Fritt hörnläge högt upp i huset

Slottsstaden/Ribersborg, Malmö

Skvadronsgatan 9A

Utgångspris
2 095 000 kr
Avgift
3 009 kr
Antal rum
2
Boarea
57 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja

Visning

 • lördag 24/8, KL 12:00 - 12:30

  Bokad visning.

 • söndag 25/8, KL 15:30 - 16:00

  Bokad visning.

Boka visning

Fritt hörnläge högt upp i huset

På absolut A-läge i populära U-husen invid Malmös paradgata erbjuds vi nu denna renoverade tvåa i stabil HSB-förening. Allt inkluderas i avgiften!

 • Ansvarig mäklare

  Patrik Sawicki

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 85

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Skvadronsgatan 9A - Bjurfors
. Skvadronsgatan 9A - Bjurfors
Fri utsikt från vardagsrummet. Skvadronsgatan 9A - Bjurfors
Fri utsikt från vardagsrummet
. Skvadronsgatan 9A - Bjurfors
. Skvadronsgatan 9A - Bjurfors
. Skvadronsgatan 9A - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På Ribersborgs absoluta A-läge stoltserar de populära U-husen. Precis här invid Malmös paradgata - Regementsgatan - erbjuds denna renoverade tvåa i stabila HSB Brf Bollebygd där allt inkluderas i avgiften. Här erbjuds en perfekt bostad för singeln eller paret som vill bo i ett av Malmös absolut trevligaste område där populära restauranger, caféer och dagligvarubutiker väntar strax utanför dörren. I närmaste närområdet hittar vi även fina grönområden i form av Slottsparken, Rönneholmsparken men även havets salta stänkt finns på gångavstånd. Goda kommunikationer med innerstadsbussar och enbart kort cykelavståndet till centrum och Centralstationen.

Bostaden som presenteras ligger på högt våningsplan 5/6 och är belägen på hörnet av huset med fri utsikt från samtliga fönster vilket låter solljuset strömma in i bostadens samtliga kvadratmeter. Vi erbjuds ett stort och fräscht kök samt nyrenoverat badrum med egna tvättmöjligheter (kombinerad tvättmaskin/torktumlare). Här är både vardagsrum och sovrum rymliga och belägna mot lugna omgivningar i höjd med takkronorna och fåglarna kvitter. Utöver en väldigt praktiskt bostad med rymliga kvadratmeter och totalt inflyttningklart skick bosätter vi oss i en stabil HSB-föreningen som funnits sedan huset byggdes. Här är tomten friköpt, avgifterna låga (bredband inkluderas) och föreningen har inga planerade avgiftshöjningar förrän 2021. Ett tryggt boende många år fram över helt enkelt.

Varmt välkommen på visning!

Interiör

Hall: Vi välkomnas av en hall med lättare möbleringsmöjligheter som smyckas av fint kolmårdsmarmor från byggnadsåret. Hallen löper vidare med rymlig klädkammare och fungerar som bostadens pulsåder och för oss mot samtliga rum. Härligt ljusinsläpp strömmar in i hallen från köket och burspråket i vardagsrummet rakt fram. Nymålade väggar och tak. Säkerhetsdörr finns.

Kök: Det rymliga köket hittar vi direkt till höger om hallen som breder ut sig med praktiska ytor och gott om förvaringsmöjligheter i både över- och underskåp. Inredningen består av fina luckor i vitt som samspelar med svartvitt mosaikkakel över diskbänken. Här finns plats för matbord för upp till 4 personer. Slitstarkt klinker på golvet. Vitvaror från 2010.

Badrum: Nyrenoverat badrum från 2018 med stilrena materialval där vita kakelplattor gifter sig fint samman med marockanskt klinkergolv. Utrustning: dusch, toalett, handfat, badrumsskåp, kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Spotlights i taket. Kvalitetsdokument finns.

Vardagsrum: Som bostadens hjärta finner vi ett rymligt och ljust vardagsrum tack vare burspråket med ljusinsläpp och fri vy i höjd med trädkronorna och fåglarnas kvitter. Här erbjuds plats för både matbord, soffgrupp och TV-möbler. På golvet ligger originalparketten som slipats och väggarna blivit vitmålade.

Sovrum: Sovrummet ligger undangömt och helt utan angränsande fastighet eller insyn. Här erbjuds plats för dubbelsäng och en hel vägg med garderober. På golvet ligger fint vitmålat laminatgolv och väggarna bekläs med gråmålad tapet.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Bollebygd 2

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör både källar och vindsförråd.

