Hoppa till innehåll

I gårdshuset med charmigt originalkök och kakelugn

  • På förhand

S:t Knut, Malmö

Hantverkaregatan 17A

Utgångspris:
1 550 000 kr
Avgift:
2 262 kr*
Antal rum:
1
Boarea:
34 kvm**
Typ:
Andel i bostadsförening
Våningsplan:
2 av 4

*I avgiften ingår värme och vatten. Det tillkommer obligatoriska tillägg om 46 kr/månad avseende kabel-TV samt 165 kr/månad avseende bredband.

**Uppgifter enligt bostadsrättsföreningen och säljaren.

ANMÄL DIG TILL VISNING

  1. Bokad förhandsvisning, boka in dig på länken

Boka visningstid

Ansvarig mäklare

Sara Persson

Fastighetsmäklare / Partner

Kontakta mig

Bjurfors Malmö City (Huvudkontor)

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

I gårdshuset med charmigt originalkök och kakelugn

Med vackra originaldetaljer på ett av S:t Knuts mysigaste lägen.

Beskrivning

1927 byggdes detta tegelhus där man passerar in genom porten från gatan, vidare in till den pampiga passagen in mot gårdshuset. Föreningen omges av två stora grönskande trädgårdar, en oas sommartid. Ett område som kom att bli ett av Malmös mest populära. Här finner vi denna ljuvliga etta belägen på våningsplan 2 med underbara detaljer. I lägenheten erbjuds välplanerade 34 kvm med ett charmigt originalkök och rymligt allrum med plats för säng, soffhörna och inte minst matplats. Vackra spröjsade fönster ger en härlig sikt och rikligt med ljusinsläpp. I lägenheten finns många bevarade 1920-talsattribut såsom brädgolv, kakelugn (går ej att elda i) och en härlig takhöjd.

I föreningen finns två gemensamma innergårdar med utemöbler. Den ena gården är mer avsedd för lek medans man på den andra kan sitta mer ostört.

Kvarteret benämns som Trädgårdsstaden vilket är enkelt att förstå så snart man kommer in i området. Mysiga innergårdar och förgårdar omger flertalet av fastigheterna och i varje hörn ligger caféer och restauranger. Personliga favoriter är Söderberg och Saras fika, Spoonerys rustika fastfood och Floreras fantastiska utbud av blommor. På gångavstånd nås också Malmö City, Triangeln samt Folkets Park och Möllan.

Interiör

Hall: Välkommen in, här möts vi av nyslipat brädgolv och ljusa putsade väggar. Plats för hatthylla och förvaring i en inbyggd garderob.

Kök: Brädgolvet leder oss vidare från hallen in i det charmiga originalköket från 1927 som erbjuder plats för matbord. Vackra originalluckor samsas med rostfri diskbänk och vitt kakel och inbyggt skafferi. Väggar målade i vitt och vitvaror enligt följande: kyl med frysfack, spis/ugn.

Allrum: Här ligger nylagt brädgolv i gammal stil som passar väl ihop med den övriga interiören. Här finns plats för säng, soffa och matbord. Grönskande utsikt mot innergården. I hörnet står en vacker kakelugn (obs, går ej att elda i).

Badrum: Helkaklat med grått klinker på golvet och vitkaklade väggar. Duschhörna , WC och handfat. Badrummet är renoverat i samband med föreningens stambyte ca 2000.

Rumsbeskrivningar

Hall
Välkommen in, här möts vi av nyslipat brädgolv och ljusa putsade väggar. Plats för hatthylla och förvaring i en inbyggd garderob.

Kök
Brädgolvet leder oss vidare från hallen in i det charmiga originalköket från 1927 som erbjuder plats för matbord. Vackra originalluckor samsas med rostfri diskbänk och vitt kakel och inbyggt skafferi. Väggar målade i vitt och vitvaror enligt följande: kyl med frysfack, spis/ugn.

