Hoppa till innehåll

Ljus hörntvåa högt upp i huset på attraktiva Ribersborg!

  • På förhand
  • 57 kvm
  • 2 rum
  • 2 595 000 kr

Slottsstaden/Ribersborg, Malmö

Skvadronsgatan 9A

Pris:
2 595 000 kr
Avgift:
3 384 kr*
Antal rum:
2
Boarea:
57 kvm**
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
4 av 5
Hiss:
Ja

*I avgiften ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg, kabel-tv och bredband. Individuell mätning och debitering sker av el och tillkommer avin.

**Areauppgifter enligt bostadsrättsförening

På Förhand – Vad är det?

På Förhand ligger bostäder som av olika anledningar inte är ute till försäljning just nu men som kan komma att säljas om förutsättningarna är rätt.

Läs mer om På Förhand

Ansvarig mäklare

Ella Waderup

Fastighetsmäklare

Kontakta mig

Bjurfors Malmö City (Huvudkontor)

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Ljus hörntvåa högt upp i huset på attraktiva Ribersborg!

Beskrivning

Välkommen till Skvadronsgatan 9A!

När vi tar hissen upp till fjärde våningen möts vi av en öppen och ljus entré som direkt ger en välkomnande känsla. Avhängningsplatsen ligger bekvämt till höger, och här finns dessutom väggar som kan användas för extra möbeluppsättning vid behov.

Till höger om hallen finner vi det charmiga köket, totalrenoverat år 2022. Fönstret släpper in rikligt med ljus och de vita väggarna kombinerade med gråa köksluckor skapar en modern och lyxig atmosfär. Köket är utrustat med alla nödvändigheter inklusive kyl, frys, ugn, spishäll och smarta förvaringslösningar. Den integrerade diskmaskinen gör vardagen både bekvämare och mer effektiv. Dessutom finns det gott om plats för en matgrupp, vilket gör köket till en perfekt plats för både matlagning och sociala stunder.

Vardagsrummet är hemmets hjärta med sin generösa rymd och ljusinsläpp. Här finns gott om plats för både matbord och soffa, vilket gör det idealiskt för både vardagsliv och sociala tillställningar. Originalparketten pryder golvet, och de stora fönsterpartierna släpper in ett fantastiskt ljus som sprider en härlig atmosfär i rummet. Utsikten över grönskande träd skapar en lugn och inbjudande miljö, perfekt för avkoppling.

Från vardagsrummet leder en dörr till det ljuvliga sovrummet, beläget utan direkt insyn från grannar. Sovrummet rymmer enkelt en dubbelsäng och sängbord, och de generösa garderoberna längs väggen erbjuder gott om förvaringsutrymme.

Badrummet, som är helkaklat och renoverat 2018, är fräscht och modernt utrustat, vilket gör det till ett praktiskt och stilrent utrymme.

Brf Bollebyggd är dessutom en välskött förening som bildades i samband med att huset byggdes 1945. Ett välunderhållet hus, en stark ekonomi, friköpt mark och en låg belåning är kvalitetsfaktorer som skapar en bra långsiktig stabilitet både för din och föreningens framtid. Utanför dörren är det nära till Slottsstadens breda utbud av butiker och service. På senare år har även flera omtyckta fik och restauranger etablerat sig i området vilket skapat en skön atmosfär och lagom puls. Det kanske bästa av allt är ändå att havet och stranden alltid finns intill dig och att det aldrig är långt med en promenad genom Slottsparken för att nå city.

Varmt välkommen att kontakta mäklaren för mer information!

Håll koll på detta objekt

Bilder

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 595 000 kr
Lägenhetsnummer
76
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
57 kvm*

*Areauppgifter enligt bostadsrättsförening

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 384 kr

I avgiften ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg, kabel-tv och bredband. Individuell mätning och debitering sker av el och tillkommer avin.

Byggnadssätt

Byggår
1945

Ekonomi

Andel i föreningen
0,7475%
Andel av årsavgiften är
0,7475%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
113 963 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
D
Energideklarationsdatum
2018-02-23

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Bollebygd
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
106
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 433 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja, minsta ägarandel är 5%.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Bollebygd är äkta bostadsrättsförening som förvaltar 106 lägenheter, 3 bostadsrättslokaler och 1 hyresrättslokal. Huset byggdes 1945. Denna föreningen äger sin mark och kommer därför inte att påverkas av några eventuellt höjda tomträttsavgälder.

HSB medlemskap
- I samband med överlåtelser i en HSB-förening måste förvärvaren ansöka om medlemskap i HSB Malmö. HSB Malmö tar i samband med detta ut en andelsavgift på 500 kr/medlem samt en medlemsavgift om 300 kr/hushåll. Andelsavgiften återbetalas vid utträde från HSB.
- I samband med överlåtelse önskar föreningen göra en tillsyn av lägenheten där köpare och säljare närvarar. Denna bokas av säljaren via föreningens mail.

Hemsida
För mer information se föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/bollebygd.

Föreningens ekonomi

Ekonomisk förvaltning och teknisk förvaltning sköts av HSB.

Föreningen höjde avgifterna med 5% 2024-01-01. Föreningen har en prognos med 4% årligen fram till och med 2028, men inget beslut är taget för detta (kontroll 2024-07-01).

Gemensam el
Föreningen har gemensamt elabonnemang som innebär att hushållselen tillkommer på månadsavgiften enligt faktisk förbrukning, debitering sker med tre månaders eftersläpning.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar Skåne. I föreningens
fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter. nuvarande avtal gäller t.om. 2024-12-31 (kontrollerat 2024-07-01).

