Stor och ljus gaveltvåa på absoluta toppenläge i modern och stilren design!

Västra Hamnen, Malmö

Signalgatan 6

På förhand
Utgångspris
2 895 000 kr
Avgift
3 379 kr
Antal rum
2
Boarea
69 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 4
Hiss
Ja

Stor och ljus gaveltvåa på absoluta toppenläge i modern och stilren design!

Stor och ljus tvårummare med vackert ljusinsläpp och väldisponerad bostadsyta på bästa läge i Västra hamnen. Placerad på gaveln med uteplats i sydväst

 • Ansvarig mäklare

  Sam Lashkari

  Fastighetsmäklare

  Språk:

  :
  Telefon: 0701-646710

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Stor och ljus tvårummare med vackert ljusinsläpp och väldisponerad bostadsyta på bästa gavelläge. Låt dig inspireras av de snygga materialvalen, de generösa fönsterpartierna på gaveln i huset. På den mysiga uteplatsen njuter du av solens strålar från eftermiddag till kväll där du garanterat kommer tillbringa mycket tid med nära och kära. Tillsammans med den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum blir uteplatsen en utmärkt umgängesplats. Köket är väl utrustat med ljusgrå köksinredning och kvalitativa vitvaror från Bosch. Utöver detta erbjuder bostaden ett rymligt sovrum och ett stort och mycket fint badrum med tvättmöjligheter.

Västra Hamnen är ett av Malmös mest expansiva och trendiga bostadsområden och läget på Signalgatan tillhör Västra Hamnens bästa med restauranger, butiker och salta bad alldeles runt knuten. I närområdet finns ett komplett serviceutbud med bland annat matvarubutiker, träningsanläggningar, apotek, bageri, bank, kemtvätt och frisörer. Dagis och förskola finns ett stenkast från bostaden och en av Malmös bästa köttrestauranger går att finna i en av grannfastigheterna. Med stadsbuss tar du dig enkelt till Centralen och Citytunneln som har regelbundna anslutningar till Danmark och övriga Sverige.

En mycket välskött lägenhet som bör upplevas på plats!

Välkommen på visning!

Rumsbeskrivningar

Innanför dörren välkomnas du av en ljus entré med gott om plats för förvaring samt en stor klädkammare. Hallen fördelar oss vidare till de övriga sociala ytorna.

Lägenhetens samtliga väggar är målade i vita toner och golvytan i sovrum, hall och sällskapsavdelning pryds av klassisk ekparkett. I hall och badrum ligger ett mörkgrått klinkergolv.

Direkt till höger från hallen ligger det stora badrummet i mycket fint skick. På golvet ligger, som tidigare nämnts, ett mörkgrå klinkers medan väggarna är helkaklade i vitt. Klinkergolvet värms upp av eldriven golvvärme. Badrummet är utrustat med vägghängd toalett, handfat, förvaringsskåp, dusch med vikbara glasdörrar och eldriven handdukstork. Utöver detta finns även tvättmöjligheter i form av tvättmaskin och torktumlare från Bosch -08.

Vidare in i bostaden öppnar de härliga sällskapsytorna upp sig. Kök och vardagsrum förenas i en social, öppen planlösning. Köksdelen ligger på den högra sidan och fortsätter i samma färgskala som hall och badrum. Matplatsen rymmer med lätthet 6 middagsgäster med fönsterparti som skänker rikligt med ljus. Köksinredningen består av moderna ljusgrå luckor med grått kakel ovan arbetsytan i laminat. Köket är utrustat med spishäll (Bosch -08), fläkt (Fläkt Woods -08), inbyggnadsugn (Bosch -08), inbyggnadsmicro (Bosch -08), diskmaskin (Bosch -08) samt kyl och frys i fullhöjd (Bosch -08). En detalj väl värd att nämnas är att strömbrytarna är mattsvarta och matchar således resten av inredningen ypperligt.

Vardagsrumsdelen är ljus och trivsam med gott om plats för soffgrupp och mediamöbler. Fönsterpartierna i sällskapsavdelningen ramar in rummet och bjuder på ett behagligt ljusflöde in i bostaden. Från vardagsrummet nås den ljuvliga uteplatsen i bästa sydväst-läge.

