Bostäder till salu i Västervång

Hitta din nya bostad på Västervång

Attraktiva bostäder till salu i Västervång

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Västervång just nu!

 • Friliggande villa

  Västervång, Trelleborg

  Adress
  Plejelvägen 4
  Utgångspris
  4 295 000 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea / Biarea
  121 kvm / 52 kvm
  Tomtarea
  652 kvm

  Visning: 2020-05-31 10.30 Boka här

 • Friliggande villa

  Västervång, Trelleborg

  Adress
  Tors väg 5
  Utgångspris
  4 295 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  4
  Boarea
  162 kvm
  Tomtarea
  699 kvm

  Visning: 2020-05-30 14.45 Boka här

Området

Att bo i Västra Trelleborg

Närhet till havet, historiska inslag från vikingatiden, vackra promenadstråk och bra pendlingsmöjligheter till centrum. Allt detta kan du få om du bosätter dig i den västra delen av Trelleborg.

Västervång är ett av de mest attraktiva bostadsområdena i denna delen av Trelleborg och kanske är det utsikten över Östersjön och Söderslätt som lockar mest här. Troligtvis i kombination med närhet till förskola, skola, idrottsanläggningar och affärer.

Bussförbindelserna in till centrala Trelleborg är mycket bra, men kommunen tillhandahåller även en fin cykelinfrastruktur med välutbyggda cykelbanor. Järnvägsstationen Trelleborgs C med Pågatågstrafik nås enkelt med lokalbussen och tiderna är synkroniserade med tågtrafiken.

De fyra årstidernas charm återspeglas i grönområdet Flaningen. Oavsett om det är vår, sommar, höst eller vinter så är detta en vacker plats att besöka. Även Albäckskområdet, beläget mellan havsstrandängar och åkermark, bjuder in till långa promenadstråk och vacker natur.

Den västra delen av Trelleborg är även en historisk betydelsefull plats. I slutet av 80-talet gjorde nämligen några arkeologer en sensationell upptäckt av en ringborg med ca 140 meter i diameter. Stadens namn fick därmed sin förklaring, då ringborgar i Danmark kallas för just ”trelleborgar”. Sedan 1995 finns denna mur rekonstruerad med namnet Trelleborgen och är ett mycket populärt turistmål med museum, riddarspel, souvenirbutik och café. Har man ett brinnande intresse för medeltidens historia så hålls här även vigslar för de par som önskar.

Trelleborgs kommun har sedan några år tillbaka ett stadsutvecklingsprojekt som de döpt till ”Kuststad 2025”. Det innebär satsningar på näringsliv, infrastruktur och 4 000 nya bostäder i havsnära läge.

Köpa eller sälja bostad i Västervång? Kontakta Bjurfors mäklare i Trelleborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Trelleborg Västers 3 bästa

3
 • Trelleborgen
  Spännande inblick i vikingatiden
 • Flaningen park
  Vackra promenadstråk
 • Maglarpsbullen
  Klassisk gräddbulle