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
1985-1986 Tappvattenstammar i badrum och kök byttes. Balkonger renoverades
1997-1998 Nya elledningar i lägenheterna och offentliga utrymmen
1999 Tvättstugan renoverades
2004 Miljöhus uppfördes
2005 Avloppsstammar spolades
2006 Fasad, balkongerna, taket och fönsterna renoverades
2010 Innergård, källare, övernattningslägenhet och styrelserum
2011 Trappuppgång renoverades
2012 Byte av hissgrindar
2013 Nya torktumlare
2014 Övergång till kollektivt el-abonnemang. Ventilbyte av radiatorer i alla lägenheter
2018 Relining av föreningens avloppsledningar. Installerades råttstopp i avloppsledningar. Brunnar i källaren har bytts till brunnar med backventiler för att förhindra översvämning i källaren. Fyra byten av gamla gjutjärnsbrunnar i badrum har genomförts under året. Renovering av fastighetens sju hissar.
2020 Renovering av ventilationskanalerna
2021 Gården gjordes i ordning
2022 Trapphusrenovering och uppfräschande av fasaden
2023 Installation av 8 laddstolpar

Kommande underhåll (kontroll 2024-07-01):
2024 Byte passagesystem samt entréer (påbörjas v 32 och förväntas färdigt okt/nov)
2025 Källarrenovering
2029 Renovering av värmesystemet
2031 Balkongrenovering

Parkering

Föreningen disponerar över 20 parkeringsplatser. Dessa kostar 600 kr/månaden och det är för närvarande flera års kötid till dessa. 8 av platserna är utrustade med laddstolpe, kostar ytterligare 100 kr/månad om de aktiveras.

Kommunal boendeparkering råder i området och kan erhållas om man är folkbokförd inom stadsdelen.

TV/bredband

Fastigheten är ansluten till Tele2 kabel-TV. Kostnaden för basutbud av kanaler ingår i månadsavgiften.
Internet genom Telia/Halebop (1000/1000 Mbit/s), kostnaden för bredband ingår i månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningen erbjuder trivsam innergård med vackra planteringar, stensatta gångar och mysiga utemöbler. Innergården vetter mot Malmös fina paradgata Regementsgatan och omges av fastighetens U-formade byggnad. Här finns cykelställ (delvis under tak) och ett nytt miljöhus för sophantering.

Gemensamma utrymmen

Till de flesta lägenheter hör ett vindsförråd och ett källarförråd.
Föreningen tillhandahåller en övernattningslägenhet med adress Skvadronsgatan 9A som går att hyra för 300 kr/natten. I övernattningslägenheten finns både kök och badrum. I källaren finns tre fina tvättstugor som är utrustade med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och torkskåp eller torkrum.
Föreningen har även ett hobbyrum utrustat med arbetsbänk och en industridammsugare.

Om Slottsstaden/Ribersborg

Att bo på Ribersborg

Malmö är en av få storstäder som har en strand mitt i stan och Ribersborgsstranden, kallad för ”Ribban” eller ”Malmös Copacabana”, är mycket populär. Hit kommer människor för att sola, bada och umgås. Ribersborg är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden, mycket tack vare sitt lugna välordnade läge mellan innerstaden och havet. Och årstidernas växlingar hindrar inte de boende här från att doppa sig; vinterbad är stärkande.

Vackra Ribersborg ligger i Västra Innerstaden och avgränsas av Regementsgatan och Limhamnsvägen. Området får mycket av sin karaktär genom närheten till stranden och livet där, men det erbjuder också en mycket trevlig stadsmiljö. Särskilt längs Regementsgatan ligger kaféer, restauranger och mysiga inredningsbutiker tätt. I Ribersborg finns också full service vad gäller skolor, äldre- och barnomsorg.

Precis vid Limhamnsvägen ligger ett av områdets mest kända bostadskvarter, Ribershus, som är ett fint exempel på stilen funktionalism. Det första huset uppfördes redan 1937-1938 men området bebyggdes ända fram till 1950-talet. I Ribersborg finns även högre hus med utsikt mot Öresund. Lägenheterna är i spännande utföranden, vissa är i 2,5 plan byggda med snedställda väggar, rundade hörn och halvcirkelformade matplatser.

Ribersborgsstranden är verkligen speciell och under sommarhalvåret samlas många av Malmös invånare här. Det är lätt att hitta en avskild plats vid vattenbrynet, på gräset eller i skuggan då bad- och fritidsområdet är mycket stort. Längs helastranden löper en 2 km lång gång- och cykelbana som utnyttjas flitigt av både inlines-åkare och löpare. Den som vill bada på grunt vatten håller sig invid strandkanten, men den som vill svalka sig på djupt vatten direkt kan gå ut på någon av de tio bryggor som sträcker sig ut i Öresund. Det finns även ett handikappanpassat bad. På kvällarna byts badning ut mot grillning, salsadans och kubbspel.

Längst ut på en av bryggorna finns också det välkända Ribersborgs Kallbadhus. Den vackra träbyggnaden uppfördes 1898 och var som populärast under 40-talet med ca 5000 besökare per dag under varma sommardagar. ’Kallis’ erbjuder havsbad, soldäck, vedbastu, massage, ansiktsbehandling och har också en restaurang. Att doppa sig i Öresund en vinterdag och sedan värma sig i bastun är livskvalitet i sann Ribersborg-stil.

Detta är en miljö som erbjuder en plats för alla, oavsett om man är en vattenälskande hund, en beachvolleybollspelare eller om man älskar att bada näck!

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Ribersborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Skvadronsgatan 9A

Skvadronsgatan 9A

217 52 Malmö

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Mäklare

Jag är intresserad av Skvadronsgatan 9A

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Kampanjbild Boneo

Liknande bostäder