3 st tvättstugor finns i källarplan. Tvättstugorna är utrustade med 2 st. tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt torkrum.

Föreningen erbjuder en övernattningslägenhet med adress Skvadronsgatan 9A som går att hyra för 200 kr/natten. I övernattningslägenheten finns både kök och badrum.

TV/bredband

Kabel-TV genom Comhem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften.

Bredband via Bredband 2. 100 Mbit ingår i månadsavgiften. Uppstartsavgift 200 kr.

Parkering

20 parkeringsplatser finns i föreningen. Separat kö tillämpas. Kötiden är dessvärre väldigt lång.

Boendeparkering råder i området.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 009 kr

Inkl. värme, vatten, kabel-tv, bredband samt br-tillägg.

Föreningen har gemensamt elabonnemang som innebär att hushållselen tillkommer månadsavgiften enligt faktisk förbrukning, debitering sker med tre månaders eftersläpning.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,74754%
Andel av årsavgiften är
0,74754%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 095 000 kr
Lägenhetsnummer
79
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
57 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1945

Föreningen erbjuder trivsam innergård med vackra planteringar, stensatta gångar och mysiga utemöbler. Innergården vetter mot Malmös fina paradgata Regementsgatan och omges av fastighetens U-formade byggnad. Här finns cykelställ (delvis under tak) och ett nytt miljöhus för sophantering.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
88
Energideklarationsdatum
2018-02-23

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Bollebygd
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
106
Antal lokaler
4
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Bollebygd är en certifierad HSB-förening. En certifierad förening har upprättat en tioårig budget och en tjugoårig underhållsplan. Dessa revideras årligen för att följa prisutveckling och ändrade förutsättningar. Styrelsen i en certifierad förening har även utbildning inom området för bostadsrättsjuridik och styrelsearbete. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB.

Föreningens verksamhet omfattar förvaltningen av fastigheten Bollebygd 2 som innehåller 106 lägenheter och 4 lokaler. Brf Bollebygds fastighet uppfördes 1945. Tomten är friköpt och föreningen äkta. Fastighetens adresser är: Regementsgatan 25 A-C,
Erikstorpsgatan 22 och Skvadronsgatan 9 A-C.

Gjorda renoveringar:
1985-1986 Balkonger renoverades
1985-1986 Tappvattenstammar i badrum och kök byttes
1997-1998 Nya elledningar i lägenheterna och offentliga utrymmen
1999 Tvättstugan renoverades
2004 Miljöhus uppfördes
2005 Avloppsstammar spolades
2006 Fasaden renoverades
2006 Balkongerna renoverades
2006 Taket renoverades
2006 Nya fönster
2010 Innergård, källare, övernattningslägenhet och styrelserum
2011 Trappuppgång renoverades
2012 Byte av hissgrindar
2013 Nya torktumlare
2014 Övergång till kollektivt el-abonnemang
2014 Ventilbyte av radiatorer i alla lägenheter
2018 Relining av föreningens avloppsledningar
2018 Installerat råttstopp i våra avloppsledningar
2018 Brunnar i källaren har bytts till brunnar med backventiler för att förhindra översvämning i källaren
2018 Fyra byten av gamla gjutjärnsbrunnar i badrum har genomförts under året.
2018 Hissrenoveringen har påbörjat genom att entreprenör har upphandlats. ThyssenKrupp har fått uppdraget.

Kommande/planerade renoveringar:
Hissrenovering (start 21/10-2019 till 8/11-2019)
Trapphusmålning
Mindre målning i källaren

Kommande underhåll:
I årsredovisningen finns en tydlig och strukturerad underhållsplan för de kommande åren.

Kommande avgiftsförändringar:
I dagsläget är första avgiftshöjningen planerad 2021 och kommer ligga på 2 %. (Uppgift hämtad ur årsredovisning samt kontrollerad med representant ut föreningen).

Föreningen har gemensamt elabonnemang som innebär att hushållselen tillkommer månadsavgiften enligt faktisk förbrukning, debitering sker med tre månaders eftersläpning.

Föreningen tillåter delat ägande. För mer information kring hur ägarfördelningen måste vara hänvisas till representant i föreningen.

I samband med överlåtelse önskar föreningen göra en tillsyn av lägenheten där köpare och säljare närvarar. Denna bokas av säljaren via föreningens mail bollebygd4@hotmail.com.

