Rymlig villa på första parkett mot havet i Smygehamn

Smygehamn, Trelleborg

Smyge fyrväg 126

På förhand
Utgångspris
9 250 000 kr
Antal rum
10
Tomtarea
2487 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
300 kvm / 57 kvm

Rymlig villa på första parkett mot havet i Smygehamn

Bjurfors Exklusiv presenterar en modern villa alldeles intill Öresund med generösa sällskapsytor, sju sovrum och cykelavstånd till charmig hamn

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 04

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Video/Bilder

Smyge fyrväg 126
. Smyge fyrväg 126 - Bjurfors
. Smyge fyrväg 126 - Bjurfors
. Smyge fyrväg 126 - Bjurfors
. Smyge fyrväg 126 - Bjurfors
. Smyge fyrväg 126 - Bjurfors
. Smyge fyrväg 126 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I idyllisk miljö, med den breda kustremsan, hagar och öppna åkermarker som sällskap når du Sveriges sydligaste punkt. En plats där kontinenten känns närmare. På havssidan, strax innan Smygehuks pittoreska småbåtshamn skymtar den kritvita husfasaden bakom en frodig skogsdunge. Knappt 200 meter skiljer mellan trädgårdstomten och vattenbrynet.

Fastigheten som byggdes 1909 är idag ett totalrenoverat, modernt hem med spännande arkitektur på hela 300 kvadratmeter. Hela bostaden präglas av ett omfattande ljusinsläpp och en volym som heter duga. Såväl sovrum som sociala ytor är vända mot havssidan och har maximal utsikt genom glaspartier från golv till tak. Flera av dessa kan öppnas upp mot det enorma trädäcket som är placerat i tre väderstreck och ger sol från morgon till kväll. Planlösningen är idealisk för båda den stora familjen och de som önskar att kombinera sitt boende med verksamhet. Totalt sju sovrum finns i huset, varav fyra av dem har privata badrum. De öppna sällskapsytorna är samlade på entréplanet och förenar matsal, vardagsrum och kök i en enda öppen enhet. Här lever du stillsamt intill havet, på bekvämt cykelavstånd från restaurang, kafé och båtklubb. Till salta havsbad är det självklart badrocksavstånd.

Interiör

Klassiskt möter modernt
Via en grusad infart med generös uppställningsplats når du bostadens entré. De höga träden ramar in den vita putsade fasaden, som har en blygsam fönstersättning åt detta hållet. Förståeligt nog finns en rikare sådan mot havet, där du har full utblick över Öresund. När du bor här är det lätt att välkomna övernattande gäster. Fyra av bostadens sju sovrum har privata badrum och är fördelade över de båda våningsplanen. Inte heller är det svårt att få plats med bilarna. Fyra bilar kan ställas på uppfarten, två i garaget och ytterligare två utanför.

Huset har ursprung från tidigt 1900-tal vilket är lättare att se från havssidan än från entrén som har ett mer modernt uttryck. Fastigheten är byggd i vinkel med slätputsad fasad och stående träpanel på gaveln likt en klassisk skånelänga, men de stora fönsterpartierna andas nutid. Flertalet av dessa glaspartier är skjutbara och går från golv till tak för att maximera såväl utsikt som ljusinsläpp. Ett trädäck på 182 kvadratmeter omfamnar huset med uteplatser i söder, väster och öster vilket säkerställer sol från morgon till kväll. Huset har en imponerande yta om totalt 300 kvadratmeter och är totalrenoverat till ett ytterst modernt boende. I källarplanet finns ytterligare 58 kvadratmeter att tillgå. Interiört dominerar den stilrena, nya känslan men de friliggande bjälkarna i taket och husets struktur påminner om husets historia. Volym och ljus är ledorden.

Imponerande volym
En pardörr i sekelskiftesstil öppnar upp till en överraskande volym i entréhallen där taket är öppet hela vägen upp till nock med tvärsgående vitmålade bjälkar. På golvet ligger en parkett som är genomgående för husets alla rum, bortsett från badrum och tvättrum. Ett fantastiskt ljusinsläpp kommer in från flera håll; genom takfönster, höga golvfönster och ett runt som är placerat på gaveln. Med dörren i ryggen vandrar blicken upp mot det andra våningsplanet som du får en glimt av via ett glasräcke. Hallen är härligt rymlig med både plats för möbler och ytterplagg i garderob. I anslutning till hallen finns ett stort tvättrum som är utrustat med handfat, arbetsbänk, tvättmaskin, torktumlare och frysbox. Här finns även värmepannan. På golvet ligger svart klinker och väggarna är kaklade i vitt.

