Hoppa till innehåll

Renoverat & friköpt radhus på populär adress!

  • Besiktigad
  • På förhand
  • 136 kvm
  • 4 595 000 kr

Norsborg, Botkyrka

Källåkersvägen 34

Utgångspris:
4 595 000 kr
Boarea:
136 kvm
Tomtarea:
217 kvm
Typ:
Radhus

[En bra dold rubrik här]

På Förhand – Vad är det?

På Förhand ligger bostäder som av olika anledningar inte är ute till försäljning just nu men som kan komma att säljas om förutsättningarna är rätt.

Läs mer om På Förhand

Ansvarig mäklare

Tobias Pillai

Fastighetsmäklare

Kontakta mig

Bjurfors Botkyrka
Tobias Pillai

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Renoverat & friköpt radhus på populär adress!

Renoverad - Stilren - Inglasat uterum

Beskrivning

Välkommen till Källåkersvägen 34!

Nu har vi möjligheten att presentera detta fina radhus om 136 kvm samt 217 kvm tomt. Bostaden genomgick en totalrenovering 2018 och är i ett välbehållet skick med genomgående ljusa ytskikt. Invändigt erbjuds 4 stycken rymliga sovrum på övreplan där också ett helkaklat badrum återfinns. Entrévåningen erbjuder härliga sällskap ytor i form av ett stort kök och vardagsrum. Från vardagsrummet finner vi också utgången till det inglasade uterummet och gräsmattan där barnen trivs bäst under sommar halvåret. Badrum på entréplan är även det helkaklat. Här finns förutsättningarna för att trivas!

- Välplanerad
- Garage och uteparkering
- Två helkaklade badrum
- 4 stycken sovrum
- Stort vardagsrum med plats för hela sällskapet
- Inglasat uterum
- Modernt kök
- Renoverat 2018

Kontakta mäklaren för mer information!

Tobias Pillai - Fastighetsmäklare - Bjurfors

Håll koll på detta objekt

Bilder

Planritning

Planlösning
Planlösning

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Källåkern 18

Planbestämmelser

Vattenskyddsområde (2008-11-25) Stadsplan (1971-05-25)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Botkyrka Källåkern GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Övrigt

Last: Avtalsservitut Fjärrvärmeledningar Mm, 01-IM7-2000/16537.1
Last: Avtalsservitut Fjärrvärmeledningar Mm, 01-IM7-2001/4888.1

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 423 000 kr
Byggnadsvärde
1 450 000 kr
Fastställt
2021
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
9 287 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Hushållsström
37 416 kr
Samfällighetsavgift
15 768 kr
Summa
53 184 kr

Detta är nuvarande ägares driftskostnader och kan variera bl.a. beroende på hur många personer som ingår i hushållet samt vilka avtal man väljer. I posten VA ingår även kostnad för sophantering.
I posten el/hushållsström ingår kostnaden för uppvärmning och vattenkostnad. Villaförsäkring tillkommer och nuvarande säljare har en årlig kostnad på 9240 kr hos Trygg Hansa. I Samfällighetsavgiften ingår: Garage, parkeringsplats, Tv-kanaler grundutbud.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ombyggnad, Renoveringar

Renoverad 2018

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Fjärrvärmeledningar Mm(2 st)

Övrigt

BUDGIVNING
Vi använder oss av öppen budgivning, vilket innebär att mäklaren löpande redovisar det högsta budet till budgivarna som då har möjligheten att bjuda över varandra.
Mäklaren noterar samtliga bud med namn på budgivaren, tidpunkt och bud, samt eventuella villkor med budet.
Alla som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivningslistan med budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till säljare och köpare.

AVGIFTER/STÄMPELSKATT
2023 tas en fastighetsavgift ut om 9 287 kr/år. Den ersätter tidigare fastighetsskatt och regleras, enligt upplupen tid, på tillträdesdagen. Lagfartskostnad: 1.5 % av köpeskillingen för privatperson och 4.25 % för företag samt en avgift om f.n. 825 kr

Information

Typ
Radhus
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
4 595 000 kr
Boarea
136 kvm*
Tomtarea
217 kvm

*Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2-plans radhus
Byggår
1971
Fasad
Lättbetong samt trä
Grund
Platta på mark
Stomme
Lättbetong samt trä
Bjälklag
Lättbetong
Uppvärmning
Fjärrvärme
Takbeklädnad
Papp
Ventilation
Självdrag
Fönster
Isolerglas

Pantbrev

Det finns 9 st pantbrev uttagna om sammanlagt 4 122 500 kr

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
107
Energideklarationsdatum
2018-06-12

Länkar

Om Norsborg

Att bo i Norsborg

Hallunda/Norsborg är en kommundel vid Mälaren i norra Botkyrka. Bebyggelsen består av många flerbostadshus från 70-talet kompletterad med nyare bebyggelse i alla former, bostadsrätter, radhus, kedjehus och även villor. Botkyrka Kommun har flera planer på gång om att utveckla områdena.

Hallunda/Norsborg består av bostadsorterna Hallunda, Norsborg, Eriksberg och Slagsta. Eriksberg är ett mindre område med milsvidd utsikt från på berget söder om Norsborg. Slagsta är ett småhusområde i östra delen av kommundelen.

