Stor inglasad balkong i söderläge

Limhamn, Malmö

Västanväg 49B

På förhand
Utgångspris
1 750 000 kr
Avgift
3 761 kr
Antal rum
2
Boarea
58 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Balkong
Ja

Stor inglasad balkong i söderläge

På lugna och trivsamma Limhamn erbjuds en rymlig tvårummare på bekvämt våningsplan.

 • Ansvarig mäklare

  Ida Rohman

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-641941

 • Extra kontaktperson

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Västanväg 49B - Bjurfors
Interiörbild. Västanväg 49B - Bjurfors
Västanväg 49B. Västanväg 49B - Bjurfors
Västanväg 49B

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På lugna och trivsamma Limhamn erbjuds en rymlig tvårummare på bekvämt våningsplan.

Fakta

Uteplats/balkong

Inglasad balkong

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten tillhör två förråd på källarplan.

Månadsavgift

Avgift
3 761 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 75 kr/mån avseende bredband samt 150 kr/mån avseende el. Det sker en avläsning för elen i december varje år och avräkning mot reell elförbrukning brukar ske i april kommande år.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,67076%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 750 000 kr
Lägenhetsnummer
509
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
58 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Byggnadssätt

Byggår
1947

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2019-09-09

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kanariefågeln
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
149
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Kanariefågeln är en gammal förening som bildades när huset byggdes 1947. Föreningen består av 149 st lägenheter och 2 st lokaler som har adresser på Älggatan 16-20 och Västanväg 43-49. Föreningen äger sin tomt och kommer därför inte att påverkas av några eventuellt höjda tomträttsavgälder. HSB har hand om föreningens ekonomiska förvaltning.

I föreningen finns ett gemensamt elavtal. En schablonkostnad debiteras månadsvis med 150 kr. Avläsning jämfört med verklig förbrukning sker i december månad. Eventuellt överskjutande förbrukning debiteras i mars/april kommande år.

Avgiftsförändringar:
Föreningen planerar årliga avgiftshöjningar om 2-4%.

Överlåtelse/Medlemskap:
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Föreningen godkänner delat ägande med minsta ägareandel 50%.

Vid överlåtelse av bostadsrätt vill föreningen utföra en standardiserad tillsyn för att kontrollera skick och eventuella brister gällande de saker som föreningen har intresse och ansvar för.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar/åtgärder:
2021 Sedumbeläggning på tvättstugetaket.
2020 Gruppanslutning till Bredband2.
2019 Kodlås på entrédörrar, sophus och cykelkällare. Föreningen bytte ett antal komponenter (ventiler, pumpar etc) i värme- och vattensystem.
2018 Ett större markarbete runt omkring husen längs Västanväg. Entresidorna på hus Västanväg 47 och 49 har fått nya planteringar och plattbelagda gångar är klart.
2017 Husgrunderna dräneras, gamla soprum har satts igen och nya markrör och brunnar anlagts. Även vissa andra äldre plattbelagda ytor är förnyade.
2017 Entresidorna på hus Västanväg 43 och 45 får nya planteringar och plattbelagda gångar. Husgrunderna dräneras, gamla soprum sätts igen och nya markrör och brunnar anläggs. Även vissa andra äldre plattbelagda ytor kommer att förnyas.
2016 OVK genomförd
2016 Ny styr- och reglerutrustning för värmesystemet.
2016 Uppgradering av tv-nätet (Com Hem) för digital/HD/bredbandsmöjligheter.
2016 Nya tvättmaskiner och torktumlare plus en fjärde tvättstation.
2014 Installation av bredbandsnät via fiber från Bredbandsbolaget.
2014 Renovering av källartrappor/cykelnedfarter på samtliga sju hus.
2013-2015 Yttertaken nya på samtliga hus.
2012 Nya gångar, planteringar, gatubrunnar och plattläggning längs Älggatan.
2011 Inglasade balkonger.
2009-2013 Relining av avlopp.
2009 Ny el även i de utrymmen som ligger utanför lägenheterna.
2009 Renovering av skorstenar
2009 Dränering av grunder (ej framsidan på Västanvägshusen)
2008-2011 Totalt 146st inglasade balkonger byggs
2008 Nya värmeväxlare för fjärrvärmen
2005 Bastuutrymmet renoveras
2005 Ny el i lägenheterna
2004 Genomgående renovering av de två kommersiella lokalerna på Rabyplan
2003 Nya ventiler och injustering av värmesystemet
2001 Säkerhetsdörrar och stålkarmar installeras
2000 Byte av ytterbågar på samtliga fönster

Framtida renoveringar/åtgärder:
Föreningen planerar för ett större projekt om 3-6 år där fönster och fasader ska bytas. Ingen tidsplan eller hur det kommer påverka avgifterna finns i dagsläget.

Parkering

Föreningen har ca 8 egna parkeringsplatser vid Älggatan. Dessa kan hyras för ca 450 kr per månad och det är separat kö via föreningen. (Ca 30 personer i kö i dagsläget. Kontrollerat 2021-04-08). I övrigt hänvisas till boendeparkering.

