Utmärkt skick med balkong nära Tessinparken!

Gärdet, Stockholm

Erik Dahlbergsgatan 41

På förhand
Avgift
3 430 kr
Antal rum
2
Boarea
62 kvm
Balkong
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 7
Hiss
Ja

Utmärkt skick med balkong nära Tessinparken!

Attraktiv adress invid Tessinparken och ett stenkast från Fältöversten. Välplanerad, smakfull och högt uppe i huset!

 • Ansvarig mäklare

  Moa Englund

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 09

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Interiörbild. Erik Dahlbergsgatan 41 - Bjurfors
Interiörbild. Erik Dahlbergsgatan 41 - Bjurfors
Restaurang Broms. Erik Dahlbergsgatan 41 - Bjurfors
Restaurang Broms
Exteriörbild. Erik Dahlbergsgatan 41 - Bjurfors
Exteriörbild. Erik Dahlbergsgatan 41 - Bjurfors
Tessinparken. Erik Dahlbergsgatan 41 - Bjurfors
Tessinparken

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna mycket attraktiva tvårummare med suveränt läge på Nedre Gärdet. Belägen ett stenkast från Tessinparkens grönska, Karlaplan och Fältöversten. Lägenheten ligger högt uppe i huset på plan 5 vilket gör bostaden otroligt ljus och välkomnade. Direkt när ni kommer in möts ni av en stor hall som öppnar sig mot vardagsrummet, här finns gott om förvaringsmöjligheter med de platsbyggda garderoberna. Rymligt och luftigt vardagsrum med stort fönsterparti, platsbyggd bokhylla och vacker fiskbensparkett. Luftigt och stilrent kök med plats för stort matbord med stolar. Köket har vita släta luckor med arbetsbänk i rostfritt stål och splashboard i Carrara-marmor. All maskinell utrustning är integrerad och köket är även utrustat med diskmaskin samt tvättmaskin och torktumlare. Från köket nås den härliga balkongen där ni kan njuta av solens timmar. Sovrummet är smakfullt med platsbyggda garderober och fiskbensparkett. Här finns gott om plats för säng och avlastningsmöbler. I anslutning till sovrummet ligger de stilrena badrummet med grönt och vitt kakel. Allt är snyggt, smakfullt i en optimal planlösning.

Måste upplevas på plats!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Vida Gärdet
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
106
Antal hyresrätter
3
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Vida Gärdet bildades 2006 och är en äkta bostadsrättsförening med god ekonomi. Föreningen upplåter 106 lägenheter varav 3 hyresrätter (dold tillgång) samt 4 lokaler. Föreningen äger marken.

Besök föreningens hemsida för mer information; http://www.brfvidagardet.se/

Föreningen godkänner delat ägande, minsta ägarandel är 50 % och permanent bosättning krävs av den ägaren.
Juridisk person godkänns ej.

Föreningen tar ut en pantsättningsavgift motsvarande 1 % av prisbasbeloppet, samt en överlåtelseavgift motsvarande 2,5 % av prisbasbeloppet, för att täcka de kostnader föreningen har för dessa arbeten.

Ekonomiska förvaltningen sköts av Storholmen Förvaltning AB.

Föreningens ekonomi

.

Renoveringar - Utförda och planerade

Stambyte: genomfördes 1993
OVK: kommer att utföras under 2015
Elstammar: genomfördes 1993
Balkonger: genomfördes 2011
Stenramp i entre: genomfördes 2011
Tvättstuga: nya maskiner 2015
Trädgårdsrenovering: genomfördes 2010
Fönsterrenovering: genomfördes 2018
Hissrenovering, samtliga hissar: genomfördes 2018

Parkering

För närvarande finns tre platser med en liten vändplan. Parkeringsplatserna hyrs ut till föreningens medlemmar. Det är för närvarande kö. Kön är i dagsläget inte lång, men det är oklart vad det kan innebära i väntetid. Avgiften är för närvarande 1500kr.

TV/bredband

Bredband från Alltele ingår i avgiften. Föreningen har låtit dra fram bredband till alla lägenheter. Dock har inte alla lägenheter låtit föreningen installera uttag inne i lägenheten. För att veta huruvida det finns uttag i lägenheten bör man kontakta säljaren. Det går att dra in bredband i efterhand, men det sker på egen bekostnad.