Allrum
Här ligger nylagt brädgolv i gammal stil som passar väl ihop med den övriga interiören. Här finns plats för säng, soffa och matbord. Grönskande utsikt mot innergården. I hörnet står en vacker kakelugn (obs, går ej att elda i).

Badrum
Helkaklat med grått klinker på golvet och vitkaklade väggar. Duschhörna , WC och handfat. Badrummet är renoverat i samband med föreningens stambyte ca 2000.

Håll koll på detta objekt

Bilder

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Information

Typ
Andel i bostadsförening
Upplåtelseform
Andel i bostadsförening
Utgångspris
1 550 000 kr
Lägenhetsnummer
22
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
34 kvm*

*Uppgifter enligt bostadsrättsföreningen och säljaren.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 262 kr

I avgiften ingår värme och vatten. Det tillkommer obligatoriska tillägg om 46 kr/månad avseende kabel-TV samt 165 kr/månad avseende bredband.

Byggnadssätt

Byggår
1927-29

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden hör ett vinds- och ett källarförråd.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,75%
Andel av årsavgiften är
0,75%
Pantsatt
Ja
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
100 452 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
F

Bostadsrättsförening

Namn
Bf Andréelund upa
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
66
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 433 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bf Andréelund upa är en äkta bostadsförening som består av 66 lägenheter som upplåts med nyttjanderätt. Föreningen har även en lokal som upplåts med nyttjanderätt och en lokal som upplåts med hyresrätt. Föreningen äger marken och bildades 1927, byggnaden uppfördes 1929. Fastighetens adress är Hantverkaregatan 15-19. Bredablick sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Bostadsförening är en äldre typ av förening och bildad innan bostadsrättslagens införande 1930. Bostadsföreningar lyder därför under lagen om ekonomiska föreningar istället för bostadsrättslagen. Stadgarna kan avvika något från stadgarna i en bostadsrättsförening, därför är det av extra vikt att läsa igenom dessa.

Medlemskap:
Föreningen tillåter så kallat delat ägande. Det betyder att en förälder kan stå som delägare av bostaden, trots att det endast är barnet som är boende i lägenheten. Den som ska bo i lägenheten måste äga minst 10%.
Föreningen tillåter inte juridisk person som köpare.
Styrelsen vill träffa köparen för ett informationsmöte innan inflyttningen.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.andreelund.se

Föreningsinformationen är inhämtad från årsredovisning, hemsida och representant från föreningen. Den slutgiltiga köparen ombeds själv att bekräfta informationen med föreningens styrelse.

Föreningens ekonomi

Föreningen kommer att höja månadsavgifterna med 11% från och med 2023-01-01. (kontroll 2022-12-07).

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg-Hansa. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen dock ej kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna. Detta måste den boende teckna själv till sin hemförsäkring.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1998-1999 Stambyte av avlopp och tillopp
1999 Byte av vattenstammarna
2004-2005 Fönster renoverades och målades.
2007-2008 Takomläggning och omfogning av gavel i gårdshuset samt spolning av avloppsstammar.
2008 Kulvertbyte värmesystem mellan gathus och gårdshus.
2011 Målning av tak i vissa trapphus.
2011-2012 Renovering av värmesystem. Renovering av el i lägenheter.
2013 Renovering av el i gemensamma utrymmen.
2015 Dränering och spolning av avloppsstammar.
2019 Renovering av tak på gatuhuset och balkonger, omfogning av fasad samt nya lägenhetsdörrar. Ny elinstallation till gatuhuset samt omputsning av bottenvåningen mot gata.
2020 Relining av avloppsstammarna i källaren
2022 Belysning i källaren. Byte av armaturer.

Kommande renoveringar (kontroll 2022-11-16):
Målning av portar, renovering av fönster och renovering av fasad på gårdshuset.

Parkering

Kommunal boendeparkering råder i området. För mer information besök: https://malmo.se/boendeparkering

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Tele2. För detta utgår en obligatorisk kostnad om 46 kr/mån.
Fiberbredband levereras av Telenor. För detta utgår en obligatorisk kostnad om 165 kr/mån.

