatsen i Pildammsparken
  En dröm för de små med sagoslott, kulisser och scen.
 • Mineral
  100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren

Karta

Pilåkersvägen 7A

Pilåkersvägen 7A,
217 47 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Dammfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Bobergsängen 3E
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  4 094 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  71,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Dammfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Mariedalsvägen 56B
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 523 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Dammfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Bobergsängen 1C
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 502 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Dammfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Ribevägen 14 B
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 795 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Dammfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Ängdalavägen 31
  Utgångspris
  1 750 000 kr
  Månadsavgift
  3 530 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  52 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!