Bostäder till salu i Köpingebro

Hitta din nya bostad i Köpingebro.

Attraktiva bostäder till salu i Köpingebro

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Köpingebro just nu!

 • Friliggande villa

  Köpingebro, Ystad

  Budgivning pågår
  Adress
  Stora Köpinge byväg 120
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  3
  Boarea
  111 kvm
  Tomtarea
  730 kvm

Området

Att bo i Köpingebro

Vid Österlens södra lapptäcke ligger denna pärla. Med närhet till havet och goda förbindelser till de närliggande städerna Ystad och Tomelilla har detta blivit lite av en favorit, främst för barnfamiljerna. Här råder en härlig gemenskap.

Köpingebro är den näst största tätorten i Ystad kommun och ligger ungefär en mil nordost om Ystad. Orten ligger nära riksväg 19 och 9 vilket innebär goda kopplingar till andra delar av länet. Kanske är orten mest känd för Köpingebro sockerbruk som grundades 1894 och som i över hundra år producerade socker, innan det sedan lades ner i början av 2000-talet.

Köpingebro omges av karaktäristisk grönska med trädridåer, åkermark och mindre vattensamlingar. Samhällets skola och förskola är vackert belägna med närhet till lekplatser och underhållna grönområden, men även välutvecklade gång- och cykelstråk. Cykelvägen till Nybrostrand är fri från övrig trafik och tar de boende ner till havet på endast 5 minuter.

Området kring tågstationen är den centralaste delen av orten där invånarna handlar, lämnar barnen på förskolan eller tar tåget till jobbet. Härifrån går nämligen Pågatågen och utger goda förbindelser med bland annat Ystad, Tomelilla, Simrishamn och andra delar av regionen.

De senaste 40 åren har Köpingebros samhälle vuxit med villabebyggelser men även fått ett bra serviceutbud. Förutom bibliotek, frisersalong och en pizzeria finns en ICA-butik med ett stort varierat utbud och bemannad delikatessdisk.

Några kilometer utanför Köpingebro ligger Stora Köpinge - en liten by som i folkmun benämns som konstnärsbyn. Längs med bygatan ligger många charmiga hus och i centrum visar sig den historiskt vitmålade vackra Stora Köpinge kyrka. Likt de andra kyrkorna på slätterna runt om har även denna anor från 1100-talet. Busshållplats finns i byn och med bussen tar du dig snabbt och smidigt in till Köpingebro.

Den aktive kan ansluta sig till Köpingebro IF, spela golf på Ystad GK eller ta en tennismatch på grusbanorna vid fritidsbadet.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Köpingebro? Kontakta Bjurfors mäklare i Ystad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Köpingebros 3 bästa

3
 • Gammelgårdens fisk och rökeri
  Köp med dig delikatesser hem eller ät på plats
 • Österlenkryddor
  Kryddor med hantverksmässig kvalité
 • Köpingsbergs Vingård
  Besök en svensk vingård