Gårdsplats/innergård

Föreningen erbjuder välskötta gårdsmiljöer med mysiga sittplatser och grillmöjligheter. Det finns även gemensamma trapphusbalkonger som medlemmarna kan nyttja.

Bredablick sköter trapphusen och styrelsen/medlemmar har hand om gården. Föreningen anordnar två gemensamma gårdsdagar om året de gärna vill att de boende ska medverka på.

Gemensamma utrymmen

Föreningen erbjuder totalt tre tvättstugor som är belägna på vinden. Två av tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Den tredje tvättstugan, som ligger på Hantverkaregatan 15D, är utrustad med en tvättmaskin och en torktumlare.
På vinden, på Hantverkaregatan 15A, finns ett hobbyrum som kan bokas av föreningens medlemmar.
Det finns även pingisrum på vinden.
Föreningen har 7 stycken vindsförråd/ateljéer medlemmarna kan hyra. Hyran är mellan 500-700 kr/mån beroende på storlek. Det finns el indraget till förråden, förbrukningen tillkommer som en extra kostnad.
Cykelförråd finns i separat byggnad.

Länkar

Om S:t Knut

Att bo på S:t Knut

Om du vill bo med direkt närhet till citykärnans puls men ändå ha lugn och ro är området runt S:t Knuts Torg platsen för dig. Här är det lätt att slappna av, sätta dig på ett av de många kaféerna eller spatsera i en grönskande allé. Den naturliga samlingspunkten blir S:t Knuts Torg med flertalet kaféer, restauranger och barer.

Runt S:t Knuts Torg är det alltid liv och rörelse samtidigt som det är lätt att låta lugnet infinna sig. På sommaren förvandlas torget till en naturlig samlingsplats för alla som vill ta det lugnt. Runt torget finns ett flertal uppskattade fik som förlänger sina uteserveringar ända ut på torget med härliga solstolar och vackra trämöbler.

I området återfinns även det som kallas Engelska kvarteren bestående av vackra tegelhus i två plan. Ett besök här gör att det känns som du åker rakt tillbaka till 1930-talet. Området präglas av de låga husen med underbara gårdar med bersåer, rosenbuskar och örtträdgårdar. Som boende här kan du verkligen njuta av lugnet bland grönska samtidigt som du har city runt hörnet.

S:t Knuts Torg tillhör stadsdelen Södra Innerstaden. En sprudlande stadsdel som är fylld av vacker arkitektur, Sveriges äldsta folkpark och Malmös matmecka Möllevången. I området bor det många yngre vilket också har satt sin prägel på området. Från de många fina innergårdarna hörs barnskratt och lek och S:t Knut är ett perfekt tillhåll för barnfamiljen.

Grönområden och parker är något som du har direkt närhet till när du befinner dig på S:t Knuts Torg, framförallt Rörsjöparken. På sommaren kryllar parken av Malmöbor som tar igen sig och njuter av solen på en filt. I parken finns även en av Malmös många temalekparker. Tillgänglighetsparken, som lekparken heter, stod färdig år 2000. Här kan barnen roa sig i timmar med vattenspel, klätterväggar och gungställningar som är några av inslagen.

Är du en pendlare är S:t Knut en bra plats att bosätta sig på. Dels har du gång- eller cykelavstånd till det mesta i Malmö. Ska du resa längre tar du dig enkelt till Triangelns station för tågförbindelser inom Skåne och Danmark.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på S:t Knut? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Hantverkaregatan 17A

Hantverkaregatan 17A

211 55 Malmö

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Anmäl dig till visning

Bokad förhandsvisning, boka in dig på länken

Jag vill anmäla mig

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Mäklare

Jag är intresserad av Hantverkaregatan 17A

Bokad förhandsvisning, boka in dig på länken

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Kampanjbild Boneo

Liknande bostäder