Från hallen, ett par trappsteg ner, kliver du vidare mot den sociala avdelningen med kök och sällskapsrum i öppen planlösning. Innan dess når du en mindre hall där trappan till det andra våningsplanet finns samt en helkaklad gästtoalett i svart och vitt.
Intill trapphallen finns ett sovrum med utgång till trädäck och anslutande badrum. Badrummet är helkaklat i ljusa kulörer och inrett med tvättställskommod, dusch bakom glasdörr och wc.

Socialt mot Öresund
Förbi trappan och sovrumsavdelning nås de underbara sällskapsytorna som är förenade med köket. Hela detta utrymme har en enorm volym och massivt ljusinsläpp via helglasade väggar som vänder mot havet. Vardagsrummet är placerat på gaveln med fönster mot både söder och väster. Ett stort middagsbord för många sittande gäster ryms i matsalen, som självklart bjuder på havsutsikt. Stämningen höjs ytterligare när det eldas i den murade spisen med kassett. På sommaren öppnar du upp glaspartierna och serverar middagen på trädäcket utanför, där havet kommer ännu närmre.

Det luftiga köket lockar till social matlagning med en fast del samt stor köksö med bordsskiva som skapar ytterligare matplatser och serveringsyta. Kökets inredning kommer från italienska Aran Cucine och går i vitt, rostfritt och körsbärsträ. Bänkskivorna är av gedigen granit. Väggarna i den fasta köksdelen är kaklade med stora vita kakelplattor. Samtliga maskiner är av hög kvalitet från varumärken som Miele och Fjäråskåpan.

Sovrum med hotellkänsla med utsikt
Till höger om hallen kommer du vidare mot flygeln som har tre rum på rad. Samtliga har stora öppningsbara glaspartier som leder ut till trädäcket i väster och havsutsikt samt ett fönsterparti mot entrésidan. Samtliga väggar, golv och tak är vitmålade och på golvet ligger parkett.

Det första rummet har ett anslutande badrum med dusch och fin utsikt över grönskan och havet. Det mellersta sovrummet är härligt luftigt och används idag som kontor och ateljé - ett fantastiskt rum som inte kan annat än att inspirera för kreativitet. Det tredje rummet är av generös storlek och placerat på gaveln. Här finns gott om plats för både skrivbord, dubbelsäng och andra möbler. I rummet finns en trappa som leder upp till det andra våningsplanet och ytterligare ett sovrum med garderober och anslutande badrum.

Resten av det övre våningsplanet nås från trappan vid köket. Samtliga rum har härlig takhöjd, parkett och vita väggar. Direkt vid trappan möts du av ett mysigt allrum med en stor takkupa som ger fint ljusinsläpp. Från detta rum har du tillgång till en rymlig walk in closet. Bredvid allrummet finns ytterligare ett sovrum som har ett stort anslutande badrum med grå klinker och kakel, dubbla handfat, badkar, dusch och vägghängd wc. Vid trappan nås en passage med smarta och stilrena skjutdörrsgarderober och hyllplan. Det är här glasräcket vetter ner mot entréhallen. Ett par trappsteg ner finns ytterligare ett sovrum med generös yta och anslutande badrum.

På detta vackra läge i Smygehamn erbjuds ett modernt boende med stor flexibilitet tack vare den generösa och välplanerade boytan. Förverkliga drömmen om generationsboende, egen verksamhet, ateljé eller uthyrning – eller njut av ytorna för eget bruk.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Östra Torp 4:7

Ombyggnad, Renoveringar

2011 Del 3: Omvandling av 3 lägenheter med egen ingång till integrerad del av huset, nya innerdörrar, nya 3-glas fönster mot norr, nya golv, målning in och utvändigt.
2011 Del 1: Ny isolerad betongplatta, öppning till nock, nya innerväggar av lecablock, nya fönster, nytt tak, nya takfönster, nya radiatorer, nya golv, större tvättstuga/pannrum, målning in och utvändigt.
2011 Installation av centraldammsugare
2011 Del 1 & 2: Uppgradering av vattenburna värmesystemet i genom byte av enkelrör till dubbelrörsystem samt 8 nya radiatorer.
2012 Del 2: Ny panel västra och södra sidorna
2012 Del 2: Nya golv övervåning
2012 Ny ytterbelysning
2013 Del 1 utvändigt: fuktisolering, läggning av nya dagvattenrör som avleder vatten till en brunn och läggning av betongplattor runtom. Del 3: Ombyggnad av 3 takkupor, tilläggsisolering samt installation av 6 nya 3-glas fönster.
2016 Ny tvättmaskin
2020 30 ton ny singel på hela gårdsplanet
2020 Ny centraldammsugare
2020 Renovering Nibe värmepump och Nibe panna.

