Ombonat av stadens parker

Dammfri, Malmö

Ribevägen 10B

Utgångspris
1 650 000 kr
Avgift
3 139 kr
Antal rum
2
Boarea
54,2 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Balkong
Ja

Ombonat av stadens parker

Ombonat av stadens parker erbjuds vi denna genomgående och kvadratsmarta tvåa med solig västerbalkong. Bra förening och cykelavstånd till allt!

 • Ansvarig mäklare

  Patrik Sawicki

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 85

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Charmigt kök. Ribevägen 10B - Bjurfors
Charmigt kök
. Ribevägen 10B - Bjurfors
Ljusa genomgående kvadratmeter. Ribevägen 10B - Bjurfors
Ljusa genomgående kvadratmeter
Solig västerbalkong. Ribevägen 10B - Bjurfors
Solig västerbalkong
. Ribevägen 10B - Bjurfors
Klicka nedan för att se alla bilder. Ribevägen 10B - Bjurfors
Klicka nedan för att se alla bilder

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Intill Pildammsparken grönska erbjuds vi populära Dammfri-området. Läget utgör idag en perfekt placering i det allt mer växande och attraktiva området, beläget mitt emellan city och Hyllieområdet. Dessutom är området mysigt ombonat av stadens bästa parker och är lätt att förälskas i. Pildammsparkens magiska grönska finner vi precis utanför dörren och på andra sidan väntar Triangelstationens utsökta kommunikationsmöjligheter. Här finns närhet till allt från dagligvarubutiker och kolletivtrafikförbindelser men även Ribersborgsstranden nås på bara några minuter med cykeln.

Ett stenkast bort från Pildammsparken på Ribevägen välkomnas vi av de karakteristiska husen från 40-talet. Här erbjuds inte bara en stabil och bra förening vid namn Brf Svenstorp 4 men även en magiskt innergård som vi bara direkt förälskas i. Med ingång från lugn återvändsgatan finner vi trapphus 10 B där denna trevliga och kvadratsmarta tvåa väntar på en ny ägare. Belägen en hög halvtrappa upp välkomnas vi av genomgående kvadratmeter där solstrålarna strömmar in från två väderstreck. Samtliga rum erbjuder bra med utrymmen oavsett om vi är en eller två i hushållet. Utöver det finns ett smakfullt renoverat renoverat kök (2020), helkaklat badrum och en västvänd solig balkong. Här ligger både sovrum och kök mot den lugna och parkliknande innergården.

En perfekt bostad för paret men även förstagångsköparen som önskar bo i en bra och stabil bostadsrättsförening med närhet till allt!

Varmt välkommen på visning!

Interiör

Hall: Mindre hall med goda avhängningsmöjligheter. Direkt vid ingången finner vi en rymlig klädkammare med bra förvaringingsmöjligheter. Väggarna är bekläs med vit tapet och nedtill finns ett ekparkett på golvet. Längre in i hallen finns ytterligare en klädkammare och ett inbyggt skåp. Från hallen når vi samtliga utrymmen.

Vardagsrum: Direkt till vänster om hallen erbjuds vi bostaden sällskapsyta där solen strömmar in från generösa fönsterpartier. Här ges vi möjlighet att möblera med soffgrupp, TV-möbler men även större matsalsbord om så önskas. Här smyckas golvet med fiskbensparkett och väggarna är ljusa. Från vardagsrummet når vi bostadens inbjudande balkong som vetter mot bästa västerläge!

Badrum: Helkaklat badrum i tidlösa kulörer. Inredningen består utav: dusch, wc, handfat samt badrumsskåp.

Kök: Till vänster om hallen hittar vi det fina köket som vetter mot den parkliknande och lugna innergården. Här har nuvarande ägare nyligen bytt ut de nedre köksluckorna (2020) som gifter sig väl samman med de tidsenliga överskåpen från byggåret där massvis av förvaring ryms. Köksutrustningen består utav: kyl/frys, spis/ugn, fläkt samt tvättställ. Här finns bra beredningsytor och plats för mindre matbord. Ekparkett klär golvet.

