Trevlig planlösning med hiss och underbar utsikt!

Slussen, Malmö

Slussgatan 3

På förhand
Pris
2 195 000 kr
Avgift
4 194 kr
Antal rum
2
Boarea
68,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja

Trevlig planlösning med hiss och underbar utsikt!

Fint renoverad bostad med bevarade detaljer och stor balkong i söderläge!

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Carlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 52

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till slussen!
Området är lugnt och harmoniskt och ett kvarter bort finns Caroli köpcenter, Drottningtorget där det finns trevliga restauranger och uteserveringar samt caféer men även populära och välbesökta boulebaren som ligger i det gamla ridhuset mitt på torget!
Vi tar hissen upp till fjärde våningen. Innanför ytterdörren möts vi av en trevlig och rymlig hall med detaljer som den fina och välbevarade fiskbensparketten. Från vardagsrummet kan man njuta av en underbar panoramavy över bangården, hela vägen bort mot turning torso och golvet fortsätter enhetligt med fiskbensparketten tillsammans med bredspacklade och vitmålade väggar. Bostaden bjuder dessutom på en fransk balkong från vardagsrummet samt en stor söderbalkong i anslutning till det stora sovrummet som ligger in mot den lugna och fina innergården ! Det stora och rymliga köket är renoverat 2015 och går i vitt tillsammans med rostfri köksutrustning som blir en trevlig detalj. Badrummet är även det renoverat med stilsäkra materialval och här finns tvättmöjligheter med både tvättmaskin och torktumlare.
Nu finns chansen att förvärva en inflyttningsklar bostad med fina attribut och en perfekt planlösning och nära till allt vad city har att erbjuda!
Varmt välkommen på visning!

Interiör

Hall:
Välkommen in i den rymliga hallen. Här bjuds vi på fin fiskbensparkett med vitmålade väggar. Här finn plats för förvaring i garderob.

Sällskapsrum:
Från vänster i hallen kommer man in i det stora och rymliga sällskapsrummet. Här fortsätter den fina fiskbensparketten att breda ut sig tillsammans med vitmålade väggar och tillgång till en fransk balkong. Här finns plats för stor soffgrupp samt matbord.

Kök:
Från höger i hallen finns det renoverade köket som går i vitt med högblanka, vita luckor tillsammans med rostfria vitvaror samt laminatgolv. Köket är utrustat med inbyggd ugn, mikrovågsugn, keramikhäll, fläkt i glas/rostfritt, diskmaskin samt kyl/frys (Whirlpool).(Renoverat 2015). Här finns gott om plats för förvaring och matbord.

Sovrum:
På samma sida som köket ligger även det stora sovrummet, beläget in mot den lugna och fina innergården. Här fortsätter den fina fiskbensparketten tillsammans med vitmålade väggar. Här finns plats för stor säng och förvaring i garderober. Från sovrummet kommer man även ut på den stora balkongen som ligger i söderläge,där man kan njuta av en kopp kaffe på morgonen!

Badrum:
Till vänster i hallen ligger det rymliga badrummet som är helkaklat i vitt tillsammans med mörkt klinkergolv. Badrummet är utrustat med vask med kommod, dusch med glasdörrar samt tvättmaskin och torktummlare. (Renoverat 2015)

Fakta

Fastighetsbeteckning

Klas 9

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

TV/bredband

Comhem

HSB bolina

Parkering

Föreningen har 31 st garageplatser, varav 4 st är för MC. Kösystem tillämpas. 600 kr/månad för bilplats för medlem i föreningen. Gällande garagekön så är det just nu två personer i kön från föreningen. (2019-09-03) Betalparkering på gatan utanför.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 194 kr

inkl värme, vatten och kabel-tv. (grundutbud)

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
2,82277%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 195 000 kr
Lägenhetsnummer
30
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
68,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
1939
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Klas
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
32
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1165*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Klas ligger i korsningen Slussgatan och Gyllenpalmsgatan i stadsdelen Slussen i Malmö. Fastigheten uppfördes 1939 och är ritad av arkitekt Axel Carlsson. 1986 köpte HSB Malmö upp fastigheten och byggde om den med Skanska som totalentreprenör. Den 1 juli 1988 flyttade de första bostadsrättsinnehavarna in i föreningen. Föreningen består av ett hus med tre trappuppgångar; Slussgatan 3 och 5 samt Gyllenpalmsgatan 6.
Fastigheten har fem eller sex våningsplan och totalt 32 lägenheter och en lokal. Trappuppgången Gyllenpalmsgatan 6 är en port in till trädgården och i denna port finns endast ingång till en lägenhet. Tvättstugor samt vinds- och källarförråd finns i trappuppgångarna Slussgatan 3 och 5.
Marken är friköpt. HSB har hand om föreningens ekonomiska förvaltning.

Föreningen accepterar ej juridiska personer som medlemmar.
Föreningen accepterar delat ägande, dvs. att föräldrar köper en lägenhet och låter sitt barn bo i den.

