Bostäder till salu på Johanneslust

Hitta din nya bostad på Johanneslust

Attraktiva bostäder till salu på Johanneslust

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu på Johanneslust just nu!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneslust, Malmö

  På förhand
  Adress
  Singelgatan 24E
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  4 860 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  108 kvm

  Kommer snart ut till försäljning! Visning: 2020-10-02 16.00 Boka här

Området

Att bo på Johanneslust

De två områdena Johanneslust och Valdemarsro ligger i Östra Malmö och tillhör stadsdelen Kirseberg. Här ligger Östra Sommarstaden som är ett av Sveriges äldsta bevarade koloniområden med tidstypiska stugor av trä. På Johanneslust finns många villor från tidigt 1920-tal när egnahemsrörelsen skapade området. Här har man nära till grönskande områden som Bulltoftaparken och Beijers park som erbjuder många aktiviteter.

Johanneslust ligger i stadsdelen Kirseberg, mellan Flygfältsparken och den nerlagda Simrishamnsbanan. Johanneslust uppstod som ett egnahemsområde på 1920-talet under namnet Flygstaden, eftersom det låg i anslutning till den gamla flygplatsen Bulltofta.

Längs de gamla järnvägsspåren finns det charmiga koloniområdet Östra sommarstaden som bildades 1921 och är ett av Sveriges äldsta med totalt 159 tomter.

De gamla lokstallarna som låg utmed Singelgatan revs 2013 och ersattes av nya med likvärdigt utseende. Här huserar bland annat en foodtruck, kafferosteri, skomakeri och en stor filmstudio. Området är under stor utveckling där flera bostäder och skolor planeras.

Johanneslust präglas ännu av den gamla charmen från förr med putsade stenvillor och lummiga trädgårdar. Barnfamiljerna har bekvämt nära till den privata förskolan Hattstugan.

Valdemarsro ligger mellan Inre ringvägen och Sege å och är ett område som består av både bostäder och industri och i i synnerhet fordonsinriktade verksamheter. Här finns också en halkkörningsbana som tidigare var Bulltofta flygplats startbana. Norr om Vattenverksvägen finns ett bostadsområde med hus av varierande ålder samt en förskola.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Johanneslust? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Öster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Johanneslust 3 bästa

3
 • Nordic Streetfood
  Foodtruck i Lokstallarna med njutbara nordiska smaker på välvalda råvaror
 • Malmö Padelcenter
  Banor och loungeområde för padelfantasten
 • Östra Sommarstaden
  Köp en glass i sommarkiosken och känn historiens vingslag under en promenad i området