Hoppa till innehåll

Kedjehus med stor friköpt hörntomt!

  • Såld, 2024-06-13
  • Besiktigad
  • 139 kvm
  • 6 rum
  • 5 000 000 kr

Slagsta, Botkyrka

Kryddgårdsvägen 51

Slutpris:
5 000 000 kr
Antal rum:
6
Boarea:
139 kvm*
Tomtarea:
586 kvm
Typ:
Kedjehus

*Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Ansvarig mäklare

Vanja Andelkovic

Fastighetsmäklare / Franchisetagare

Kontakta mig

Bjurfors Botkyrka

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Vill du också sälja din bostad?

Fyll i formuläret nedan så hjälper vi dig!

Bilder

Om Slagsta

Mäklaren om Slagsta

Slagsta är ett bostadsområde i kommundelen Hallunda-Norsborg i Botkyrka Kommuns norra del. Bebyggelsen består av radhus, kedjehus och villor i olika stilar och former. I norra Slagsta möts man av Mälarens strand.

Slagsta Gård har anor sedan 1300-talet men namnet förekommer ännu tidigare. Gården hade två tegelbruk som tillhörde de största i sitt slag i Mälardalen. Många av Gamla Stans byggnader har byggts av tegel från Slagsta Gård. Bruken lades ner 1914, men det finns fortfarande tegelrester kvar i marken. Man har också lämnat efter sig en terrasserad typografi eftersom tegelbruken grävde fram lera i 2,5 meter djupa skikt. Botkyrka kommun köpte gården 1978.

Bostadsbyggandet i Slagsta tog fart under 70-talet. Småhusen växte fram i grönskan längs Kryddgårdsvägen, Örtagårdsvägen, Lavendelvägen, Kamomillvägen, m.fl. och har sedan blivit det Slagsta vi nu ser.

Botkyrka Kommun har tagit beslut om en utveckling av Slagsta. 600-800 nya bostäder ska byggas mellan Slagsta Strand och E4/E20. Det blir bostadsrätter i flerbostadshus med ett centrum, en förskola, ett vårdboende och en stadsdelpark.

Under 2000-talet etablerades ett handelscentrum. Den heter nu Slagsta Gate och har profilerat sig inom sport och teknik. I Slagsta finns företag som Max Hamburgerrestaurang, Net on Net, Mio och Plantagen. Inom några minuter med bil når man flera stora köpcentra t.ex. Skärholmens Centrum SKHLM, Kungens Kurva, IKEA, ICA Maxi m.fl. Botvid Business Center hyr ut kontorslokaler.

Slagsta har en nära påfart till E4/E20. Det tar ca 20 minuter med bil till Stockholm respektive Södertälje. Slagsta har också ett utmärkt läge i framtiden när Tvärförbindelse Södertörn är klar. Då får man en påfart till den yttre tvärleden som kommer att förbinda ihop de södra och norra delarna av Stockholms län. Några busslinjer trafikerar området. Buss 151  kör till Hornstull/Fridhemsplan i rusningstrafik och buss 702 går till Hallunda/Fittja (T-bana) på 10 minuter. Resan med tunnelbana tar ca 30 minuter. Slagsta har en angöringspunkt för Vägverkets färjeförbindelse till Ekerö. Resan tar tio minuter.

Närmaste förskolor i Slagsta är Kastanjen på Slagsta gårdsvägen som drivs med Freinetpedagogik och Örtagården på Örtagårdsvägen. Närmaste skolor är Freinet-grundskolan F-9 och Brunna skola F-9 på Humlevägen. Botkyrka kommun har fyra kommunala gymnasier och två fristående. St Botvids Gymnasieskola i Hallunda ligger närmast.

I Slagsta finns både ett strandbad och en marina. Slagsta Badet vid Mälaren har en 150 meter lång sandstrand med gräsmatta sluttande ner mot vattnet. Här finns dusch och omklädningsrum, liten kiosk/servering, minigolfbana, anordnat grillområde och båtuthyrning.

Slagsta Marina är en av de större i Stockholm. Slagsta Holme heter en ö i Mälaren mellan Slagsta och Ekerö. Ön är klubbholme för Stockholm Seglarsällskap och Västermalms Båtklubb. Här finns dansbana och ett klubbhus.

Det finns gott om tillfällen i Slagsta för motion och promenader. Flottsbro Friluftsområde med bad, skidbacke, m.m., ligger i närheten. Hallands Kulturstig går mellan Slagsta Hällristning i öst till Norsborgs Herrgård i väst. Man besöker 13 historiska platser längs den 4,5 km långa vägen. Slagsta Hällristning är den största av sitt slag i Stockholms Län. Den kommer från bronsåldern, 1800-500 år f.Kr.

För den som är intresserad av idrott och föreningsliv finns en uppsjö av möjligheter i grannområdena. I Slagsta finns Norra Botkyrka Sjöscouter och Slagsta Gille bjuder på spelmansmusik och folkdans.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Slagsta? Kontakta Bjurfors mäklare i Botkyrka! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Mäklare

Ansvarig mäklare

Vanja Andelkovic
Kampanjbild Boneo