Föreningens ekonomi

Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget. (2019-09-03)

Renoveringar - Utförda och planerade

Taket är nyligen renoverat och målat.
Fortsatt reparation och översyn av fönster och balkong/terrassdörrarnas mekaniska funktioner in de lägenheter där det noterats fel i samband med avflyttningstillsyn, samt efter felanmälan.

Planerade renoveringar
Föreningen kommer att renovera innergården i oktober. Nya plattor och sandlåda.
Vidare kommer en av takterrasserna under det närmsta halvåret renoveras.

Parkering

Föreningen har 31 st garageplatser, varav 4 st är för MC. Kösystem tillämpas. 600 kr/månad för bilplats för medlem i föreningen. Gällande garagekön så är det just nu två personer i kön från föreningen. (2019-09-03) Betalparkering på gatan utanför.

TV/bredband

Bredband finns genom HSB Bolina. Comhem kan väljas som alternativ.
Kabel-TV levereras från Comhem. Grundutbudet ingår i lägenhetsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Innergård med utemöbler och grill.

Gemensamma utrymmen

Till bostadsrätten hör ett vinds- eller källarförråd.
Gemensam innergård med flera sittgrupper och tillgång till grill.
Cykelskjul med tak på innergården, inget cykelförråd.
Föreningen har två tvättstugor med två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare samt mangel i respektive.

Övrigt

Föreningen tillämpar tillsyn av lägenheten innan tillträde. Tid bokas med ansvarig från föreningen.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Området

Att bo i Malmö City

I Malmö City går livet i takt med storstadens puls med allt man kan önska vad gäller shopping, service, skolor, nöjen, kaféer och restauranger. Samtidigt utmärker sig områden som alla har en egen speciell karaktär vad gäller boende, livsstil och tillgång till de oaser som kan vara lövgröna eller havsblå. Hela Öresundsregionen och särskilt Malmö är attraktivt som bostadsort, populariteten fortsätter att stiga och det är särskilt de centrala delarna som lockar mest.

Det finns över fem kilometer kanaler i centrala Malmö idag och utmed dessa uppskattade vattenvägar finns vägar, parker, kontor och bostadshus. Malmö fick sitt stadsbrev år 1275 och redan då hade bebyggelsen växt utmed vattnet i flera århundraden. Drottningtorget, som uppfördes på 1800-talet, ligger vid det som var dåtidens shoppingområde, ”torggatan” Adelgatan. Nu för tiden hålls här den populära Bondens Marknad där närproducerade varor lyfts fram. Vid torget finns en boulebar samt en populär glassbutik där alla varianter av glass och sorbet tillverkas för hand. Längre österut fanns Slussen och där ligger nu flerfamiljshus uppförda från början av 1900-talet och framåt.

Gamla staden är det område som klarade sig bäst under rivningsboomen på 1970-talet och idag finns det många charmiga flerfamiljshus av äldre sort vid gatorna runt Stortorget och Lilla Torg likväl som nyskapande restauranger som gör avtryck på den gastronomiska kartan. Runt Lilla Torg ligger också flera designbutiker och nöjeslivet är intensivt på sommarhalvåret då uteserveringarna ramar in ytan av kullersten.

Till det gamla Malmö hör också naturligtvis slottet Malmöhus. Det byggdes på 1500-talet och inramas av kanaler och växtlighet. Malmö är känt som ”parkernas stad” och de gröna oaserna med lekparker och kaféer finns i nästan alla områden. Malmöhus ligger i Slottsparken men det finns totalt 15 större parker i staden.

När man bor i Malmö City ligger det mesta bara en promenad eller cykeltur bort. I kvarteren i områden som Lugnet och vid Kapellplan finns flera köpgator och gallerior, t ex Hansacompagniet, Caroli City och Triangeln. I området Rådmansvången, där bostäder blandas med butiker och kontor, finns också en viktig förklaring till varför så många pendlare väljer att bo i Malmö City, nämligen Triangelns tågstation. Den underjordiska kommunikationslösningen stod färdig år 2010 och är nu en av Europas mest trafikerade stationer, då det går både snabbt och smidigt att pendla lokalt och regionalt. På mindre än 30 minuter tar man sig via Kastrup vidare till Köpenhamn.

Köpa eller sälja bostad i Malmö City? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Malmö Citys 3 bästa

3
 • Slottsträdgårdens kafé
  TV-kocken Tareq Taylors gröna fik
 • Paddla kanot
  Kanalturen går förbi 6 parker och under 20 broar
 • Malmö Konsthall
  Svensk och internationell samtida konst

Karta

Slussgatan 3

Slussgatan 3,
211 30 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Carlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 52

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Slussen, Malmö

  Adress
  Slussgatan 14 U7
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 288 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  58 kvm

  Visning: 2020-04-15 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Slussen, Malmö

  Adress
  Slussgatan 11
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  5 658 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  100 kvm

  Visning: 2020-04-13 12.20 Boka här