Fastigheten är även ett så kallat Com Hem-hus. Det innebär att kabel-tv levereras av Com Hem, där även hemtelefoni och bredbandsuppkoppling kan beställas. Det finns även möjlighet att teckna dessa tjänster hos Alltele. Com Hem kan kontaktas via deras hemsida: www.comhem.se eller på telefon: 0771-55 00 00. Alltele: 0910-798000. I Com Hems register ligger samtliga anläggningar på Olaus Petrigatan 16 och du ska därför alltid uppge Olaus Petrigatan 16 när du kontaktar Com Hem för att de ska kunna hitta just din anläggning.

Gemensamma utrymmen

Barnvagns- och cykelförråd finns i källaren, i korridoren innan tvättstugan. Man kommer lätt åt förrådet med de stora hissarna i entrén.

Samtliga lägenheter tilldelas ett förråd. Från och med 2009 finns även extraförråd som föreningen hyr ut till boende. Månadshyran för förråden är för närvarande 265 kr.

I fastigheten finns sopnedkast på varje våningsplan.

Utanför fastigheten (efter korsningen Olaus Petrigatan/Erik Dahlbergsgatan) finns en återvinningsstation för tidningar, plastförpackningar, glas, metall, papper, kartong och wellpapp.

Det finns även grovsoprum för övriga sopor.

Föreningens tvättstuga ligger på källarplan, längst ner i korridoren rakt framför hissarna. Där finns tre tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp samt en mangel.

Föreningen har en ny trädgård på baksidan av huset med stor eldstad, lounge-möbler, gräsmatta och planteringar. Här kan man grilla, wokka och steka mat över öppen eld och sitta och äta runt elden eller vid bord.

TV/bredband

Fastigheten är även ett så kallat Com Hem-hus. Det innebär att kabel-tv levereras av Com Hem, där även hemtelefoni och bredbandsuppkoppling kan beställas. Det finns även möjlighet att teckna dessa tjänster hos Alltele.

Bredband från Alltele ingår i avgiften. Föreningen har låtit dra fram bredband till alla lägenheter. Dock har inte alla lägenheter låtit föreningen installera uttag inne i lägenheten. För att veta huruvida det finns uttag i lägenheten bör man kontakta säljaren. Det går att dra in bredband i efterhand, men det sker på egen bekostnad

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 430 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
1,08842%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
0507
Våningsplan
5 av 7
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
62 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
200 kr
Försäkring
200 kr
Summa
400 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1941
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
fläktreglerad frånluftsventilation

Området

Att bo på Gärdet/Östermalm

Östermalm är en flott och exklusiv stadsdel i Stockholms innerstad. Här finns Stureplan och Sturegallerian med butiker och nöjesliv. Fler shoppingstråk är Birger Jarlsgatan, Nybrogatan och Biblioteksgatan med flera exklusiva butiker. Vid Nybroplan ligger Kungliga Dramatiska Teatern, Sveriges nationalscen som grundads 1788 av Gustav III. På Strandvägen ligger några av landets mest ståtliga byggnader. Östermalmshallen är en fantastisk byggnad från 1888 med mat av högsta klass, delikatesser, restauranger och kaféer.

På Östermalm finns även all annan tänkbar service som vårdcentraler, läkarmottagningar och tandläkare. Förskolor, skolor och gymnasium med olika profiler och inriktning i både privat och kommunal regi.

Gärdet ligger på norra Djurgården, en lugn stadsdel med stora grönområden. Området började byggas på 1930-talet på fälten norr om Valhallavägen. Byggnaderna följde den svenska funktionalismens stilideal med fristående hus, stora balkonger och generöst ljusinsläpp. Under 1990-talet och framåt har området även byggts ut i nordväst med Starrängsringen.

Gärdet har flera sevärdheter som Kaknästornet, Ekoparken, Tessinparken samt Etnografiska, Sjöhistoriska och Tekniska museet.

På Gärdet finns livsmedelsaffärer och vårdcentral samt förskolor, skolor och gymnasium i både privat och kommunal regi. Här finns också Dramatiska Institutet, Försvarshögskolan och Musikhögskolan.

På Östermalm och Gärdet finns flera stationer längs tunnelbanans röda linje och flera busslinjer. Från Frihamnen går Tallink/Siljas färjor till bland annat Helsingfors, Tallin och Riga.

Köpa eller sälja bostad i Gärdet? Kontakta våra mäklare på Östermalm! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Erik Dahlbergsgatan 41

Erik Dahlbergsgatan 41,
115 34 STOCKHOLM

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Moa Englund

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 09

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Gärdet, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Furusundsgatan 14, 6 tr
  Accepterat pris
  5 400 000 kr
  Månadsavgift
  3 286 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!