Bostäder till salu i Onslunda

Hitta din nya bostad i Onslunda

Attraktiva bostäder till salu i Onslunda

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Onslunda just nu!

 • Friliggande villa

  Onslunda, Tomelilla

  På förhand
  Adress
  Onslunda 246
  Utgångspris
  1 725 000 kr
  Antal rum
  7
  Sovrum
  3-5
  Boarea / Biarea
  90 kvm / 15 kvm
  Tomtarea
  894 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Friliggande villa

  Onslunda, Tomelilla

  Adress
  Bröderna Nilssons väg 2
  Utgångspris
  4 200 000 kr
  Antal rum
  10
  Sovrum
  5-6
  Boarea / Biarea
  336 kvm / 225 kvm
  Tomtarea
  1821 kvm

Området

Att bo i Onslunda

Österlens hantverksby – ja så kallas Onslunda! I det lilla samhället verkar många aktiva hantverkare och man delar engagerat med sig om kunskap om olika tekniker från förr och nu. Onslunda ligger i inlandet, med närhet till centralorten Tomelilla och med goda pendlingsmöjligheter på Österlen.

Det bor strax under 1000 invånare i Onslunda med omnejd varav hälften i byn. Bebyggelsen där är mycket varierad då korsvirkesgårdar står sida vid sida med modernare enfamiljsvillor. Merparten av invånarna är åretruntboende i det som på 1800-talet faktiskt var en av Skånes centralorter.

Nu är tiderna annorlunda förstås men det pågår ändå aktivitet här. I Onslunda-trakten finns det gårdsbutiker, ett snickeri och stugtillverkning. Flera konstnärer har sina ateljéer i området och inne i byn finns en diversehandel i äldre stil, café och antikvariat. Det privata föreningslivet bedriver fritidsverksamhet och är även aktivt genom fotbollslaget Onslunda IF. Byalaget anordnar traditionsenligt valborg- och midsommarfirande.

Här finns bibliotek, f-åk 6, fritidsverksamhet och idrottshall. Övrig service som livsmedelsbutiker, vårdcentral och simhall och friluftsbad finns i kommunens centralort Tomelilla. Här ligger också tågstation som enkelt möjliggör pendling med pågatåg till jobb och studier i riktning Malmö respektive Simrishamn. Tomelilla når man inom 10 minuters bilresa. Det finns även en tågstation i Lunnarp som ligger någon km närmare.

Det var tack vare företag inom borsttillverkning och gruvdrift som Onslunda sattes på kartan. Idag tillverkar man fortfarande borstar för hand och hembygdsföreningen driver ett borstmuseum. Här finns fortfarande en aktiv producent som säger sig sälja borstar man inte ens visste fanns. De gamla gruvhålen ligger öde i det som numera är naturreservatet Onslunda Sten skuggade under ett unikt bestånd av bok och avenbok.

Köpa eller sälja bostad i Onslunda? Kontakta våra mäklare på Österlen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Onslundas 3 bästa

3
 • Åsgård/ Holkestorp gårdsbutik
  Honung och ägg till salu.
 • ML Borstteknik
  För alla sorters borstar.
 • Hakers inredningar
  För kök och badrum.