Bostäder till salu i Bollerup

Hitta din nya bostad i Bollerup

Attraktiva bostäder till salu i Bollerup

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Bollerup just nu!

Området

Att bo i Bollerup

Hästar, kor och traktorer finns det många av i markerna vid Bollerup. I ett böljande landskap ligger Sveriges största naturbruksgymnasium vars studenter och lärarkår bidrar till en levande by året om. Husen är ofta vackra med vita putsade väggar och röda tak och i hjärtat av byn vakar den gamla borgen bakom vars tjocka väggar det än idag sjuder av liv.

Borgen i Bollerup, med anor från 1400-talet, ligger vackert på en holme inne i byn. Runt den gula byggnaden ligger gymnasieskolans byggnader som stall och elevhem. Det är en vacker miljö och stilen på husen med vita putsade väggar och röda tak går igen på många av de övriga fristående enfamiljshusen i byn och omgivning. I Gärarp är den lantliga känslan mer påtaglig, här ligger flera större gårdar samt både nya och äldre enfamiljshus i en lugn och stilla miljö.

Lantbruksinstitutet och Naturbruksgymnasiet i Bollerup grundades för över 100 år sedan. Här utbildas över hälften av Skånes lantbrukare vilket gör det till Sverige största skoljordbruk. Inriktningen är djurhållning, lantbruk och skogsbruk. Man har också en hästinriktning med välrenommerad stuteriverksamhet. En uppmärksammad tradition är den s k Traktorveckan. Då fraktar eleverna med sig egna fordon till skolan, åker på utflykter i närområdet samt i paradformation in till Tomelilla.

Köpa eller sälja bostad i Bollerup? Kontakta våra mäklare på Österlen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Bollerups 3 bästa

3
  • Bollerups Lantbruksinstitut och Naturbruksgymnasium
    Gymnasieskola i internatform
  • Naturen och omgivningarna
    Ett böljande lapptäcke
  • Traktorveckan
    Traktorparad i bygden