Etta mot lugn innergård utan insyn

Ribersborg, Malmö

Roslins Väg 14B

På förhand
Utgångspris
1 195 000 kr
Avgift
2 679 kr
Antal rum
1
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Boarea
30 kvm

Etta mot lugn innergård utan insyn

På ett av Malmös mest attraktiva läge invid havets rand finner vi denna trevliga etta med fiskbensparkett och stora fönster mot innergården.

 • Ansvarig mäklare

  Patrik Sawicki

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 85

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Föreningens trevlig innergård. Roslins Väg 14B - Bjurfors
Föreningens trevlig innergård
med gemensam terrass på vindsvåningen. Roslins Väg 14B - Bjurfors
med gemensam terrass på vindsvåningen
Attraktiva Ribersborg. Roslins Väg 14B - Bjurfors
Attraktiva Ribersborg
Med närhet till hav och strand. Roslins Väg 14B - Bjurfors
Med närhet till hav och strand
Regementsgatans breda serviceutbud i direkt närhet. Roslins Väg 14B - Bjurfors
Regementsgatans breda serviceutbud i direkt närhet
. Roslins Väg 14B - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planskiss
Planlösning
Alternativ Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

På ett av Malmös mest attraktiva läge invid havets rand finner vi denna trevliga etta med fiskbensparkett och stora fönster mot innergården.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Hanaholm 789
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
136
Antal hyresrätter
6
Antal lokaler
19
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Hanaholm 789 är en äkta förening som bildades 2007. Föreningen består av 136 lägenheter, varav 128 är bostadsrätt och 6 är hyresrätt. I föreningen finns också 19 lokaler med hyresrätt. Adresserna är Roslins väg 14, Kilian Zollsgatan 15 samt Tessins väg 8. Husen byggdes etappvis, de två lägre lamellhusen stod färdiga 1954 och det högre punkthuset 1956. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Styrelsen vill understryka att det viktigt att köpare och säljare är införstådda med informationen på den här sidan innan överlåtelse sker, https://brfhanaholm.se/forsaljning/

Föreningen accepterar delat ägande såvida den som avser att bosätta sig i lägenheten är delägare. Juridiska personer beviljas inte. Föreningen beslutar om andrahandsuthyrning från fall till fall. Ansökan lämnas till styrelse.

Mätutrustningen för IMD (kall, varmvatten och el) är inkopplad och föreningen debiterar de boende för faktisk förbrukning.

Föreningens ekonomi

Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget.

Renoveringar - Utförda och planerade

Renoveringar
2010 målades trappuppgångar.
2011 drogs fiber in i fastigheten.
2012 genomfördes en större renovering av fastigheten. Fönster och balkongdörrar byttes.
Renovering av tak, balkongplattor, förhöjda balkongräcken, komplettering av fasad samt renovering av piskbalkongerna.
2013 relinades samtliga avloppsstammar.
2014 installerades eGain, ett styrsystem för att optimera uppvärmningskostnaderna.
2017 färdigställdes arbetet med att stänga sopnedkasten och börja sortera matavfall. Tvättmaskiner och torktumlare har successivt bytts ut.
2019 nytt fiber från Skanova dras in i fastigheten och Bahnhof blir ny internetleverantör.
2020 Byte av tappvattenstammar i kök och badrum samt elstammar, värmesystem
Resturang på Tessins väg. 2020 invigdes restaurang La Nonnina på Tessins väg.
OVK i samtliga lägenheter, garage och kommersiella lokaler
Besiktning av eldstäder och rökkanaler

Framtida projekt
Tätskikt mellan garage och innergård. Förprojekteringen för detta är inledd och planeras att pågå under 2021.
Försköna torget vid korsningen Tessins väg och Roslins väg.
Relingprojekt är under uppstart vilket avser bottenstammar i grund. Vertikala stammar fram till lägenheter är relinade sedan tidigare.

Se mer info på, https://brfhanaholm.se/projekt/

Ingen avgiftshöjning är i dagsläget planerad på grund av pågående projekt utan de är tänkta att finansieras med befintliga medel. Föreningen har inte höjt avgiften de senaste två åren. Det skall dock inte uteslutas att en höjning kan komma 2022.

Parkering

Föreningen förfogar över 78 garageplatser samt 3 p-platser, båda med separat kö som hanteras av SBC. Avgiften för parkeringsplatserna är följande:

Garageplats bil kostar mellan 500 – 700 kr/mån beroende på vilken plats.
MCplats mellan 160 – 260 kr/mån beroende på vilken plats.
Lådcykelplats 160 kr/mån.
P-plats utomhus 350 kr/mån.

I kö idag står det 18 st. Nästa på tur att få plats har stått i kö sedan 2020-05-20.

För att ställa sig i kö för garage/parkeringsplats samt vid återlämnande/hämtning av garagenyckel vänder man sig till Emma Wigg på SBC (emma.wigg@sbc.se)

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Fiber via Bahnhof. Fastighetsnät med 1 Gbit/s tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på 65kr/mån.