Den soliga uteplatsen ger plats för utemöbler, solstolar, grillen om så önskas. Ligger i ett sydvästligt läge och omgiven av en grönskande oas med planteringar och gräsplätt i nära anslutning.

Bostadens sovrum är väl tilltaget med plats för dubbelsäng, arbetsplats samt plats för mer förvaring. Vetter mot föreningens grönskande ytor. Utöver detta erbjuds goda förvaringsmöjligheter i tre platsbyggda garderober.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Kommendörskaptenen 6

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Sjöbjörnen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
56
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Sjöbjörnen registrerades 2005 och innehar två fastigheter med totalt 56 bostadsrätter och 4 lokaler med bostadsrätt. Fastighetsbeteckningen är Kommendörkaptenen 6 och fastighetens adress är Signalgatan 4 och 6 och Flaggskeppsgatan 6 och 8. Föreningens tomt är friköpt. HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning och fastighetsskötsel.

Ekonomi
I dagsläget finns det inte några planerade avgiftsförändringar 2020-05-19. Individuell avläsning tillämpas och debiteras kvartalsvis i efterhand (ingen preliminär debitering görs). I samband med ägarbyte innebär detta att säljaren kommer att faktureras för sin förbrukning av varmvatten och hushållsel efter att tillträdet har ägt rum.

Enligt stadgarna upplåts bostadsrätterna för permanent boende varför föreningen har strikta regler för andrahandsuthyrning.

Föreningens ekonomi

I dagsläget finns det inte några planerade avgiftsförändringar.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar
2011 Gjordes en garantibesiktning för att kontrollera att lägenheterna håller i kvalité.
2016 Tvättades fasaderna från rödalger.
2017 Målades trapphus på Flaggskeppsgatan 6 och 8.
2018 Målning av trapphus på Signalgatan 4 och 6

Kommande renoveringar
Takterrasser på Signalgatan 4 och 6 samt vissa balkonger på Flaggskeppsgatan 6 och 8 ska byggas om på grund av att de är felbyggda (det är våning 2 och 6 det avser, de balkonger som är infällda i ''mitten'' av huset). Detta kommer ske inom kort.
Föreningen följer en underhållsplan som revideras årligen.

Parkering

I föreningens källare finns ett kameraövervakat garage med 85 garageplatser som kan hyras till en kostnad om 660 kr/mån. Separat kösystem tillämpas. Önskas två garageplatser kostar den andra garageplatsen 500 kr/mån. Garageplatserna hyrs ut till föreningens medlemmar och externa hyresgäster.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till Telia Triple Play. En obligatorisk kostnad om 224 kr/mån tillkommer utöver månadsavgiften för detta. I kostnaden ingår bredband, bredbands-TV och IP-telefoni. Bredbandshastighet: 100 Mbit/s.

Trafikavgifter tillkommer för telefon samt ett tilläggsutbud av tv-kanaler kan väljas och betalas individuellt.

Gårdsplats/innergård

Föreningen erbjuder en unik lummig gårdsmiljö med härlig grönska, gemensamma utemöbler, lekplats, utegym och boulebana vilket inbjuder till olika utomhusaktiviteter för både stora och små.

Gemensamma utrymmen

Cykelparkering finns i garaget. På innergården finns även cykelställ. Någon gemensam tvättstuga finns inte då samtliga lägenheter har egen tvättmaskin och torktumlare.

Övrigt

Ovanstående information är hämtad från styrelsen samt årsredovisningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontrollera ovanstående information med föreningen. Besök gärna föreningens hemsida för mer info: www.brfsjobjornen.se.

Uteplats/balkong

Markyta som ingår
9
Typ av mark
Uteplats

Uteplats

TV/bredband

Telia Triple Play

Telia Triple Play

Parkering

Garage, separat kölista 660 kr/mån. Finns kommunal boendeparkering i området.

Månadsavgift

Avgift
3 379 kr

I månadsavgiften ingår en fast avgift för värme om 414 kr/mån. Värmekostnaden är beräknad per antalet kvadratmeter och påverkas ej av individuell förbrukning. Utöver månadsavgiften tillkommer kostnad för Telia Triple Play (224 kr/mån) samt kostnad för faktisk förbrukning av hushållsel och varmvatten (individuell avläsning).

