Bostäder till salu på Gärdet

Hitta din nya bostad på Gärdet

Attraktiva bostäder till salu på Gärdet

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu på Gärdet just nu!

 • Bostadsrättslägenhet

  Gärdet, Stockholm

  Adress
  Sandhamnsgatan 47
  Utgångspris
  10 500 000 kr
  Månadsavgift
  6 360 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  4-5
  Boarea
  124 kvm

  Visning: 2020-09-27 15.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Gärdet, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Erik Dahlbergsgatan 41
  Månadsavgift
  3 430 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

Området

Att bo på Gärdet/Östermalm

Östermalm är en flott och exklusiv stadsdel i Stockholms innerstad. Här finns Stureplan och Sturegallerian med butiker och nöjesliv. Fler shoppingstråk är Birger Jarlsgatan, Nybrogatan och Biblioteksgatan med flera exklusiva butiker. Vid Nybroplan ligger Kungliga Dramatiska Teatern, Sveriges nationalscen som grundads 1788 av Gustav III. På Strandvägen ligger några av landets mest ståtliga byggnader. Östermalmshallen är en fantastisk byggnad från 1888 med mat av högsta klass, delikatesser, restauranger och kaféer.

På Östermalm finns även all annan tänkbar service som vårdcentraler, läkarmottagningar och tandläkare. Förskolor, skolor och gymnasium med olika profiler och inriktning i både privat och kommunal regi.

Gärdet ligger på norra Djurgården, en lugn stadsdel med stora grönområden. Området började byggas på 1930-talet på fälten norr om Valhallavägen. Byggnaderna följde den svenska funktionalismens stilideal med fristående hus, stora balkonger och generöst ljusinsläpp. Under 1990-talet och framåt har området även byggts ut i nordväst med Starrängsringen.

Gärdet har flera sevärdheter som Kaknästornet, Ekoparken, Tessinparken samt Etnografiska, Sjöhistoriska och Tekniska museet.

På Gärdet finns livsmedelsaffärer och vårdcentral samt förskolor, skolor och gymnasium i både privat och kommunal regi. Här finns också Dramatiska Institutet, Försvarshögskolan och Musikhögskolan.

På Östermalm och Gärdet finns flera stationer längs tunnelbanans röda linje och flera busslinjer. Från Frihamnen går Tallink/Siljas färjor till bland annat Helsingfors, Tallin och Riga.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Gärdet? Kontakta våra mäklare på Östermalm! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.