Bostäder till salu i Rögla

Hitta din nya bostad i Rögla.

Attraktiva bostäder till salu i Rögla

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Rögla just nu!

 • Friliggande villa

  Rögla, Ystad

  Adress
  Gamla Lundavägen 1012
  Utgångspris eller Högstbjudande
  995 000 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1-3
  Boarea
  75 kvm
  Tomtarea
  500 kvm

  Visning: 2020-05-26 19.00

Området

Att bo i Rögla

Vid ett fint och lantligt läge ligger denna lilla ort. Ett landskap där vidsträckta vyer tonar fram över kullarna där hästarna betar rofyllt i sin hage. Här kan du njuta av lugnet, bada i det närliggande havet och på bara en halvtimmes bussresa vara inne i Ystads stadspuls.

Byns namn kommer av ordet rögla, som betyder "liten höjd" eller "kulle", något som blir väldigt tydligt när man närmar sig dessa kullriga områden kring Romelåsen. Rögla är en liten by som ligger cirka en och en halv mil norr om Ystad, vid backlandskapet i hörnet av Ystads kommun, på gränsen till Skurup och Sjöbo. Dess historia kan dateras till 1830-talet och bebyggelsen i byn utgörs främst av bostadshus byggda runt förra sekelskiftet, samt äldre små arrendegårdar. Rögla är en mycket naturskön by med öppna fält och åkrar samt sparsamt trafikerade vägar.

Den aktive kan välja att ta njutningsfulla långpromenader vid den närliggande Krageholmssjön och fascineras av de olika årstidernas romantiska skiftningar på naturen. Rögla har även ett engagerat byalag som bland annat hjälper till att arrangera trevliga tillställningar i byn, som exempelvis brännboll, loppmarknader och andra festligheter.

För barnfamiljer kan det vara bra att känna till att de närmaste skolalternativ, med allt från förskola till gymnasium, ligger i Ystad. Avståndet när du behöver handla är inte långt, redan vid Sjöborondellen finns nämligen en ICA Kvantum med ett brett sortiment. Ett större utbud av butiker och service hittar du inne i Ystad. Är man nyfiken på att besöka gemytliga restauranger, caféer eller gårdsbutiker är utbudet gediget kring dessa trakter.

Om du pendlar tar du Regionbuss in till Ystads tågstation på en halvtimme, väljer du istället bilen är du ute på E65:an på nolltid. Flygplatsen i Sturup når man på 20 minuter, på lite mer än halvtimmen når man även Malmös storstadspuls och sedan är det inte långt kvar till Köpenhamn.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Rögla? Kontakta Bjurfors mäklare i Ystad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Röglas 3 bästa

3
 • Marsvinsholms slott
  En harmonisk plats att beskåda och vandra runt på
 • Ystad Djurpark
  Trevlig och populär djurpark för hela familjen
 • Hörte Brygga
  Mysig restaurang med god lokalt producerad mat