Hoppa till innehåll

Välplanerat, praktiskt och fräscht!

  • På förhand

Ellstorp, Malmö

Sallerupsvägen 32K

Avgift:
3 430 kr*
Antal rum:
2
Boarea:
48 kvm
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
2 av 4

*I avgiften ingår värme, vatten, bredband, digital-TV och bostadsrättstillägg. Värme och vatten betalas schablonmässigt och korrigeras 1 gång/år. El avläses individuellt och debiteras efter förbrukning. Obligatorisk kostnad tillkommer om 68 kr/månad avseende administrativ avgift för el.

[En bra dold rubrik här]

ANMÄL DIG TILL VISNING

  1. Bokad visning.

Boka visningstid

Ansvarig mäklare

Ola Petersson

Fastighetsmäklare / Partner

Kontakta mig

Bjurfors Malmö Öster
Ola Petersson

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Välplanerat, praktiskt och fräscht!

Genomgående tvårummare med inglasad balkong i stabil HSB-förening med låga avgifter och friköpt tomt. Renoverat badrum, diskmaskin, våning 2!

Beskrivning

Prisidé 1.400.000 kr

Välkommen till Sallerupsvägen 32K

På Sallerupsvägen bor du till en låg månadskostnad i en välskött HSB-förening med Malmös pulserande cityliv runt knuten. Föreningen har en belåning på 2.945 kr/kvm. För den som önskar njuta av härliga grillkvällar i goda vänners lag finns tillgång till grillplats intill ellstorpsparkens lummiga atmosför. Bostaden är placerad på kort avstånd från knutpunkten Värnhem med närhet till ett rikt utbud av butiker, gym, caféer och restauranger. I bostadens omedelbara närområde finner du köpcentrat Malmö Entré samt goda kommunikationer via buss till Lund och Malmö Högskola. Även Östervärns tågstation har öppnats vilket ger området optimala kommunikationsmöjligheter. Det pendlarvänliga läget gör bostaden till ett utmärkt alternativ för de flesta.

Varmt välkommen på visning - vänligen kontakta mäklaren för förhandsvisning!

Håll koll på detta objekt

Bilder

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Idaborg 1

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 430 kr

I avgiften ingår värme, vatten, bredband, digital-TV och bostadsrättstillägg. Värme och vatten betalas schablonmässigt och korrigeras 1 gång/år.
El avläses individuellt och debiteras efter förbrukning. Obligatorisk kostnad tillkommer om 68 kr/månad avseende administrativ avgift för el.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,7385%
Andel av årsavgiften är
0,7385%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
103
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Antal sovrum
1
Boarea
48 kvm*

*Areauppgifter enligt bostadsrättsförening

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1943
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2019-12-13

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Atle
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
139
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 313 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja. Föreningen accepterar delat ägande, dvs. att förälder och barn köper en lägenhet och låter sitt barn bo i den, om den som bor i lägenheten står med på köpeavtalet. Ingen speciell uppdelning krävs.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen är en äkta förening och omfattar 139 lägenheter och 2 lokaler med adresserna Sallerupsvägen 32 A-N. Föreningens tomt är friköpt. HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg till föreningens lägenheter.

Medlemskap
- Föreningen vill boka tillsyn med säljare och köpare innan medlemskapet blir godkänt. Denna tillsyn bokas av säljaren som sedan meddelar köparen om tid och dag.
- I samband med överlåtelse tar HSB ut en medlemsavgift på 500 kr/medlem och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll.

Föreningens ekonomi

Föreningen höjde avgifterna med 5% i maj 2023. Föreningen ska ha budgetmöte i december, först efter det vet de om det kommer bli någon eventuell höjning av avgiften längre fram (kontroll 2023-11-10).

En schablonkostnad för värme och vatten ingår i avgiften, har man en högre eller lägre förbrukning än schablonen kan man få betala extra för detta respektive få tillbaka om förbrukningen varit mindre. Det finns avläsare i varje lägenhet. Man kan se hur mycket man har förbrukat då föreningen erbjuder en inloggning där man kan hålla koll via mobilen. Man kan även koppla sin mobil till porttelefonen så att man kan öppna till någon som ringer på dörren nere vid trappdörren.
Föreningen har även gemensam el där den boende har individuell mätare och betalar efter faktisk förbrukning.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar Skåne. Bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1985 Utbyte av fönster
1998-99 Utbyte vattenstammarna samt radiatorer.
2007 Relining av avloppsstammarna
2016 Målades fasaden om och sprickor i fasaden lagades. Föreningen bytte även ut hängrännor och stuprör.
2018 Målning av trapphusen. Införande av gemensam el.
2019 Byte av tvättutrustning
2021 Installation av solceller
2022 Byte av franska balkongdörren (endast1:orna berördes av detta).

Kommande underhåll
Inget större planerat i dagsläget (2023-11-10).

Parkering

I området råder boendeparkering. För mer info se www.malmo.se

TV/bredband

Huset är ansluten till ComHems digital-tv small nät där grundkanalerna ingår.
Föreningen har kollektivt bredband via Ownit som ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör vinds- och källarförråd.

I fastigheten finns cykelförråd och tre tvättstugor som är utrustade med två maskiner och en torktumlare. Torkrum finns också i huset. Bokning sker digitalt via nätet alternativt på bokningstavlor utanför tvättstugorna. Tvättstugorna ligger i fastighetens källare.

Föreningen har miljöhus för källsortering. Låsta cykelförråd finns på innergården, går att hyra för 10 kr/mån nuläget men kommer att höjas. Föreningen har även ett fritidsrum med träningsutrustning som kan nyttjas av medlemmarna.

Övrigt

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information. Se mer info på föreningens hemsida https://www.hsb.se/malmo/brf/atle/brf-atle/

Länkar

Om Ellstorp

Att bo på Värnhem

Värnhem ligger i de östra delarna av centrala Malmö. Platsen för Värnhemstorget var en viktig vägkorsning redan på medel­tiden och har fortsatt att vara så. Idag är torget en livlig knutpunkt för pendlare till och från Malmö med möjlighet att lätt ta sig vidare med tåg från Centralstationen eller buss till orterna som kringgärdar staden. Entré är namnet på det köp­centrum som ligger vid östra infarten till Malmö. Byggnaden präglas av stora glas­fasader som ger känsla av ljus och rymd. Här kan man också gå på bio, gymma eller bowla i laserljusmiljö.
Östervärn är ett område som ligger nära Värnhemstorget. De flesta husen är uppförda innan 1940-talet och är tydligt formade av industrialiserings genombrott. Flerbostadshus på 4-5 våningar byggda i ljus sten och rött tegel kantar oregelbundna kvarter och krökta gator. Malmö var länge en av Sveriges största industristäder. Idag är Malmö den stad i Sverige som växer snabbast. Ellstorp är området, som när det byggdes på 1940-talet, var ett av de första storskaliga bostadsområdena i Malmö med sina 1 100 lägenheter. Idag är det populärt bland de som vill bo bland gröna ytor och med cykelavstånd till centrum. Flera av husen står som friliggande längor samlade kring skyddade innergårdar, i närheten ligger Ellstorpsparkens promenadstråk. Författaren Björn Ranelid växte upp i området och hyllar ofta sina barn­doms­kvarter. Han är troligen den mest kända person som bott i Ellstorp och menar att eftersom parken inte har något specifikt namn skulle det vara fint om den som en hyllning efter hans död döptes om till Björn Ranelid-parken. Det kanske blir så.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Ellstorp? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Sallerupsvägen 32K

Sallerupsvägen 32K

212 18 MALMÖ

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Anmäl dig till visning

Bokad visning.

Jag vill anmäla mig

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Mäklare

Jag är intresserad av Sallerupsvägen 32K

Bokad visning.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Liknande bostäder