Hoppa till innehåll

Luftig, ljus och trivsam 2:a i nyskick med balkong

  • På förhand
  • 51 kvm
  • 2 rum
  • 2 195 000 kr

Kalkbrottet, Malmö

Högatan 9

Utgångspris:
2 195 000 kr
Avgift:
3 984 kr*
Antal rum:
2
Boarea:
51 kvm**
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
3 av 4
Hiss:
Ja

*I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om 169 kr/mån tillkommer avseende tv, bredband och telefoni.

**Areauppgifter enligt bostadsrättsförening

På Förhand – Vad är det?

På Förhand ligger bostäder som av olika anledningar inte är ute till försäljning just nu men som kan komma att säljas om förutsättningarna är rätt.

Läs mer om På Förhand

Ansvarig mäklare

Gustav Cagmo

Fastighetsmäklare / Senior Partner

Kontakta mig

Bjurfors Malmö Öster

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Luftig, ljus och trivsam 2:a i nyskick med balkong

Yteffektiv och väldisponerad tvåa i nästintill nyskick. Öppen planlösning och balkong i söder mot gården.

Beskrivning

Välkommen till Högatan 9

I ett av Limhamns nyaste kvarter Elinelund ligger denna mycket fina tvåa med balkong i söder. Interiören är stilren och avskalad i ljusa toner med vit ekparkett och ljusa väggar. Planlösningen är genomtänkt och väldisponerad med kök och vardagsrum i öppen planlösning, sovrum med plats för dubbelsäng och bra förvaring i garderob. Helkaklat badrum med tvättmaskin/torktumlare.

Stadsdelen Elinegård växer fram och är ett lugnt och barnvänligt område med gångavstånd till skola, matbutik och parker. Här bor du med närhet till promenadstråk runt Kalkbrottet och fina grönområden. Shopping- och handelskvarteret i Hyllie och Emporia ligger några minuter bort samt närhet till Limhamns centrum. Goda kommunikationer med buss från Annetorpsvägen och från Hyllie station är både centrala Malmö och Köpenhamn.

Varm välkommen på visning!

Interiör

Välkommen till ditt drömhem på en lugn och mysig gata!

Upptäck detta nybyggda, vitputsade hus där vi tar hissen upp till våning tre och möts av en bostad som utstrålar modern elegans och komfort. Redan i hallen möts du av ett härligt ljus och gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor.

Stilrent badrum
Hemmets stora badrum är en fröjd för ögat med helkaklade väggar i vitt och ett grafitgrått klinkergolv. Här finns glasade duschväggar, handdukstork, wc, handfat samt både tvättmaskin och torktumlare, vilket gör vardagen enkel och bekväm.

Öppen och inbjudande planlösning
Vardagsrummet och köket samsas i en öppen planlösning som skapar en generös sällskapsyta med plats för både matbord och soffa. Den ljusgrå inredningen ger ett sobert intryck och den fulla maskinella utrustningen tillsammans med en stor köksö för matlagning och servering ger en känsla av lyx. Vita, stående plattor ovanför bänkskivan i ek förstärker det eleganta uttrycket. Rummet ramas in av vackert ekparkettgolv och klassiskt vita väggar.

Söderbalkong med sol hela dagen
Från vardagsrummet öppnar sig dörren till den stora söderbalkongen med fri utsikt och sol hela dagen. Här kan du njuta av långa, soliga dagar och ljumma sommarkvällar.

Rymligt och avkopplande sovrum
Sovrummet är rymligt med gott om plats för både dubbelsäng och skrivbord, perfekt för den som vill ha en arbetsplats hemma. En garderobsvägg ger utmärkta förvaringsmöjligheter.

Ett modernt och lyxigt boende
Detta boende är modernt, lyxigt och nybyggt med högkvalitativa materialval, rikligt med ljus och en härlig planlösning. Här kan du verkligen njuta av ett bekvämt och stilfullt hem.

Varmt välkommen på visning!

Håll koll på detta objekt

Bilder

  • Kontakta mig-Gustav

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Höräfsan 1

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 195 000 kr
Lägenhetsnummer
2-1203
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Ja
Rum
2
Antal sovrum
1
Boarea
51 kvm*

*Areauppgifter enligt bostadsrättsförening

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 984 kr

I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om 169 kr/mån tillkommer avseende tv, bredband och telefoni.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2018
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX

Ekonomi

Andel i föreningen
0,83981%
Andel av årsavgiften är
0,83981%
Pantsatt
Ja
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
676 480 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord via Bopedia. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
B
Energideklarationsdatum
2020-11-25

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Spira
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
106
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 433 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Spira är en äkta förening som bildades 2016. Ikano Bostad var byggherre och arkitekt var Panorama Arkitekter AB. Föreningen omfattar 106 lägenheter som ligger på adresserna Högatan 7-11 och Räfsgatan 2-22.

Föreningens ekonomi

Den ekonomiska förvaltare är Nabo.
Föreningen gjorde en avgiftshöjning på 25% 2024-01-01.

Föreningen har budgetmöte i november, efter detta tas beslut om eventuella avgiftshöjningar (kontrollerat 2024-05-22).