Området hade en levande jordbruksmiljö innan höghusen kom till inom miljonprogrammet på 70-talet. Mycket av marken till den s.k. Botkyrkastaden styckades av från Hallunda Gård. I Hallunda byggdes höghus och HSB byggde bostadsrätter. Norsborgs flerbostadshus har den klassiska gårdsbildningen med fina lekplatser och bra parkeringar. Norsborg har också ett stort område med radhus och parhus som kännetecknas av att de är byggda med väl bevarade naturområden omkring sig. Mycket nya hus har byggts efter 70-talet och fler bostadsrätter har tillkommit.

Det finns många planer om ytterligare utbyggnad och modernisering. Förslagen har kommit olika långt i Botkyrka kommuns hantering. Förslag finns t.ex. om utveckling av området runt Brunna ip genom att göra det till en central idrottsnod och mötesplats, förnyade och fler idrottsfunktioner ska skapas, fler lägenheter ska byggas och en ny förbindelse till andra sidan E4/E20 anläggas. Ett nytt bostadsområde förslås i Prästviken, ett område sydväst om Botkyrka Kyrka, med 400 nya bostäder i flerbostadshus och 80 radhus/småhus. Hallunda Gårdspark med sammanlagt 600-800 nya bostäder är ett projekt där herrgårdens trädgård ska öppnas upp och förvandlas till en stadspark och ett rekreationsområde. De nya husen ska vara 2-5 våningar och få olika utformning områdesvis. Det blir variation av radhus, villor och flerbostadshus. Området ska förses med förskola, vård- och omsorgsboende, handel, restaurang och en handelsträdgård som kan ha egna odlingar.

Hallunda och Norsborg har varsin T-banestation. Norsborg är ändstation på röda linjen. Det tar drygt 30 minuter att ta sig till Stockholm C. Flera busslinjer går igenom området. Buss 151 kör till Fridhemsplan via Hornstull. Tvärförbindelserna är goda. Buss 171 går till Fittja, Huddinge sjukhus, Flemingsberg. Buss 702 går till Fittja och 708 och 738 till Alby, Tumba (pendeltåg), Rönninge/Salem. Med sin nära placering till E4/E20 tar man sig också fram bra med bil. Det tar ungefär 20 minuter till Stockholm respektive Södertälje.

I Hallunda finns en av Botkyrka kommuns största centrumanläggningar, Hallunda Centrum. Här finns restauranger, caféer, en mängds butiker, ett stort antal service inrättningar, bibliotek och ett Medborgarkontor. I Norsborg finns livsmedelsbutik, restaurang, butiker och torghandel. Det är bara några minuters bilresa till andra köpcentrum, t.ex. ICA Maxi i Alby, Botkyrka Handelsplats, Kungens Kurva, Skärholmens Centrum, IKEA, m.m.

Det är tätt mellan förskolorna i Hallunda/Norsborg och det finns sju grundskolor i kommundelen. Botkyrka Kommun har fyra kommunala gymnasieskolor och två fristående. Närmaste gymnasium är St Botvids Gymnasium i Hallunda. Det finns många kyrkor och olika religiösa samfund i Hallunda/Norsborg.

Trots sina bra placering till vägar och kommunikationer, endast 2 mil från Stockholm, ligger Hallunda/Norsborg mycket nära naturen. I norr gränsar man till Mälaren med alla möjligheter det erbjuder. Närmaste badet är Slagsta Badet. I Slagsta finns också en stor Marina. Mälarpromenaden är en natur- och kulturstig som går längs Mälaren från Norsborgs Herrgård till Slagsta färjeläger mot Ekerö. Norsborgsstråket är en lång vandringsled från Norsborg T-banestation till Stortorget i Gamla Stan. Hallunda natur- och kulturstig går mellan Norsborgs Herrgård/Hundhamra fornborg i väst och Slagsta Hällristning i öst. Den 4,5 km långa vägen passerar 13 intressanta historiska platser.

Området har gott om fornlämningar. Hallundaboplats är från yngre bronsåldern, 1000-900 år f.Kr. Här finns unika fornlämningar med rester av hus i form av stolphål och härdar. Det tyder på att det har funnits ett större samhälle i Hallunda på bronsåldern. Hallunda nämns första gången i skrift 1442 och stavades Halunde. Hallunda gård är en privatägd herrgård från 1700-talet belägen nära Mälaren väster om Slagstas småhusområde. Namnet Norsborg kommer från herrgården och lantegendomen med samma namn. Gården låg vid en vik av Vårbyfjärden. Området hette redan Borg och fick sen heta Norsborg efter Eleonora Stjernstedt som bodde i herrgården på 1700-talet med sin make greve Johan Liljencrantz. Han var en tidigare finansminister till Gustav III. 1900 köpte Stockholm Stad marken då man drog vattenledning från Bornsjön och anlade Norsborgs vattenverk, som idag förser 11 kommuner med vatten. Huvudgården på Norsborgs Herrgård brann ner 2019.

Det finns ett stort utbud av idrott i området. Här ligger Botkyrka Rackethall, Botkyrka Hallen och Brunna ip.

Riksteatern och Folkets Hus håller till i Hallunda. Folkets Hus har en stor verksamhet med bio, teater, dans och utställningar. Ungdomarna i området har en fritidsgård som heter Musikhuset. I Hallunda/Norsborg finns något för alla.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Norsborg? Kontakta våra Bjurfors mäklare i Botkyrka! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Källåkersvägen 34

Källåkersvägen 34

14576 Norsborg

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Källåkersvägen 34

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy