Stor och hemtrevlig trea om 93 kvm på populärt läge

Fågelbacken, Malmö

Edward Lindahlsgatan 18B

Budgivning pågår
Utgångspris
2 795 000 kr
Avgift
4 794 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Boarea
93 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 2 885 000 kr

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Stor och hemtrevlig trea om 93 kvm på populärt läge

Centralt belägen i Hästhagen inom promenadavstånd till Centralen, gågatan, havet och parker, ligger denna rymliga och fina trerummare om 93 m²

 • Ansvarig mäklare

  Ola Petersson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 62

 • Extra kontaktperson

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 04

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Centralt belägen i Hästhagen inom promenadavstånd till Centralen, gågatan, havet och parker, ligger denna rymliga och trevliga lägenhet med fönster i flera väderstreck. På andra våningen med insynsfri utsikt från balkong breder 93 välplanerade kvadratmeter ut sig. En stor entré välkomnar med bra förvaring och avhängningsplats. Hallen för en vidare in i lägenheten med vackert kalkstensgolv. Det rymliga vardagsrummet har stora fönsterpartier, utgång till balkongen i skönt söderläge. Här finns plats för soffgrupp och matsalsmöblemang. Många vackra attribut så som fungerande öppen spis, fiskbensparkett och fina parkettgolv. Ombyggt helkaklat badrum med duschrum och förberett för tvättmaskin. Lägenhetens två sovrum har båda plats för stor säng och arbetsbord samt fönster mot lugnt läge.

Här bor ni på lugnt och omtyckt läge i direkt anslutning till Slottsstaden och Fågelbacken med gångavstånd till Ribersborg och alla dess fantastiska natursköna grönområden. Läget här är bekvämt och omtyckt av många. I närområdet finns bra bussförbindelser, livsmedelsaffärer, gym och ett mysigt restaurang och caféutbud samt närheten till Slottsparken. I huset finns också en möblerad takterrass.

Interiör

Hall
Hallen välkomnar med säkerhetsdörr och vackert kalkstensgolv sen byggåret. Här finns plats för ytterkläder. I Hallen finns två inbyggda garderober.

Kök
Stort och rymligt kök i fint och bevarat originalskick. I köket finns plats för matbord till fyra middagsgäster. Väggarna är målade och på golvet ligger en linoleummatta. Köket är utrustat med spis (Electrolux), kyl/frys (elektrolux 2015). Det är även förberett för diskmaskin.

Badrum
Helkaklat badrum som blev totalrenoverat och utbyggt under 2010. Sobra färger som passar alla. Utrustat med infällda spotlights i taket, toalett IFÖ (2010), handfat (Vedum 2010), dusch (2010), badrumsskåp (Vedum 2010), Förberett för tvättmaskin. Duschvägg från INR.

Sovrum 1
Stort sovrum med plats för både säng och andra möbler. Målade väggar och parkett på golvet.

Sovrum 2
Rofyllt sovrum med fina fönsterpartier. Bra plats för dubbelsäng. Här inne finns också två stycken garderober. På golvet vilar parkett och väggarna är målade i vitt.

Vardagsrum
Fantastiskt vardagsrum i vinkel. Här finns mycket plats för både matsalsbord och vardagsrumsmöbler. I vardagsrummet finns en öppen spis som är fungerande. På golvet ligger fint bevarat fiskbensparkett och väggarna är målade i vitt.

Fakta

Uteplats/balkong

Ljuvlig balkong i söder

Ombyggnad, Renoveringar

2009 Omdragning av all el
2010 Totalrenovering av badrum

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostadsrätten ingår både källar- och vindsförråd

Parkering

Boendeparkering på gatan

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 794 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Ekonomi

Andel i föreningen
4,824%
Andel av årsavgiften är
5,429%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 795 000 kr
Lägenhetsnummer
18
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
93 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1949
Uppvärmning
Fjärrvärme

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Hermanstorp 7
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
24
Antal hyresrätter
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Hermanstorp 7 är en äkta förening som ligger längs Edward Lindahlsgatan i Västra Innerstaden. Huset uppfördes 1949 och innefattar 24 lägenheter. Föreningen bildades 2008 i samband med att huset ombildades från hyresrätter till bostadsrätter. I huset finns 22 bostadsrätter samt 2 hyreslägenheter. Dessa hyreslägenheter kan betraktas som ett dolt kapital då de kommer innebära intäkter till föreningen när de säljs.

Ekonomi/Avgiftsändringar
I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar (kontroll 2019-06-20). Den ekonomiska förvaltningen sköts av Örehus fastighetsförvaltning. Föreningen äger marken.

Energideklaration
Enligt lag (2006:985) om energideklarationer för byggnader, ska det för en bostadsrättsförenings byggnad finnas en energideklaration som är upprättad för mindre än 10 år sedan. Ansvaret för att en gällande energideklaration finns faller på bostadsrättsföreningen, i egenskap av ägare till byggnaden. I förevarande fall finns ingen gällande energideklaration (upprättad för mindre än 10 år sedan).

Medlemskap
Föreningen accepterar delat ägande, ingen speciell uppdelning av andelarna krävs.
Juridiska personer godkänns inte som medlemmar i föreningen.

Ovanstående information är hämtad från årsredovisning, hemsida samt representant från styrelsen. Slutlig köpare uppmanas att kontrollera uppgifter med berörd förening.

Renoveringar - Utförda och planerade

Renoveringar:
2009 - byttes alla elinstallationer i huset.
2010 – underhåll av fasaden.
2010 - har de som velat bytt till säkerhetsdörr.
2010 - byte av låssystem till gemensamma utrymmen.
2010-2011 - genomfördes stambyte då även samtliga badrum renoverades.
2012 - takrenovering av halva taket
2014-2015 – takomläggning av hela taket (nytt tak) samt fasad.
2016 – ny ventilationspump.
2018 - Ny utemiljö

Kommande renoveringar:
Föreningen har en 10-årig underhållsplan som senast uppdaterades under 2018.
2019/2020 En eventuell uppfräschning av trapphusen kommer härnäst.
2020 Tvättstuga/torkrum
2022 OVK

Parkering

Föreningen disponerar inga egna parkeringsplatser. Det finns garageplatser i området som hyrs ut av MKB. Det råder även boendeparkering på gatorna i området.

TV/bredband

Kabel-tv ingår i avgiften, leverantör ComHem. Internetabonnemang får varje lägenhetsinnehavare skaffa själv, antingen via ComHem eller någon annan operatör via telefonjacket.

Gårdsplats/innergård

I fastigheten ingår omkringliggande gräsmattor och häckar.

Gemensamma utrymmen

Det finns en tvättstuga som kan bokas alla dagar. I tvättstugan finns två tvättmaskiner, två torkskåp, en torktumlare och en mangel. Alla av nyare modell.

På taket finns en möblerad (under sommarhalvåret) takterrass som kan utnyttjas av medlemmarna.

Utrymme med snickarbänk håller på att formaliseras. Det finns fler tomma utrymmen som kan göras om till gemensamhetsutrymmen. Styrelsen tar gärna emot förslag på vad de kan utvecklas till.

Övrigt

Informationen är hämtade från senaste årsredovisning och föreningens ordförande. För mer information se föreningens hemsida www.hermanstorp7.se. Den slutgiltige köparen uppmanas att kontrollera uppgifterna med föreningen.

Området

Att bo i Slottsstaden

Får det vara en smash, dubbel skruv eller en kardemummabulle? I Slottsstaden finns verkligen det mesta för den som gillar ett aktivt liv men också goda möjligheter att njuta av en lugn fikastund. Det säger en hel del om vardagslivet i Slottsstaden där det ligger fint placerat mellan havets lugn och citys puls. Det här området lockar många olika grupper som pensionärer, småbarnsfamiljer och yngre med sin sköna mix.

Slottsstaden, som följer Slottssparkens kant, är en del av Västra Innerstaden i Malmö. Stadsdelen tog sin form redan under 1950-talet och många som flyttade in då har bott kvar i området sedan dess. Detta har gjort att Slottsstaden i folkmun kallats för Käppastan. Är man till åren kommen är det ibland skönt att ha en käpp att stödja sig på.

I Slottsstaden har det sedan ett par år tillbaka pågått ett generationsskifte och idag är området väldigt populärt för såväl äldre som yngre medborgare. De trevliga flervåningshusen i kombination med läget gör området attraktivt för unga människor likväl som småbarnsfamiljer. Det finns flera förskolor och grundskolor med mycket gott rykte som sedan länge är etablerade i Slottsstaden. Närheten till Malmös centrum, shoppingcentret Triangeln och Citytunneln är givetvis också positivt.

De tre gatorna Köpenhamnsvägen, Mariedalsvägen och Regementsgatan är huvudgatorna i området och här finns många mysiga specialbutiker som blomsteraffärer men också caféer och restauranger. I Slottsstaden finns mängder med grönområden, all tänkbar service och goda kommunikationsmöjligheter med innerstadsbussar och cykelvägar. För den som vill går det också att promenera in till city eller Pildammsparken på bara några minuter.

Fågelbacken och Hästhagen är två sammankopplade områden som är belägna mellan Slottsstaden och Davidshall. Fågelbacken består av varierad bebyggelse och angränsar mot Mariedalsvägen. Flerfamiljshusen innehåller både bostadsrätter och hyresrätter, de flesta lägenheterna är tvåor och treor. Majoriteten uppfördes runt 1940-1950-talen. Områdets mest kända byggnad är Kronprinsen. Byggnaden, som stod färdig 1964, är Sveriges femte högsta skyskrapa och täckt med 1,9 miljoner små mosaikbitar.

Området Hästhagen angränsar mot Fersens väg och namnet härstammar från förr då Malmö husarregementes hästar betade där och den militära historien lever kvar i flera gatunamn. Den nuvarande bebyggelsen består främst av flerfamiljshus från början av 1900-talet och en av områdets mest kända byggnader är Sockerbolagets hus, som numera är kontor. En mörk tegelbyggnad med vackert grönt koppartak från 1922 som stoltserar med charmig arkitektur.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Slottsstaden? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Slottsstadens 3 bästa

3
 • Atrium
  Charmig kaffebar med uteservering på gården.
 • Yesterday Retro Form
  Retrobutik som köper och säljer möbler och saker från 1950-60-talet.
 • Spoonery
  Välsmakande långkok i form av både soppor och grytor med hembakat surdegsbröd.

Karta

Edward Lindahlsgatan 18B

Edward Lindahlsgatan 18B,
217 42 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Ola Petersson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 62

 • Extra kontaktperson

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 04

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Fågelbacken, Malmö

  På förhand
  Adress
  Örsholmsgången 8A
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 928 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!