Försäkring

Föreningen är försäkrad hos Folksam. Bostadsrättstillägg ingår i föreningens försäkring.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar
2019 Byttes motorn till garageporten och hissarna har besiktigats.
2021 Asfalterades parkeringen på baksidan av huset på Räfsgatan.
2022 Asfalterades parkeringen vid Högatan 7-11.
2023 Installerades 4 laddplatser utomhus. Spolades samtliga grenledningar och huvudstammar. OVK samt ventilationsrensning.

Planerade renoveringar (kontrollerat 2024-05-22):
Föreningen kommer att utföra ett större arbete med ventilationen

Parkering

I föreningen finns det 50 garageplatser, 22 parkeringsplatser utomhus och 11 carportplatser. 6 st av platserna i garaget är utrustade med laddboxar och 4 st av parkeringsplatserna är utrustade med laddboxar. Ytterligare platser är förbereda för el.

Garageplats: 765 kr/mån för vanlig plats. 1065 kr/mån + förbrukning för laddplats.
Parkeringsplats utomhus: 510 kr/mån för vanlig plats. 810 kr/mån + förbrukning för laddplats.
Carport: 612 kr/mån

I dagsläget finns där några lediga platser (kontroll 2024-05-22). Har du frågor om garage eller parkering, kontakta styrelsens parkeringsansvariga på: parkering.brfspira@gmail.com

TV/bredband

Föreningen är ansluten till Tele2 för TV (basutbud), bredband och IP-telefoni (ej samtalskostnad). Hastigheten är 500/500. Det tillkommer som obligatoriskt tillägg om 169 kr/mån.

Gårdsplats/innergård

Gemensam gård med uteplats med pergola och sittgrupp, här finns även en liten lekplats. På gården finns även cykelställ och miljöhus.

Gemensamma utrymmen

Samtliga lägenheter är utrustade med egna tvättmöjligheter.

Övrigt

All information gällande föreningen har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Länkar

Om Kalkbrottet

Att bo på Limhamn

En pittoresk ”stad i staden”. Den gamla fiskeorten Limhamn känns allt mindre som en del av Malmö och mer som en egen liten stad. Den genuina småskaliga känslan som råder här samt läget vid havet attraherar många. I centrum finns ett rikt utbud av restauranger och butiker. Det finns bland annat köttaffär, ostbutik, fiskrökeri, chocolaterie, tehandel och karamellkokeri.

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. Gamla Limhamn kännetecknas av charmiga gatuhus från slutet av 1800-talet på små, ibland kullerstensbelagda, gator. En populär samlingspunkt är Limhamns torg som har en stor gräsplätt, lekplats, boulebana, vattenfontän och flera bänkar att koppla av på. Torget fylls med folk när det arrangeras julmarknad och loppmarknad här varje år.

I centrala Limhamn finns flerbostadshus medan utkanterna till största delen består av villaområden. Ön på Limhamn erbjuder bland annat möjlighet till bad, promenadspår och fantastisk solnedgång över Öresund. Här finns även en mycket populär fiskeplats som lockar många fiskare varje dag samt skola, gym och matbutik. Centrala Limhamn når du på 5 minuter med cykel och här erbjuds ett stort serviceutbud. När det gäller kultur kan Limhamn visa upp soldattorpet, som härstammar från 1800-talet. Här finns det ett stort bildarkiv och varierande utställningar. Varje år arrangeras det ett traditionsenligt midsommarfirande där familjer breder ut sina filtar med picknick och dansar runt midsommarstången. Hamnfestivalen är ett också ett populärt evenemang som äger rum under tre dagar i augusti. Då vimlar hamnen av mataktörer, musik, nöjen och vattenaktiviteter.

Sibbarp ligger vid Öresundsbrons brofäste nära Limhamn. I området finns många bostadshus men det är också ett fritidsområde med en fyrstjärnig camping. Strandhuset är en populär restaurang med havsutsikt och egen minigolfbana i retrostil som har öppet sommartid.

Annetorp är ett bostads- och industriområde mellan Annetorpsvägen och Linnégatan väster om Limhamns kyrka. Området har en blandad bebyggelse med villor, radhus och flerfamiljshus. Här finns också Folkets hus, skolor, förskolor, ishall och idrottsplats. I den södra delen ligger industriområdet med flera hundra verksamma företag. Övriga bostadsområden är Hyllie by och Djupadal. Hyllie by ligger mellan Lorensborgsgatan och Elinelundsvägen, och Djupadal mellan Rudbecksgatan och Inre Ringvägen väster om Elinelundsvägen. Båda områdena består till största delen av villor och radhus. I närheten finns Elinelunds fina koloniområde och Hyllie park folkhögskola. På folkhögskolan kombinerar eleverna teoretiska studier med skapande verksamhet.

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. Här finns Glasbruksskolan som är en grundskola f-6 och Limhamnsskolan som öppnar läsåret 2024/2025. Skolan är planerad för fem parallella klasser i årskurs 7-9 vilket ger plats för cirka 450 elever. I Limhamns Sjöstad finns flera matbutiker, bageri och restauranger. Längs med kajen finns fina trädäck med utsikt utåt Ön, idealiskt för picknick och solbad. Ett populärt ställe som gränsar till Sjöstaden är Dragörkajen, där Danmarksfärjorna tidigare gick från, med restauranger och glasscafé.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad vid Kalkbrottet? Kontakta Bjurfors mäklare på Limhamn! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Mäklare

Ansvarig mäklare

Gustav Cagmo

Jag är intresserad av Högatan 9

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Kampanjbild Boneo

Liknande bostäder