Hoppa till innehåll

Genomgående fyra med inglasad balkong

  • 95 kvm
  • 4 rum
  • 1 495 000 kr

Rosengård, Malmö

Von Lingens väg 122

Utgångspris:
1 495 000 kr
Avgift:
6 317 kr*
Antal rum:
4
Boarea:
95 kvm**
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
3 av 3

*I avgiften ingår värme, vatten, bredband, kabel-tv och bostadsrättstillägg. Föreningen har gemensam el. Faktureringen av förbrukad el sker varje månad och kommer som en separat post på månadsavin.

**Areauppgifter enligt bostadsrättsförening

[En bra dold rubrik här]

VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Ansvarig mäklare

Gustav Cagmo

Fastighetsmäklare / Senior Partner

Kontakta mig

Bjurfors Malmö Öster
Gustav Cagmo

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Genomgående fyra med inglasad balkong

Välplanerad fyrarummare på andra våningen med stor inglasad balkong och härlig utsikt!

Beskrivning

KONTAKTA ANSVARIGA MÄKLARE VID INTRESSE!

Välkommen till denna prisvärda och ljusa fyrarumslägenhet belägen på bästa läget i BRF Hilda.

Här bor du i en rymlig och välplanerad bostad med stor inglasad balkong. Hela lägenheten har en genomgående fin standard och är belägen på gavelläge. Modernt, stilsäkert och kvalitativa materialval rak igenom. Stilrent, genomgående laminatgolv ligger i hela bostaden och alla väggar är i ljusa toner. Vi erbjuds vidare både ett helkaklat badrum med badkar och en helkaklad gäst-wc. Här är det bara att flytta rakt in och njuta. Tre rymliga sovrum som är belägna på en sida mot den lugna gröna innergården och vardagsrum och kök belägen på andra sidan lägenheten. Mycket bra förvaringsmöjligheter i lägenheten.

Välkommen att bosätta dig i en stabil HSB-förening med bra förbindelser till centrum och närhet till motorvägen. På Rosengård bor du omgiven av härliga grönytor och välskötta Brf Hilda är strategiskt placerad alldeles intill en stor park.

I avgiften ingår 1000 mbits bredband.

Varmt välkommen på visning!

Interiör

Hall
Välkomnande hall med plats för avhängning. Här finns flera garderober. Väggarna är målade och ljust fint golv. Hallen är stor och rymlig.

Gästtoalett
I anslutning till hallen finns en gästtoalett som också blev totalrenoverat under 2012. Utrustat med wc och handfat.

Badrum
Badrummet är renoverat 2012 i samband med stambytet. Kakel och klinker går i sobra färgval. Här finns badkar, handdukstork och spegelskåp.

Kök
Stort och välplanerat kök med fina köksluckor, fin bänkskiva i laminat. Utrustat med spishäll, diskmaskin, kyl/frys, ugn/mikro och fläkt. På golvet vilar klinker.

Vardagsrum
Stort och hemtrevligt vardagsrum med plats för stor soffgrupp. Ljust laminatgolv och vita väggar.

Sovrum 1-3
Tre stycken stora och välplanerade sovrum med plats för dubbelsäng och annan förvaring. Ljusa släta väggar och fina laminatgolv.

Balkong
Inglasad balkong med härlig utsikt och plats för flera personer. På balkongen finns elektrisk golvvärme.

Håll koll på detta objekt

Bilder

  • Kontakta mig-Gustav. Von Lingens väg 122 - Bjurfors
    Kontakta mig-Gustav

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Länsingenjören 3

Månadsavgift

Avgift/hyra
6 317 kr

I avgiften ingår värme, vatten, bredband, kabel-tv och bostadsrättstillägg. Föreningen har gemensam el. Faktureringen av förbrukad el sker varje månad och kommer som en separat post på månadsavin.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,1554%
Andel av årsavgiften är
0,1554%
Pantsatt
Ja
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
410 817 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord via Bopedia. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 495 000 kr
Lägenhetsnummer
594
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
4
Boarea
95 kvm*

*Areauppgifter enligt bostadsrättsförening

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1969
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2018-11-21

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Hilda
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
767
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Andrahandsuthyrning
Andrahandsuthyrning skall godkännas av styrelsen.
Överlåtelseavgift
1 433 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej. Delat ägande mellan förälder och barn men endast att barnet bor i bostaden accepteras inte. De vill att den som köper ska bo i bostaden.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Föreningen äger inte marken som huset står på. Tomträttsavtalet förnyades 2021.

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen består av 767 lägenheter. I fastigheten finns 16 bostadshus med tillsammans 56 trapphus med adresserna von Lingens väg 4-126. Husen är byggda mellan 1969 och 1970, och består mestadels av en- till fyrarumslägenheter.

HSB Medlemskap
Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

BRF Medlemskap
De som söker medlemskap i föreningen ska tillsammans med ansökan lämna: Kopia på aktuell arbetsgivarintyg samt lönespecifikation för de tre senaste månaderna. Föreningen tar en kreditupplysning på dem som söker medlemskap. För personer som arbetar/bott i Danmark krävs RKI (kreditupplysning).

Föreningen har som rutin att göra tillsyn av lägenheten innan ägarskiftet.

Föreningens ekonomi

HSB Sköter den ekonomiska förvaltningen.

Avgiftshöjningar
Styrelsen ser inga behov av dramatiska höjningar utan förväntar sig endast indexhöjningar de närmaste åren. Målet är att begränsa avgiftshöjningar till ett minimum utan att för den skull äventyra den goda ekonomiska återhämtningen Hilda genomgått sedan byggprojektet 2010–2012. Månadsavgiften höjdes med 2% från och med den 1 juli 2023. Det finns inga beslut tagna i dagsläget om kommande avgiftshöjning med troligtvis blir det runt 1% i juni/juli (kontroll 2024-03-26).