TV/bredband

TV via ComHem och bredband via Bredband2.

Gårdsplats/innergård

Det finns en innergård med grillplats och utemöbler. Även sopstationen ligger på innergården.

Gemensamma utrymmen

Det finns en stor tvättstuga (separat ingång) mellan Älggatan 18 och 20 med fyra tvättstationer och torkrum. Tvättmaskiner, torktumlare och avfuktare är nya 2016. I föreningen finns även bastu och duschrum i källarplanet på Västanväg 49A.

Till lägenheterna tillhör två förråd i källarplan.

Övrigt

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisning, hemsida och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. Besök gärna föreningens informativa hemsida: www.kanariefageln.se, och/eller kontakta styrelsen via följande e-post: info@kanariefageln.se.

Länkar

Området

Att bo på Limhamn

En pittoresk ”stad i staden”. Den gamla fiskeorten Limhamn känns allt mindre som en del av Malmö och mer som en egen liten stad. Den genuina småskaliga känslan som råder här samt läget vid havet attraherar många. I centrum finns ett rikt utbud av restauranger och butiker. Det finns bland annat köttaffär, ostbutik, fiskrökeri, chocolaterie, tehandel och karamellkokeri.

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. Gamla Limhamn kännetecknas av charmiga gatuhus från slutet av 1800-talet på små, ibland kullerstensbelagda, gator. En populär samlingspunkt är Limhamns torg som har en stor gräsplätt, lekplats, boulebana, vattenfontän och flera bänkar att koppla av på. Torget fylls med folk när det arrangeras julmarknad och loppmarknad här varje år.

I centrala Limhamn finns flerbostadshus medan utkanterna till största delen består av villaområden. Ön på Limhamn erbjuder bland annat möjlighet till bad, promenadspår och fantastisk solnedgång över Öresund. Här finns även en mycket populär fiskeplats som lockar många fiskare varje dag samt skola, gym och matbutik.

Centrala Limhamn når du på 5 minuter med cykel och här erbjuds ett stort serviceutbud. När det gäller kultur kan Limhamn visa upp soldattorpet, som härstammar från 1800-talet. Här finns det ett stort bildarkiv och varierande utställningar. Varje år arrangeras det ett traditionsenligt midsommarfirande där familjer breder ut sina filtar med picknick och dansar runt midsommarstången. Hamnfestivalen är ett också ett populärt evenemang som äger rum under tre dagar i augusti. Då vimlar hamnen av mataktörer, musik, nöjen och vattenaktiviteter.

Sibbarp ligger vid Öresundsbrons brofäste nära Limhamn. I området finns många bostadshus men det är också ett fritidsområde med en fyrstjärnig camping. Strandhuset är en populär restaurang med havsutsikt och egen minigolfbana i retrostil som har öppet sommartid.

Annetorp är ett bostads- och industriområde mellan Annetorpsvägen och Linnégatan väster om Limhamns kyrka. Området har en blandad bebyggelse med villor, radhus och flerfamiljshus. Här finns också Folkets hus, skolor, förskolor, ishall och idrottsplats. I den södra delen ligger industriområdet med flera hundra verksamma företag. Övriga bostadsområden är Hyllie by och Djupadal. Hyllie by ligger mellan Lorensborgsgatan och Elinelundsvägen, och Djupadal mellan Rudbecksgatan och Inre Ringvägen väster om Elinelundsvägen. Båda områdena består till största delen av villor och radhus. I närheten finns Elinelunds fina koloniområde och Hyllie park folkhögskola. På folkhögskolan kombinerar eleverna teoretiska studier med skapande verksamhet.

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. Här finns Glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. Limhamnsskolan är en ny skola som preliminärt kommer att öppna läsåret 2023/2024. Skolan är planerad för fem parallella klasser i årskurs 7-9 vilket ger plats för cirka 450 elever.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Limhamn? Kontakta Bjurfors mäklare på Limhamn! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Limhamns 3 bästa

3
 • Kaka på Kaka
  Lite charmigt och prisbelönat kafé, där det läggs stor kärlek på att baka och laga mat från grunden.
 • Limhamns kött & vilt
  Förstklassig butik med kött utan tillsatser som kommer från lokala bönder och jägare.
 • Mastio
  Tidigare mästerkocksvinnaren Sandra Mastio serverar stenugnsbakade gourmetpizzor med lokala råvaror.

Karta

Västanväg 49B

Västanväg 49B,
216 13 Limhamn

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Ida Rohman

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-641941

 • Extra kontaktperson

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Limhamn, Malmö

  På förhand
  Adress
  Västra Bernadottesgatan 23B
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 760 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Limhamn, Malmö

  Adress
  Älggatan 48A
  Utgångspris eller Högstbjudande
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 461 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  53,4 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Limhamn, Malmö

  På förhand
  Adress
  Rabygatan 67
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 506 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!