Sovrum: Även bostadens sovrum vetter mot den lugna innergården. Idag används detta rum som barnrum men görs med fördel om till sovrum för att passa singeln såväl som paret. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vita.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Fyen 3

Ombyggnad, Renoveringar

2020 - Renovering av kök (IKEA)

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden hör både källar och vindsförråd

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Telenor. Grundutbudet ingår i avgiften.

Bredband. Leverantör: Ownit. 100mbit/s ingår i månadsavgiften.

Månadsavgift

Avgift
3 139 kr

I avgiften ingår värme, vatten kabel-TV, bredband samt bostadsrättstillägg till hemförsäkringen.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,641800224304475%
Andel av årsavgiften är
0,79%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 650 000 kr
Lägenhetsnummer
633-504
Våningsplan
1 av 3*
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
54,2 kvm**

* Hög halvtrappa upp

** Areauppgifter enligt säljaren och föreningen.

Byggnadssätt

Byggår
1947
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Svenstorp 4
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
127
Antal hyresrätter
1
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades år 1948 och omfattar förvaltningen av 127 lägenheter fördelat på 5 bostadshus samt 1 lokal som hyrs ut till en kommunal förskola (Pildammsstadens förskola) och en studentlägenhet med hyresrätt. Föreningen innesluts av gatorna Mariedalsvägen, Bobergsängen samt Ribevägen. Örehus sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Fastigheten är upplåten med tomträtt och tomträttsavtalet med Malmö Stad omförhandlas den 31 oktober 2020. Den nya avgälden kommer landa på 1.114.320 kr/år

Ekonomi
Föreningen planerar att höja avgiften med 5% vid årsskiftet 2020/2021.

Medlemskap vid överlåtelse
Föreningen tillåter delat ägande (mellan exempelvis barn och förälder) med krav att minst 10% ägs av den som avser att bosätta sig i lägenheten.
Juridisk person som köpare accepteras inte.

Renoveringar - Utförda och planerade

2000 - Byte av fönster (plåtbeklädnad samt isolerglas)
2000 - Stambyte av tappvattenledningar
2001 - Installation av säkerhetsdörrar
2002 - Nya elcentraler med jordfelsbrytare i lägenheterna
2009 - Golvbrunnar
2010/11 - Byte av avloppsstammar i två trappuppgångar
2010 - Trapphus ommålade
2012 - Miljöstationer upprättade
2012 - Skyddsrum upprustade
2013-2014 - Relining av avloppsstammar
2016 - Tidigare kolkällaren säkrad
2016 - Delvis fasadbyte mot Mariedalsvägen
2016 - Renovering av gårdsbyggnaden "Gröna huset"
2017 - Utbyte av samtliga källarstaket
2019 - Byte av fjärrvärmecentral
2020 - Relining av bottenstammar i huset-
2020 - - Takomläggning

Pågående/kommande renoveringar:
Under hösten 2020 och våren 2021 kommer föreningen att lägga om dagvattenledningarna samt göra vissa planteringsarbeten. Eventuellt ska även gården hägnas in.

Övrigt:
- Föreningen har nyligen genomfört OVK och fick där mycket anmärkningar som faller på bostadsrättshavaren att åtgärda. Majoriteten avser inkopplade spisfläktar, paxfläktar samt inbyggd ventilation. Kommunikation kring åtgärder och deadline är på gång.
- Föreningen håller på att ta fram renoveringsriktlinjer för att tydliggöra ansvar och övriga krav som föreningen har

Parkering

I området råder boendeparkering.

TV/bredband

Bredband 250/250 (Ownit) och TV (Telenor) ingår i månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en vacker innergård med sittgrupper och grillmöjligheter.

