Bostäder till salu i Spjutstorp

Hitta din nya bostad i Spjutstorp

Attraktiva bostäder till salu i Spjutstorp

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Spjutstorp just nu!

Området

Att bo i Spjutstorp

Med rofyllt läge på ett bekvämt avstånd från service och skolor i Tomelilla finns lilla Spjutstorp. I byn väntar ett aktivt byalag och en fotbollsförening där alla är välkomna. Spjutstorp expanderar med möjligheten att köpa mark och bygga ett nytt boende eller finna ett gammalt hus och göra till sitt.

På ett bekvämt avstånd av 6,5 km från kommunens centralort Tomelilla ligger den expansiva byn Spjutstorp. Efter en bilfärd på 7 minuter når man pågatågstation och allehanda service som skolor, livsmedelsbutiker och vårdcentral. I Spjutstorp breder den största delen av bebyggelsen ut sig kring den gamla bygatan och genomfarten mot Onslundavägen. Här finns en kärna av äldre hus men i vissa kvarter finns även möjligheten att köpa tomt för nybyggnation av friliggande enfamiljshus. Kända byggnader är kyrkan med ett karaktäristiskt spetsigt torn samt Spjutstorpsbadet. Det var Sveriges första friluftsbad när det byggdes och här finns 25 metersbassäng och plaskdamm.

Hedeberga är namnet på en mindre by lantligt belägen på ett avstånd av 1,2 km från Spjutstorp i riktning mot Tomelilla. Norrut från Spjutstorp ligger den större byn Onslunda på ett avstånd av 3,4 km. Här finns fritidsverksamhet, f - åk 6, bibliotek, fritidsverksamhet och idrottshall. För högre årskurser finns skolor i Tomelilla.

Idrottsöreningen Spjutstorps IF är mycket aktiv, förutom träning och matcher håller man i uppskattade loppisar och läger. Spjutstorps IF, som spelar sina hemmamatcher på Bäckavallen mitt i byn, bildades redan 1941 och välkomnar alla som vill spela boll. Idag finns här ligalirande senior- och juniorlag samt knatteverksamhet.

För den som uppskattar evergreens och Evert Persson bjuder Spjutstorps badorkester på detta. Den glada samlingen musikanter repeterar under året, ger egna konserter samt medverkar på allehanda festligheter i Tomelilla-området.

Man når centralorten Tomelilla efter 14 minuter på regionbussen. Närmaste pågatågstationer finns, förutom i Tomelilla, även i Lunnarp och Smedstorp, som båda ligger ca 11 km från Spjutstorp. Här kan man åka i riktning österut mot Simrishamn eller mot Ystad för vidare färd in till Malmö.

Köpa eller sälja bostad i Spjutstorp? Kontakta våra mäklare på Österlen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Spjutstorps 3 bästa

3
  • Spjutstorpsbadet
    Sveriges äldsta friluftsbad
  • Spjutstorps badorkester
    Spelar evergreens och Evert Persson
  • Ljuset
    Det magiska ljuset på Österlen