Ekonomi

Andel i föreningen
1,25085%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 895 000 kr
Lägenhetsnummer
112
Våningsplan
1 av 4*
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
69 kvm

* Markplan

Byggnadssätt

Byggår
2008

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
88
Energideklarationsdatum
2013-02-18

Området

Att bo i Västra Hamnen

Det som började som en vision om att skapa en ny typ av boendemiljö har vuxit fram som en spännande stadsdel som sjuder av liv. Under sommarhalvåret drar Västra Hamnen och Dockan åt sig särskilt många besökare. Malmöbor och andra skåningar kommer kanske för att ta ett dopp utmed den långa strandpromenaden. Minst lika många, också utländska turister, fascineras året om av den varierande arkitekturen i boendemiljön där Turning Torso står lika tydlig som ett utropstecken – här är det!

Västra hamnen är en ekologiskt hållbar stadsbebyggelse och den började ta sin form under bostadsmässan Bo01, som hölls sommaren 2001. Syftet med mässan var att visa upp för allmänheten hur övergiven industrimark kunde förvandlas till bostadsområden med affärer, restauranger, hotell och kontor i en levande miljö. Den otillgängliga kustremsan förvandlades också till en mötesplats med utrymme för lekplatser, parker, skateramper, motionsstråk och brygghäng.

Ambitionen att skapa en levande stadsdel infriades verkligen. Idag är Västra Hamnen ett mycket attraktivt bostadsområde där förskolor och skolor hör till Malmös mest uppskattade. Här finns också all service, som t ex apotek, gym och matbutiker. Även flera topprestauranger har etablerat sig här lockade av möjligheten att bjuda gästerna på en upplevelse utöver det vanliga. Flera har borden precis utmed kajkanten och serverar förstås gärna fisk- och skaldjursrätter. Det är också enkelt att vara nära naturen i Västra Hamnen. De boende uppskattar möjligheten att ta ett kvällsdopp vid Scaniabadet och njuter av solnedgången i sundet vid Öresundsbron.

Idag är västra hamnen känd för sin spännande arkitektur med landmärket Turning Torso som stor turistattraktion. Den imponerande 190 meter höga byggnaden har satt Malmö på kartan och besökare från såväl Sverige som övriga världen kommer för att beskåda den.

Granne med Västra Hamnen ligger Dockan. Namnet på området är hämtat från förr då just varvsindustri och Kockums dominerade kustområdet. Nu är det ett trevligt bostadsområde som definieras av flervåningshus med närkontakt till vattnet, restauranger och en fri sikt ut mot horisonten. Den ursprungliga båtdockan har återanvänts och förvandlats till en attraktiv småbåtshamn. Man kan som boende parkera båten utanför porten.

Blandningen av gammalt och nytt är ledord i utformningen av Dockans miljö och flertalet äldre byggnader har fått nya användningsområden, bland annat har Malmö Högskola sin verksamhet i en gammal ubåtshall. Studenter blandas också med kontorsanställda då många små företag men även större internationella sådana har kontor i området. Även Bjurfors har sitt huvudkontor här.

Köpa eller sälja bostad i Västra Hamnen? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Hamnens 3 bästa

3
 • Årstiderna By The Sea
  Gourmetmat från havet vid havet
 • Stapelbädden
  Skateboardpark och kreativt centrum
 • Bar Italia
  Kafé med den godaste italienska glassen

Karta

Signalgatan 6

Signalgatan 6,
211 14 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sam Lashkari

  Fastighetsmäklare

  Språk:

  :
  Telefon: 0701-646710

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  Adress
  Mastgränd 28
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  2 826 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Visning: 2020-09-21 17.10 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  På förhand
  Adress
  Einar Hansens esplanad 14
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 790 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  47 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-09-21 16.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  På förhand
  Adress
  Mastgränd 28
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 826 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  Adress
  Lilla Varvsgatan 1
  Pris
  3 645 000 kr
  Månadsavgift
  4 726 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  80 kvm

  Visning: 2020-09-20 14.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  På förhand
  Adress
  Lilla Varvsgatan 1
  Utgångspris
  4 395 000 kr
  Månadsavgift
  5 222 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  95 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!