Gårdsplats/innergård

De tre byggnaderna omsluter en gemensam gård, placerad mot söder för bästa solutnyttjande och med det höga punkthuset som skydd mot förhärskande nordvästliga vindar från havet. Denna hustyp återkommer längs hela Tessins vägs södra sida, men med stor variation i material och detaljutformning. Husen bildar övergång mellan Slottstadens traditionella kvartersstad och Ribersborgs storskaliga lamellhus.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har 5st gemensamma terrasser - en på Tessins väg 8, en på Roslins väg 14 och tre på Kilian Zollsgatan 15.
I källaren i varje hus finner du 2 stycken tvättstugor som är utrustade med 2 stycken tvättmaskiner, torkrum, torktumlare och en mangel. I varje hus finns även cykelförråd och barnvagnsförråd med möjlighet att låsa fast barnvagnen. Övriga gemensamhetsanläggningar är ett hobbyrum placerat i källaren på Roslins väg 14 (detta är dock upptaget av Malmö VVS så länge entreprenaden pågår). Till varje lägenhet till hör antingen källarförråd/vindsförråd eller beroende på lägenhetens storlek i vissa fall båda.

Övrigt

Föreningsinformationen är uppdaterad 2021-03-22 och inhämtades via årsredovisning och hemsida. Spekulanter uppmanas av säljare och mäklare att själva kontrollera all information som berör föreningen och fastigheten, framförallt om något är av väsentlig betydelse för dig som köpare. Föreningen har en hemsida www.brfhanaholm.se och styrelsen är kontaktbar genom styrelsen@brfhanaholm.se.

Månadsavgift

Avgift
2 679 kr

I månadsavgiften ingår: Värme, bostadsrättstillägg och kabel-tv. Obligatoriskt tillägg om 65 kr/månad tillkommer som avser bredband. IMD (individuell mätning och debitering) för kall- och varmvatten samt el.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,53027%
Andel av årsavgiften är
0,53027%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 195 000 kr
Lägenhetsnummer
00816
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
30 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och föreningen.

Länkar

Området

Att bo på Ribersborg

Malmö är en av få storstäder som har en strand mitt i stan och Ribersborgsstranden, kallad för ”Ribban” eller ”Malmös Copacabana”, är mycket populär. Hit kommer människor för att sola, bada och umgås. Ribersborg är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden, mycket tack vare sitt lugna välordnade läge mellan innerstaden och havet. Och årstidernas växlingar hindrar inte de boende här från att doppa sig; vinterbad är stärkande.

Vackra Ribersborg ligger i Västra Innerstaden och avgränsas av Regementsgatan och Limhamnsvägen. Området får mycket av sin karaktär genom närheten till stranden och livet där, men det erbjuder också en mycket trevlig stadsmiljö. Särskilt längs Regementsgatan ligger kaféer, restauranger och mysiga inredningsbutiker tätt. I Ribersborg finns också full service vad gäller skolor, äldre- och barnomsorg.

Precis vid Limhamnsvägen ligger ett av områdets mest kända bostadskvarter, Ribershus, som är ett fint exempel på stilen funktionalism. Det första huset uppfördes redan 1937-1938 men området bebyggdes ända fram till 1950-talet. I Ribersborg finns även högre hus med utsikt mot Öresund. Lägenheterna är i spännande utföranden, vissa är i 2,5 plan byggda med snedställda väggar, rundade hörn och halvcirkelformade matplatser.

Ribersborgsstranden är verkligen speciell och under sommarhalvåret samlas många av Malmös invånare här. Det är lätt att hitta en avskild plats vid vattenbrynet, på gräset eller i skuggan då bad- och fritidsområdet är mycket stort. Längs hela stranden löper en 2 km lång gång- och cykelbana som utnyttjas flitigt av både inlines-åkare och löpare. Den som vill bada på grunt vatten håller sig invid strandkanten, men den som vill svalka sig på djupt vatten direkt kan gå ut på någon av de tio bryggor som sträcker sig ut i Öresund. Det finns även ett handikappanpassat bad. På kvällarna byts badning ut mot grillning, salsadans och kubbspel.

Längst ut på en av bryggorna finns också det välkända Ribersborgs Kallbadhus. Den vackra träbyggnaden uppfördes 1898 och var som populärast under 40-talet med ca 5000 besökare per dag under varma sommardagar. ’Kallis’ erbjuder havsbad, soldäck, vedbastu, massage, ansiktsbehandling och har också en restaurang. Att doppa sig i Öresund en vinterdag och sedan värma sig i bastun är livskvalitet i sann Ribersborg-stil.

Detta är en miljö som erbjuder en plats för alla, oavsett om man är en vattenälskande hund, en beachvolleybollspelare eller om man älskar att bada näck!

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Ribersborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Ribersborgs 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Njut av bad, bastu och god mat året runt
 • Via Napoli
  Populär Neapolitansk krog
 • Ribersborgsstranden
  Malmös Copacabana

Karta

Roslins Väg 14B

Roslins Väg 14B,
217 55 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Patrik Sawicki

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 85

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kilian Zollsgatan 2A
  Pris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 909 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  39 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kilian Zollsgatan 2A
  Pris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 793 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  36 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!