Parkering

Stort garage om 60 kvm med fjärrstyrda portar
Gårdsplan på framsidan med plats för 4 parkeringar.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
9 250 000 kr
Rum
10
Sovrum
5
Boarea
300 kvm*
Tomtarea
2487 kvm
Biarea
57 kvm

* Areauppgifter enligt säljare

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan delvis med källare
Byggår
1909/1980
Fasad
Puts
Grund
Källare/platta på mark
Stomme
Sten/tegel/isoblock
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Luft/vatten värmepump (Nibe VVM 300) ålder 2010. Renoverades 2020.
Takbeklädnad
Plåt och betongpannor
Ventilation
FTX/ självdrag
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Fönster
3-glas & 2-glas

Larm finns via Sector Alarm
Kamin finns (provtryckt)
Lös egendom som ingår Frysbox

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uteplats/balkong

Trädäck 182 kvm i syd, väst och östläge kan nås från kök/vardagsrum, sovrum 1 och samtliga i rum i del 3.

Övriga byggnader/utrymmen

Förråd om 13 kvm

Tomt

Stor och friköpt tomt. En tomt som ni kommer uppskatta. Helt enkelt en oas som måste uppleveas på plats.

TV/bredband

Parabol (ingår i köpet)

Telia

Planbestämmelser

Djur- Och Växtskyddsområde

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 050 000 kr
Byggnadsvärde
4 050 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 524 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Värme
31 560 kr
Renhållning
2 832 kr
Vatten/Avlopp
5 424 kr
Summa
39 816 kr

I posten uppvärming ingår kostnad för nätavgift, hushållsel.

Pantbrev

Det finns 6 st pantbrev uttaget om sammanlagt 4 500 000 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
64
Energideklarationsdatum
2012-05-16

Området

Att bo på Söderslätt

På Söderslätt, landet mellan Malmö och Trelleborg, kan du uppleva Skåne när det är som allra vackrast. Här kan du njuta av de guldgula rapsfälten och besöka de vackra små byarna som ligger utspridda över slätten ända ner till sydkusten.

Smygehamn är Sveriges sydligaste samhälle som ligger precis vid kusten i Trelleborgs kommun. Orten byggdes upp med hjälp av fiske, handel och kalkindustri. Här finns idag all tänkbar service som skola, bibliotek, servicelägenheter och äldreboende, hotell, restaurang, affärer och idrottsplats.

Omedelbart väster om Smygehamn ligger Skandinaviens sydligaste udde, Smygehuk. Orten sjuder av liv sommartid och här kan du uppleva en mängd utställningar och musikevenemang. Smygehuk är också välkänt för sina många kaféer och matställen, där du kan njuta av typisk skånsk husmanskost såväl som andra menyer.

Beddingestrand är beläget strax öster om Smygehamn. Den gamla fiskebyn har blivit tätort genom att allt fler fritidshus längs kusten har gjorts om till permanentboende. De äldre sommarbostäderna är mycket charmiga och många är unika i sitt slag.

Böste är sydkustens största och mest välbevarade fiskeläge. I Böste finner du en verklig idyll med välrenoverade hus och underbart vackra miljöer. Husen är ofta byggda av putsad och kalkad flintsten. Flintstenen tillsammans med kalkberg utgör berggrunden här.

Bodarp är en av Söderslätts minsta och charmigaste byar, bestående av fyra gårdar och lika många gatehus samt en medeltida kyrka och en gravhög. Byn ligger högt i ett vägkors och härifrån har du en fantastisk utsikt över det skånska landskapet. Bland de trevligaste sevärdheterna i byn kan nämnas Hallongården. Hammarlöv är en genuin by med områdets enda rundtornskyrka. Från Skegrie finns utmärkta förbindelser med Trelleborg, Malmö och Öresundsbron. Området är perfekt om du vill bo ”på landet” men samtidigt ha nära till storstadens alla bekvämligheter.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Smygehamn? Kontakta Bjurfors mäklare i Trelleborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Söderslätts 3 bästa

3
 • Hällåkra vingård
  Skånska smaker och goda viner
 • Beddingeglassen
  Populär glasskiosk i trädgårdsmiljö
 • Stranden i Böste
  Lång kritvit sandstrand

Karta

Smyge fyrväg 126

Smyge fyrväg 126,
23178 Smygehamn

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 04