Gemensamma avtal
Föreningen har gemensam el. Faktureringen av förbrukat el sker med en kvartals fördröjning och kommer som en separat post på månadsavin.

Försäkring

Föreningen har försäkring hos Länsförsäkringar. I fastighetsförsäkringen ingår bostadsrättstillägg för föreningens medlemmar.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2010-2012: Förnyelseprojektet "Hållbara Hilda" med nedan renoveringar: Stambyte, Badrumsrenovering, Ny ventilation, Nya element, Nytt brandvarningssystem, Solceller
2014: Alla garageportar byttes ut.
2015/2016: Genomfördes renovering av entréer och hissar.
2017: Förbättring av utemiljöer.
2017/2018: Föreningens fyra garage totalrenoverades
2018/2019: Installation av kameror i alla entréer, källargångar och garage. Installation av nytt energisparande styr- och övervakningssystem för värme och ventilation. Installation av nytt passagesystem med tvättstugebokning
2019: Installation gemensam el. Tvättstugorna renoverades.
2021: Nya entrépartier i låghusen installerades. Räddningsväggar med uppställningsplatser för räddningsfordon
2022: Spolning, slamsugning och rotskärning av markbrunnar
2023: Invändig renovering av trapphus i låghusen. Ombyggnad av tre mellangårdar, Underhållsspolning av avloppsstammar. Installation av staket runt föreningen.
2023/2024 Renovering av tak på höghusen och installation av avgasare i värmecentraler

Planerade renoveringar (kontroll 2024-03-26):
I dagsläget finns inga större planerade renoveringar.

Parkering

Föreningen har 462 garageplatser som kan hyras till en kostnad om ca 400 kr/månad samt 234 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om ca 300 kr/månad. Kösystem tillämpas. Kötid skiljer sig beroende på vilken adress man bor på. Företaget APCOA sköter parkeringen på Hilda för mer info om kösystem kontakta uthyrning@apcoa.se. Föreningen har 48 st gästparkeringsplatser.

I övrigt råder boendeparkering i området. För mer information se www.malmo.se.

TV/bredband

I avgiften för lägenheten ingår kabel-TV baserat på SAPPA:s digitala grundutbud. Bredband via fiber från Bredband2,100 mbit/s ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en stor och lummig gård.

Gemensamma utrymmen

Enligt årsredovisningen finns det 140 lokaler, detta är inte lokaler för verksamhet utan extra förråd som medlemmar kan hyra.

Tvättstugor finns placerade på markplan och är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare och torkrum.

Vissa marklägenheter i låghusen har trädgård som hyrs separat från föreningen.

Övrigt

TV-övervakningssystem i garage och miljöhus.

Hemsida
Gå gärna in på föreningens hemsida för mer information: http://www.hsb.se/malmo/hilda

Information som berör föreningen är inhämtad via årsredovisning, stadgar och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

Länkar

Om Rosengård

Att bo i Östra Malmö

I Östra Malmö hittar du både idylliska äldre villor i Västra Kattarp och mångkulturella områden som Rosengård och Fosie med flerbostadshus. Här finns också industrier och landsbygd samt Östra kyrkogården som är en av Malmös allra vackraste kyrkogårdar.

Johanneslust har fått sitt namn från ett gammalt värdshus som låg längs med Sallerupsvägen. Områdena Johanneslust och Håkanstorp skapades under tidigt 1900-tal som en del i egnahems-rörelsen, därför hittar du mest villor, radhus och kedjehus här. Idag tillhör områdena i stadsdelen Kirseberg.

Rosengård byggdes som en del av miljonprogrammet i slutet av 1960-talet. Tidigare utgjordes platsen av ett jordbruksområde med lantegendomen Rosengårds herrgård från 1817. Rosengård är uppdelat i fem delområden med namnen Törnrosen, Apelgården, Herrgården, Örtgården och Kryddgården. Mitt i området finns ett centrum som har det mesta du behöver vad gäller service.

Västra Kattarp har en historia som går tillbaka ända till 1500-talet, när området kallades för Västra Kattarps by. Det finns tyvärr ingen bevarad bebyggelse kvar från denna tiden. Idag är Västra Kattarp ett av få villaområden i stadsdelen, vilket ökar attraktionsvärdet. Flertalet av husen är byggda runt 1960-talet. I närheten finns även Persborg och Hindby med flerbostadshus, radhus och egnahem. Här ligger också Pågens bageri som sprider frestande dofter av nybakade bullar i området.

I lugna Gullvik är det lätt att trivas. Här bor du på bekvämt avstånd från centrala Malmö samtidigt som du har allt du söker vad det gäller vardagsshopping på nära håll. Området består till största del av villor men det finns även enstaka bostadsrättsradhus. Här finner du både hus från 1920-talet till helt nybyggda hus i modern stil. Gullvik är perfekt att bo i för den som pendlar till Danmark. På bara några minuter är du ute på motorvägen för vidare färd över Öresundsbron. Du tar dig även ut till Malmö flygplats på kort tid.

I mångkulturella Fosie finns företagsamhet, flera vackra grönområden, hus med gamla anor och charmig herrgårdsmiljö. Fosie kyrka och runstenen påminner om det förflutna medan Augustenborgs Ekostad och industrierna i Fosie företagarby symboliserar framtiden.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Rosengård? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Öster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Von Lingens väg 122

Von Lingens väg 122

213 71 Malmö

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Mäklare

Ansvarig mäklare

Gustav Cagmo

Jag är intresserad av Von Lingens väg 122

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Liknande bostäder

}