Gemensamma utrymmen

- I varje hus finns tvättstuga och cykelkällare som delas av de boende.
- I källaren på varje huskropp finns en tvättstuga utrustad med tvättmaskiner, torktumlare samt torkrum.
- Medlemmarna har även tillgång till gemensamma lokaler så som övernattningslokal (150 kr/natt), festlokal (250 kr/tillfälle), biljardrum och pingisrum.
- På gården finns trevliga uteplatser, välskötta planteringar samt stationer för källsortering.

Övrigt

Informationen är inhämtad från föreningens hemsida, årsredovisning (2018) samt kontakt med representant med föreningen. Framtida köpare uppmanas att kontrollera ovanstående fakta med representant från föreningen. Gå gärna in på föreningens hemsida www.svenstorp4.bostadsratterna.se för mer info.

Området

Att bo i Västra Innerstaden

Det är snudd på omöjligt att tänka sig Malmö utan Ribersborgsstranden. Att leva i storstaden vid Öresund definieras lätt med sommardagar i sanden där. I Västra Innerstaden finns flera exklusiva bostadsområden som ligger precis invid eller med närhet till Ribersborgsstrandens vatten men ändå lugnt och ostört. Här finns bostäder med både citys och naturens alla möjligheter utanför porten året om. Det signalerar livskvalitet på Malmö-vis.

I västra innerstaden är det lätt att finna ro även om citypulsen slår bara några kvarter bort. Något som verkligen kännetecknar området är parkerna. I Malmös största, Pildammsparken, utnyttjas varje meter fullt ut. Mellan dammarna, vars innehåll en gång betydde skillnad mellan liv och död för stadens folk, ringlar motionsspår. Nu spelas här utomhusteater och man kan både ta en fika och träna på utegymmet i parken. Malmö stad har i flera områden byggt upp temalekplatser åt barnen, här ligger Spindellekplatsen tänkt för de minsta.

Fridhem, som ligger i Slottsstaden, är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden. Husen är eleganta och skolorna i närområdet utmärkta. Ribersborgsstranden och det vackra Kallbadhuset, som uppfördes 1898 och är klassat som byggnadsminne, ligger bara ett stenkast bort. Att ta ett vinterdopp från bryggan och sedan värma sig i bastun är tradition för många.

Västra Innerstaden är stor till ytan och rymmer många bostadsområden som alla har sin karaktär. Västervång ligger söderut längs Ribersborgstranden. Flera områden följer sedan inåt Malmö Centrum och Kronprinsen där kvarteren idag är mycket livliga. Skyskrapan skulle bli en stad i staden med butiker och service för de boende. Bostadsområden som Rönneholm, Dammfri, Lorensborg och Nya Bellevue ligger alla med närhet till Pildammsparken och Stadionparken.

Om man vill bo centralt i villa eller småhus i Malmö är Solbacken ett givet val. I charmiga Solbacken spänner stilarna över de senaste hundra åren då förtätning skett. Det var här som de första funkisvillorna Malmö byggdes och hela området är inbäddat i lummig grönska. Området länkas ut mot kusten till Mellanheden där flerfamiljshusen byggdes efter idén om ’hus i park med tillgång till ljus och luft’.

Populära Friluftsstaden var länge ett av Malmös mest välkända områden. Det tog form under 1940-talet och radhusens nyskapande finesser som sopnedkast direkt vid köksbänken och inbyggda skohyllor gjorde att det fick stor internationell uppmärksamhet.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Dammfri? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Innerstadens 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Vackert och välbevarat badhus som erbjuder bad, bastu, SPA samt fika och middag året om.
 • Teaterlekplatsen i Pildammsparken
  En dröm för de små med sagoslott, kulisser och scen.
 • Mineral
  100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren

Karta

Ribevägen 10B

Ribevägen 10B,
217 46 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Patrik Sawicki

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 85

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Dammfri, Malmö

  Adress
  Pilåkersvägen 7A
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 390 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Dammfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Mariedalsvägen 56B
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 523 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Dammfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Bobergsängen 1C
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 502 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Dammfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Ribevägen 14 B
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 795 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Dammfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Ängdalavägen 31
  Utgångspris
  1 750 000 kr
  Månadsavgift
  3 530 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  52 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!