Ordförande: Fredrik Guldstrand
Vice värd: Maj.-Britt Thulin
För mer information se föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/bollebygd.
En slutlig köpare uppmanas att kontrollera ovanstående information med representant i föreningen.

Parkering

Kommunal boendeparkering råder i området och kan erhållas om man är folkbokförd inom stadsdelen. Ansökan görs hos gatukontoret 040-34 45 00.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbudet ingår i månadsavgiften.
Ansluten till kollektivt bredband via Bredband2. Hastighet: 100 Mbit/s. Kostnad för bredband ingår i månadsavgiften. I samband med inflyttning tillkommer en uppstartskostnad om 200 kr.

Gårdsplats/innergård

Föreningen erbjuder trivsam innergård med vackra planteringar, stensatta gångar och mysiga utemöbler. Innergården vetter mot Malmös fina paradgata Regementsgatan och omges av fastighetens U-formade byggnad. Här finns cykelställ (delvis under tak) och ett nytt miljöhus för sophantering.

Gemensamma utrymmen

Till de flesta lägenheter hör ett vindsförråd och ett källarförråd.

Föreningen tillhandahåller en övernattningslägenhet med adress Skvadronsgatan 9A som går att hyra för 200 kr/natten. I övernattningslägenheten finns både kök och badrum. I källaren finns tre fina tvättstugor som är utrustade med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och torkskåp eller torkrum.

Området

Att bo på Ribersborg

Malmö är en av få storstäder som har en strand mitt i stan och Ribersborgsstranden, kallad för ”Ribban” eller ”Malmös Copacabana”, är mycket populär. Hit kommer människor för att sola, bada och umgås. Ribersborg är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden, mycket tack vare sitt lugna välordnade läge mellan innerstaden och havet. Och årstidernas växlingar hindrar inte de boende här från att doppa sig; vinterbad är stärkande.

Vackra Ribersborg ligger i Västra Innerstaden och avgränsas av Regementsgatan och Limhamnsvägen. Området får mycket av sin karaktär genom närheten till stranden och livet där, men det erbjuder också en mycket trevlig stadsmiljö. Särskilt längs Regementsgatan ligger kaféer, restauranger och mysiga inredningsbutiker tätt. I Ribersborg finns också full service vad gäller skolor, äldre- och barnomsorg.

Precis vid Limhamnsvägen ligger ett av områdets mest kända bostadskvarter, Ribershus, som är ett fint exempel på stilen funktionalism. Det första huset uppfördes redan 1937-1938 men området bebyggdes ända fram till 1950-talet. I Ribersborg finns även högre hus med utsikt mot Öresund. Lägenheterna är i spännande utföranden, vissa är i 2,5 plan byggda med snedställda väggar, rundade hörn och halvcirkelformade matplatser.

Ribersborgsstranden är verkligen speciell och under sommarhalvåret samlas många av Malmös invånare här. Det är lätt att hitta en avskild plats vid vattenbrynet, på gräset eller i skuggan då bad- och fritidsområdet är mycket stort. Längs helastranden löper en 2 km lång gång- och cykelbana som utnyttjas flitigt av både inlines-åkare och löpare. Den som vill bada på grunt vatten håller sig invid strandkanten, men den som vill svalka sig på djupt vatten direkt kan gå ut på någon av de tio bryggor som sträcker sig ut i Öresund. Det finns även ett handikappanpassat bad. På kvällarna byts badning ut mot grillning, salsadans och kubbspel.

Längst ut på en av bryggorna finns också det välkända Ribersborgs Kallbadhus. Den vackra träbyggnaden uppfördes 1898 och var som populärast under 40-talet med ca 5000 besökare per dag under varma sommardagar. ’Kallis’ erbjuder havsbad, soldäck, vedbastu, massage, ansiktsbehandling och har också en restaurang. Att doppa sig i Öresund en vinterdag och sedan värma sig i bastun är livskvalitet i sann Ribersborg-stil.

Detta är en miljö som erbjuder en plats för alla, oavsett om man är en vattenälskande hund, en beachvolleybollspelare eller om man älskar att bada näck!

Köpa eller sälja bostad på Ribersborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Ribersborgs 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Njut av bad, bastu och god mat året runt
 • Via Napoli
  Populär Neapolitansk krog
 • Ribersborgsstranden
  Malmös Copacabana

Karta

Skvadronsgatan 9A

Skvadronsgatan 9A,
217 52 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Patrik Sawicki

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 85

Förslag på andra bostäder